| Message |
|
|
Bravo Sergiule
Superb bazinul!
|
 |
|
|
|
Nu, e bine sa faci teste si zilnic daca poti, eu asa am facut. Nu mai baga Stop Ammo, nu ai de ce, baga doar Biodigest.
Si Biodigestul era bine sa bagi la inceput o cantitate mare. Eu am bagat la marinul pe care il ciclez acum 10 fiole la 500 litri
de apa.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
Alex.B wrote:Imi place foarte mult hardscape ul. E important sa ai flow bun printre pietre, si sunt sigur ca iti iese in varianta asta. Aduce cu un acvariu celebru din thailanda. Personal mi ar placea sa vad undeva o punte intre coloane, insa e o parere subiectiva, poti sau nu tine cont de ea. In rest sunt sigur ca o sa iasa ceva foarte frumos! Mult succes iti doresc si multa rabdare. Eu unu desi am contact cu acvariile marine, inca nu am avut curajul sa incep unu personal  Inca sunt bolnav cu Nature Aquarium  Poate odata cu acvariul tau o sa ma contaminez in forma aia grava ce are ca reactii una bucata acvariu marin
O punte o am deja in plan, poate chiar doua, dar o sa o fac dupa ce am lumina montata pe pozitia definitiva, ca sa vad unde as
putea face aceasta punte.
E cam greu sa aduca cu acvariul ala celebru din Thailanda  as fi vrut eu sa am macar dimensiunile de la acel acvariu, pe
de alta parte nu as fi avut suficienti bani pentru asemenea dimensiuni. Numai displayul din acryl l-a costat peste 10.000 dolari
Dar ma multumesc cu ce am, si greul de abia incepe, multumesc pentru aprecieri si suport tuturor
O zi buna,
Dragos
P.S. Asteptam cat mai multe saraturi
|
 |
|
|
|
Da, nu trebuie sa folosesti Stop Ammo Start, iti neutralizeaza amoniacul din apa, ceea ce nu vrei in faza de
ciclare. Stop Ammo se foloseste daca vrei sa introduci pestii mai repede, dar in cazul tau nu trebuie folosit.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Super fain
Da' trebuia sa ne prezinti si saratura, e ca o picatura de apa, lipseste doar cioata.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Pozele promise, o parte facute in seara asta:
- pina sa pun nisipul
- skimmerul la lucru
- cu nisipul si lampile, am facut o proba si cu lampile, deocamdata nu sint montate definitiv, apa nu este foarte
limpede ca am mai umblat in acvariu inainte sa fac pozele
O seara linistita,
Dragos
|
 |
|
|
|
Peste vreo cateva zile, cand n-o mai mirosi asa piatra, iti mai dau eu cateva bucati de la mine din refugiu.
Chestia cu mancarea nu functioneaza la saraturi, iti trebuie adaos de bacterii, dar si daca bagi de la sticluta, ciclarea
tot mai lunga va fi iar piatra uscata nu se va umple de bacterii asa repede.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
Iti aduci bine aminte, aveam doua lampi de 11w de la Dennerle pe care nu le-am scos la vanzare,
dar le-am vandut cu vreo 2 luni in urma parca
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Am completat cu cei 200 litri de apa care imi lipseau, acum am in total in display si sump plus refugiu 640 litri.
Am umplut unul din sertarele de la Blue Tower cu bucatele de piatra vie, puse peste 4 litri de Matrix, iar in
sertarul de deasupra am inca 4 litri. Iar restul de piatra vie am bagat-o in refugiu.
Da, am dat drumul la skimmer, care dupa o ora si dupa ce m-am prins ca trebuie sa astup portul de ozon daca
nu bag ozon  , a inceput sa scoata spuma. :-bd La inceput alba, acum incepe sa fie galbena spre maro
Am dat drumul si la carbune si antiphos si am facut si un test de amoniac, rezultatul undeva intre 1 si 1,5.
Apa a inceput sa se limpezeasca evident, deocamdata nu am lumina instalata asa ca nu imi dau seama foarte bine.
Una peste alta se poate spune ca am startat
Am facut si ceva poze, dar le voi pune maine.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Bravos mai Fanica, in sase luni ai reusit sa faci un acvariu foarte frumos
Jos palaria!
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Bine ai venit si spor la documentare
|
 |
|
|
Daca am promis ca e saptamina asta, asa e
Si m-am imprietenit si cu butonu' ala
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Nivelul de amoniac la inceputul ciclarii ar trebui sa fie undeva intre 3 si 5 ppm. E bine sa verifici nivelul cu un tester
la picatura macar odata la 2 zile, si cand a scazut sa mai adaugi amoniac ca sa ajungi la acelasi nivel. Daca la inceput
ai pus prea mult e bine sa faci un schimb de apa ca sa diluezi amoniacul pina la nivelul 3-5 ppm. Dupa aproximativ 5-7 zile,
poate si mai repede, ar trebui sa poti masura nitritii. Din momentul in care masori nitritii, in cateva zile ar trebui sa ai un
spike de nitriti si e bine sa faci testul de nitriti in fiecare zi. Adaugi amoniac in continuare ca sa ai o valoare de 3-5 ppm.
In momentul in care ai masurat un spike de nitrit, din acel moment ciclarea ar trebui sa fie gata in 3-4 zile. Din momentul
citirii spikeului de nitrit reduce cantitatea de amoniac astfel incat sa ai un 0,5-1 ppm in bazin. Dupa care masori zilnic
amoniacul si nitritii. Cand si amoniacul si nitritii ajung la 0 sau aproape la 0 acvariul este ciclat. Masori nitratii, asta doar
pentru statistic ca sa vezi cat ai, si faci un schimb de 50-80% din apa, in functie si de cati nitrati ai. Nu aprinde lumina
pe timpul ciclarii, si ar fi bine ca nici lumina de la soare sa nu bata in acvariu. Daca aprinzi lumina vei favoriza aparitia
algelor.
Cam asta ar fi ciclarea cu amoniac.
Spor la operatiunea "Fishless cycling"!
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
|
 |
|
|
|
Eu folosesc aspiratorul cu baterii de la Eheim, dar nu am Manado, am FertiSoil de la Aquatic Nature, un substrat fertil.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Pentru ca trebuie sa folosesti un port anume si nu portul 80? Nu stiu care e raspunsul, cert este ca mie
nu imi merge, chiar daca stiu adresa in momentul in care vreau sa ma conectez. Conexiunea pe care o
realizeaza softul respectiv este una TCP/IP.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Da, webserverul de la Profilux merge si cu IP dynamic prin dyndns.org, eu ma refeream la softul cu care
faci toate programarile in Profilux. Cu ala te poti conecta la Profilux prin Internet daca ai adresa fixa pentru
ca el cauta adresa, nu domeniul. Este cu totul altceva decat la webserver. Si ideea este ca acel soft iti
permite sa faci absolut tot ce vrei in Profilux, poti programa toti parametri. Si crede-ma ca nu merge cu
IP dinamic pentru ca am incercat eu, eu am adresa dinamica in reteaua unde este conectat Profiluxul, pot
sa accesez serverul web din Internet dar nu pot sa ma conectez la el cu softul dedicat.
Iti trimit si tie Bobby datele pentru hidroxide de amoniu.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Nu cred ca trebuie sa te abtii Fanica  cred ca Ciro a sarjat amical
Ciro, vezi cu apa de la robinet, eu ieri am verificat prefiltrul pe care il am la osmoza si era plin de rugina,
cum nu a fost niciodata. Si stam destul de aproape, poate a fost ceva fier in plus pe retea zilele astea.
Iar la intrebarea cu filtrul nu stiu sa iti raspund
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Normal ca o sa il imbrac, doar nu vrei sa il las asa  Nu de alta da' e in sufragerie.
Va veni imbracat in MDF furniruit cu furnir la fel cu mobila pe care o am in sufragerie.
Tot ce este jos si 10 cm din partea de jos a acvariului, unde va fi nisip, si 5 cm din partea
de sus a acvariului astfel incat sa se vada numai apa. Si in capatul dinspre perete unde este
overflow boxul va veni o fasie de sus pina jos in ambele parti.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|