[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd

Ai mai facut teste la apa? Ai facut pina la urma schimb de apa?

O seara placuta,
Dragos
Eu zic sa nu folosesti buretele, decat daca il cureti la 2-3 zile odata. Altfel buretele=fabrica de nitrati in acvariul marin. Eu folosesc in tot sistemul doar o fasie de perlon pusa in
primul sertar de la Blue Tower, pe care o schimb odata la 3 zile. O schimb, nici macar nu o curat, nu prea am cum sa o curat.

In alta ordine de idei eu iti sugerez sa folosesti Special Blend de la MibrobeLift cand instalezi matrixul in canistra si eventual NO3PO4X de la Red Sea, iti stimuleaza bacteriile care descompun NO3 si PO4.
Eu am reusit sa aduc Nitratii de la 100 la 25 in 3 zile (la 6 zile dupa ce am folosit Special Blend si dupa 4 zile dupa ce am folosit de 2 ori NO3PO4X)
Iar debitul de 300 litri pe ora e mai potrivit decat 500 litri pe ora. Stiu ca Matrixul se poate folosi la debite mari, dar folosit la debite mici lucreaza anaerob si iti reduce nitratii.

O seara placuta,
Dragos
Superb domnule
Maine trimit pompa (numai partea cu motorul, exterioara) la dealerul sau unul din dealerii din Germania (de unde cumpara
cei de la Sewatec). Sper sa fie ok.

Am facut testele in seara asta si arata foarte bine:

NH4 - nedetectabil
NO2 - 0,1
NO3 - 25-30
PO4 - ceva intre nedetectabil si 0,01, sa zicem 0,01

Lucrurile par sa stea din ce in ce mai bine. Sint tare curios cum de au scazut nitratii asa repede si asa de mult, si singura
explicatie pe care o am in minte acum este ca am folosit NO3PO4X de la Red Sea in combinatie cu Special Blend de la
MicrobeLift si astfel am stimulat si inmultit bacteriile care transforma NO3. Oricum o scadere de la 100
la 25-30 in 3 zile e mai mult decat ok, probabil ca a contribuit si piatra vie, atat cea din display cat si cea din refugiu.

Cert este ca ma pregatesc de un schimb de apa de 40-50% la sfarsitul saptamanii si trebuie sa ma gandesc mai serios la CUC.

O seara placuta,
Dragos

LE De maine am programat si 2 ore pe zi lumina 60% la display si 2 ore pe noapte lumina la refugiu
Frumos, imi place
Plus ca un bazin cu cat este mai mare cu atata este mai stabil in sensul ca are inertie mai mare.
Si eu zic ca ar trebui sa te gandesti din start la un 120-150 litri.

O seara placuta,
Dragos
Asteptam cu interes schitele ca sa ne dam cu parerea faina ideea oricum.
Desi mie imi plac astea mai mari, asa la 3-400 litri

O zi buna,
Dragos
BBA ?!
@Calindan ideea era sa ne spui si noua de unde esti si sa iti completezi locatia la profil Se vede ca n-ai
citit regulamentul sau ai citit printre randuri

O zi buna,
Dragos
Depinde de sistem. In mod normal nitratii scad daca ai plante care sa ii pape sau daca ai procese anaerobe si bacterii care
sa ii pape. Sau prin schimb de apa. Nu stiu ce sa iti spun.

In orice caz daca saptamina asta iti scad nitritii la 0 poti sa bagi pesti. Si asta ar trebui sa se intample in urmatoarele 2-3
zile.

O zi buna,
Dragos
Asa sper si eu, o sa vedem, ii trimit astazi mail.

O zi buna,
Dragos
Da, se incinge mai tare decat celelalte. Nu ar trebui sa faca nicio figura la retur la cat de mult am cumparat de la ei.
Da Iulian, e luata din Germania. Aproape tot cu ce e echipat acvariul este luat din Germania. Sau Austria.

O zi buna,
Dragos
Ok, una calda si una rece in seara asta.

Am facut testele si merge mai repede decat ma asteptam:
NH4 - 0
NO2 - 0,5 (in scadere de la intre 1 si 2 ieri)
NO3 - 50 (in scadere de la ceva mai putin de 100 ieri)
PO4 - 0,01 (fluctueaza in ultimele zile intre 0,01 si 0,03)

Surprinzatoare, sau nu, este scaderea mare a nitratilor. Ea vine dupa o aditie de Special Blend de la Microbelift facuta
sambata daca imi aduc aminte bine.

Si acum aia rece: una din pompele Vortech are un zgomot ciudat, se aude mai tare decat celelalte si pare ca are o
problema O sa trimit maine un mail la cel de la care am cumparat-o sa vad ce se poate face. E foarte posibil
sa ma "lase", zgomotul se aude la motor, in exterior.

O zi buna,
Dragos
Superb
Nu stiu ce avea, se blocase, am restartat-o si acum merge.
Trebuie sa fac un pic curat si o sesiune foto poate la sfarsitul saptamanii.

O seara placuta,
Dragos
Pina scad nitritii la 0?! Oricum esti pe drumul cel bun

O seara placuta,
Dragos
A iesit frumoasa piscina

Vin si io, vin si io
Sper sa iti intre in lift.

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: