[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Scuze, topicul este creat de maestrul Bitanu, nu de Andrei, Andrei a avut unul la vanzare.
Topicul la care ma refer este acesta:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19085.page

Repet, acest reactor, ca orice alt reactor folosit cu un filtru extern, se pune pe out-ul filtrului, nu pe in.

O seara placuta,
Dragos
Nu, nu vrei sa introduci CO2 in canistra. Poti sa iti confectionezi singur un reactor pe care sa il pui pe out-ul
filtrului extern. Gasesti Aici pe forum o descriere cum se confectioneaza un rector extern de genul asta facuta
de Andrei Panainte.

O seara placuta,
Dragos
Pai facem cum ai zis tu Adrian, ii spun lui Claude sa imi scoata de pe comanda 10 melci si sa puna in loc 1 cleaner.
Deocamdata nu mi-a trimis niciun alt mail, si sigur astazi nu imi mai trimite, o sa il stresez eu maine dimineata si
cu mailuri si cu telefonul.

O seara placuta,
Dragos
Trimiterea coletului s-a amanat pentru luni sau marti si astept astazi un mail de la Claude ca sa vedem ce putem pune in completare in pachet. I-am cerut sa includa ceea ce a comandat Dan si Roni, ramane
sa vedem ce raspuns primesc. Si pentru Adrian am vorbit pentru inca un crevete (eventual in loc de niste melci)

Va tin la curent pe masura ce primesc mai multe informatii.

O zi buna,
Dragos
Trimiterea coletului s-a amanat pentru luni sau marti si astept astazi un mail de la Claude ca sa vedem ce putem pune in completare in pachet. I-am cerut sa includa ceea ce a comandat Dan si Roni, ramane
sa vedem ce raspuns primesc. Si pentru Adrian am vorbit pentru inca un crevete (eventual in loc de niste melci)

Va tin la curent pe masura ce primesc mai multe informatii.

O zi buna,
Dragos
La extremecorals.de , daca vrei ceva mai e ceva loc in colet.

O zi buna,
Dragos
mosu wrote:

Vezi? si nu ne-ai zis si noua, poate ne combinam la ceva

Pai stiam ca tocmai v-ati adus una alta, si apoi abia aseara m-am hotarat si am facut comanda. Ar mai fi loc de ceva in colet
si inca nu stiu daca o sa trimita coletul azi, daca mai vrea cineva ceva sa imi spuna, coletul vine tot de la extremecorals.de

Mersi pentru explicatii,
O zi buna,
Dragos
Pai lista arata cam asa:

CUC
1 x  Calcinus elegans 
1 x  Paguristes cadenati 
10 x Cerithium sp.
5 x  Astrea tecta Algenschnecke 
10 x Nassarius coronatus 
5 x Tectus fenestratum Algenschnecke 
10 x Cerithium cerithium
1 x Archaster angulatus 
2 x Lysmata amboinensis 
2 x Lysmata debelius Kardinals Garnele

Fraguri
1 x Favites redgreen topcolor
1 x Galaxea cristata supercolor
1 x Caulastrea topgreen
1 x Plesiastrea bicolor
1 x Palythoa green 
1 x Zoanthus superpink
1 x Zoanthus greensky

Adica 2 paguri, 40 melci, 1 stea de mare, 4 creveti si 7 fraguri. Stiu ca sint cam multe fraguri si e cam devreme,
dar nu m-am abtinut

Sa vedem daca imi vin maine sau nu.

O zi buna,
Dragos
mosu wrote:Am avut placerea sa primesc niste piese de exceptie. Meritul - desigur - imi apartine (adica deh, eu singurel i-am ales )
Afar de asta, am avut placerea sa arat oamenilor prezenti cum ma-sa se face trecerea de la animalutzul din colet la animalutul din acvariu adica am demonstrat cum se face un quick coral cure. Norocul meu, demonstratie reusita (au iesit multi carkalaci si viermalai din niste fraguri mititele).

Poate ne explici si noua la astia mai incepatori care e procedura, nu de alta da' sper ca vineri sa am si eu cateva fraguri din
aceeasi sursa

Multumesc anticipat,
O seara placuta,
Dragos
Da, mersi Ionut. Azi a fost ultima doza de NO3PO4X, in total am bagat 4 doze intr-o saptamina.
Si nu mai bag deocamdata.
Si valorile testelor sint ok, in trendul din ultimele zile:

NH4 - 0
NO2 - 0,025
NO3 - 10
PO4 - 0

Am si comandat o echipa CUC, sa vedem daca pot sa o primesc vineri. Si nu m-am abtinut sa nu iau si cateva fraguri
Maine stiu mai multe.

O seara placuta,
Dragos
Cu nitritii aia deja mai vii d'acasa
Ar trebui sa vezi acum daca ce ai bagat iti influenteaza valorile, desi nu ar trebui sa ii influenteze prea mult.

O seara placuta,
Dragos
Parerea mea o sti deja Iulian
Sint totusi curios cat o sa rezisti sa te lupti cu algele

O seara placuta,
Dragos
Nici eu nu cred ca vei avea vreo problema.

O zi buna,
Dragos
Nu arata rau dar poate arata si era mai bine daca incercai sa faci o structura mai inalta putin si cu mai multe gauri,
sa circule apa. Nu imi dau seama cat de buna este circulatia apei in varianta asta.

Mai joaca-te cu pietrele precum cu un puzzle, fa niste poze la diferitele variante si posteaza-le, poate gasim o varianta
mai buna.

O zi buna,
Dragos
Daca sint rosii e ca si cum ar fi
Combinatia exploziva a fost piatra vie + apa de la robinet + 6/8 ore de lumina pe zi.

O zi buna,
Dragos
De acord cu toate parerile de pina acum. Totusi as vrea sa subliniez un lucru: Iulian pleaca dintr-o alta postura,
datorita luminii pe care a tinut-o aprinsa are alge cat casa si daca nu face ceva nu va scapa asa usor de ele.
Este paradoxal, dar in momentul in care ai alge in acvariu, acestea apuca sa consume nutrientii mai repede decat
eventualele tale masuri de reducere a nutrientilor.

O zi buna,
Dragos
ionutlatcan wrote:Nu cred ca o metoda naturala iti poate scade NO3 peste noapte. Si eu am folosit NOPOx si pot spune ca face treaba. Recomand acest produs in aceste faze de ciclare si in cazul problemelor cu algele. Atentie la dozaj!!!

E clar ca nu e naturala Dar am ramas surprins de rapiditate si de cat de mult a scazut NO3.
Combinatia Special Blend (bacterii) + NO3PO4X (sursa completa de carbon necesara bacteriilor) cred ca este castigatoare.

@koala nope, voi creste treptat lumina, cu cate 1 ora odata la 4-5 zile. Astfel voi ajunge la un program normal de 12 ore
pe zi intr-o luna si jumatate. Mi se pare mai ok asa.

O zi buna,
Dragos
Nu e nevoie sa imi multumesti, daca pot ajuta, cu mare placere
Asteptam pozele

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: