[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Cu siguranta, le trebuie tratament. Parca jbl ektol fluid, mai era de la sera Baktopur, au si alti producatori medicamente pentru finrot. Aceste tratamente e bine sa le faci in alt bazin, steril, deoarece decicleaza. E suficienta o pompa de aer pentru bazinul steril. Se mai pot face bai de scurta durata cu sare, verde de malachit sau albastru de metil. Dar pe viitor e bine sa iei în calcul o filtrare mai buna si o mentenanta mai temeinica.
Cam liniste pe aici. Au crescut ancistrusii aceia?
In dreapta ai un anubias. Acela nu se ingroapa, se pune pe un lemn, piatra. Partea mai groasa, pe care cresc frunzele si radacinile se numeste rizom, nu trebuie ingropat ca putrezeste si moare planta.
Salut Ioana si bine ai venit pe forum. Pentru inceput, fa schimburi dese de apa, ca sa scazi valorile alea. Cauta sa deschizi un topic doar al tau, cum ti-a sugerat colegul.
@ionionut. Trecand peste bascalia ieftina, nu cred ca e frumos din partea ta sa iei in deradere realizarile unor colegi, sfaturile si experienta lor. O zi frumoasa!
Am eu la un reactor model Bitanu, piesele din cupru. Merge de o galagie de ani, cresc creveti acolo. Referitor la apa ciclata, abia ce mi-a dat un admin pe fb Block, ca i-am atras atentia ca daca schimbi apa des, nu decicleaza. Nici la schimb masiv. S-a suparat omu, cica poate lua incepatorul informatia si omoara pestii.
Eu folosesc 2 fluora cu unul 965.
Da. Merge mai bine 965, sau tot de la marbo osram fluora. Fluora il combini cu 865sau 965.
Nu am facut masuratori. Ideea este ca lemnul de prun e mai rosiatic, o mica radacina sau crenguta da o culoare frumoasa pe o perioada mai lunga de timp.
Putina culoare ii poti da cu o creanga de prun. Cateva luni o sa fie colorata.
De acord cu colegul, chestie de gust. Mie tot in ochi imi sare lemnul ala din stanga, dar poate doar mie mi se pare. Depinde si ce vrei de la bazin, daca prin pozitionarea lui acolo ai creat o ascunzatoare pentru femela,e altceva.
Crezi tu ca scapi asa usor. Pe langa ce ti-a recomandat colegul, tre sa ne si explici ce, de ce, cum... Poate prietenu' matale, Lucian, vede ce te tot indrumam si intra cu un sfat, ceva. Oricum, la volumul acela de apa, o sa faci coada la petshop, nu la farmacie. Plus ca, eu nu te as sfatui sa bagi macro fara teste, baga micro. Macro, mai usurel, sau sub doza.
L E

E corect ce zici matale acolo, schema nr1.
Eu le dau dovlecel, spirulina de la norwin si tropical, viformo de la sera.
Si eu tot nisipul il banuiesc.
Pentru un beta, e suficienta filtrarea care o ai, doar carbunele trebuie inlocuit Be?a are nevoie de apa mai calda, în jur de 27, 28.
De pompa de aer nu ai nevoie. Referitor la biofilm, filtrul tau cred ca trage apa si pe sus, urca eventual nivelul apei in acvariu ca sa traga si de la suprafata.
Sa incepem usor. Filtrul tau are 4 compartimente. 1 cu vata de perlon, unul negru cu carbune activ, un burete albastru si o caseta cu argila. Se scoate caseta cu carbune, poti pune orice in loc, ideal ar fi ceva matrix sau siporax . Se ordinea lor de sus in jos este: perlon, burete, siporax sau matrix, ultimul e argila. Atentie, argila o tii cateva luni, apoi o schimbi. Peronul se spala sau se schimba saptamanal. Buretele se clateste doar, in apa scoasa din acvariu. Materialul biologic(siporax, matrix sau orice gasesti) se clateste rar, cam la 3-4luni, dar usurel.
Poti schimba si argila de la inceput, dar daca tot o ai, e buna. Cand e de schimbat, atunci iei decizia care crezi ca e ok.
Daca piatra aia e dura, cory se vor rani in ea, nu vor mai manca... Deci daca o pastrezi, atentie la Cory. Nu mai cumpara nimic, lasa bazinul sa se cicleze. Orienteaza-te sa nu pui pesti de talie mare, nu de card, iar plantele si decorul sa fie naturale. Plante cu frunza mica, easy.
Cu apa, nu ai mare volum, dar nu e bine sa fie prea dura. Uita te si spre necesitatile pestilor care ii doresti, marea majoritate nu au nevoie de o apa dura. Fa un test de duritate daca poti la apa.
Poti tunde linistit.
Eu nu mai folosesc de multi ani incalzitoare, ce e drept, nici nu prea scade temperatura în casa sub 22 de grade. Si o boieresc neonii, dar si restul. Ce e drept, vara am un ventilator pe bazinul cu creve?i, sa nu depasesc 24,maxim 25,aici tin ?i peste 25 de pesti din diverse specii.
Cadou, greu se dau bazinele mari. Eu am luat unul cu stand de aluminiu, sump, tevaraie, 180/60/60 cu 1000 lei. Mai e si transportul, e foarte greu, daca nu ai cel putin 4 voinici, nici nu te gandi sa încerci sa il scoti din casa. Asa ca slabe sanse sa scapi de el, mai bine il pastrezi.
Nu trebuie sa ne placa noua, e bazinul tau. Lasa-l in pace o perioada, pietrusul se aseaza singur, iar plantelor nu le face bine mutatul continu, nici pestilor pentru ca e stres.
Inca o data repet, Colegul Ugarit incearca sa mai capeti experienta inainte de a sfatui pe altii, nu de alta, dar cei incepatori citesc si pot lua sfaturile tale actuale de bune. Mul?umesc de intelegere, scuze ca ti-am poluat pe aici, Dana.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: