[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
De la Salifert, si tot in mg/l sint si ale mele.

O sa bag diseara un set de poze cu ceva vietati de prin bazin
Un update ceva? Ca nu te mai pot urmari decat aici

Sper ca nu ai mai aprins lumina
Am facut toata saptamina teste ale apei si am asa:

NH3/NH4 intre 1 si 1,5 (am avut amoniac inca de la inceput pentru ca piatra vie a stat 2 zile intr-un butoi de 220 litri cu 3 pompe)
NO2 intre 0,5 si 1 (a fost 0 la inceputul ciclarii)
NO3 50 (a fost la un moment dat 0 apoi a crescut pina la 50)
PO4 intre 0,1 si 0,25 (a fost 0 la inceput)
Salinitate 1023
pH 8,05

O sa mai fac ceva poze, au inceput sa apara tot felul de "chestii" prin acvariu, in special pe piatra vie, si bineinteles ca am
o gramada de aiptasia. smilie Da' gasesc o rezolvare, un pluton de berghii

O zi buna,
Dragos
Atata timp cat le-ai luat in calcul si le faci e foarte bine. Oricum felicitari inca odata pentru performanta de a
lipi acvariul singur!

O zi buna,
Dragos
Presiunea hidrostatica intr-un punct depinde de coloana de apa de deasupra acelui punct. Cu cat punctul este mai
jos, adica are o coloana de apa mai mare deasupra, cu atat presiunea exercitata de fluid e mai mare. Deci cea mai
mare presiune o ai in punctul de la jumatatea lungimii la fundul bazinului.

Eu sincer sa fiu as fi facut fundul dublu, cu geamurile laterale sprijinindu-se pe primul geam de jos si incastrand al doilea
geam-fund. De fapt asa este facut acvariul marin pe care il ciclez acum, 125x68x70 cu geam ultraclar de 15 mm lateralele
si fund dublu din sticla de 10 mm fiecare. Oricum acvariul meu nu este lipit de mine, nu ma pricep, dar asta a fost sugestia
celor care mi l-au lipit, GG si Lucian.

In orice caz cred ca ar fi intelept sa ii pui ceva straifuri pe toata lungimea si latimea pe fund si eventual si intaritoare in
partea superioara pe lungime.

O zi buna,
Dragos
Cand vrei sa iei fitingaraia da-mi un claxon

O zi buna,
Dragos
Spike-ul de NO2 inca nu a avut loc in opinia mea, chiar daca a inceput sa creasca NO3. Eu zic ca vei avea spike-ul de NO2
in maxim 3-4 zile, iar din acel moment ar trebui sa mai adaugi doar putin amoniac, cat sa intretii bacteriile, ceva pe la 1ppm.

Cu pietrele nu stiu ce sa iti spun, nu am experienta de genul asta.

Daca scoti Manado acum e ca si cum ai intrerupe ciclarea, cand ciclezi acvariul bacteriile se fixeaza si in substrat.
Dar daca vrei cichlide si nisip nu mai conteaza dar iti trebuie o filtrare mai serioasa decat la un plantat.

O zi buna,
Dragos
Bravo, frumoasa povestioara si mai frumos "monstruletul"
Acu' asteptam sa il vedem plin cu apa

O zi buna,
Dragos
Nu, lampa UV se monteaza pe turul filtrului extern (teava care duce apa in acvariu din filtru) sau se monteaza
independent cu o pompa. Debitul recomandat este in functie de puterea becului lampii. Radiatia UV produce
distrugeri permanente ale retinei ochiului si din acest motiv lampa este o lampa inchisa, nu poti vedea lumina UV.

O seara placuta,
Dragos
Eu folosesc JBL la picatura si la testul de amoniac nu prea am auzit sa fie probleme.
De cel de la Tetra nu stiu nimic. Verifica daca sint in termenul de garantie si mai fa odata ambele teste cu cantitatea normala
de apa.

O seara placuta,
Dragos
Merge si o pompa de recirculare, dar eu as pune o pompa de valuri de 3000-5000 litri pe ora. Pretul nu este prohibitiv
fiind o pompa de capacitate mica, dar care cred ca te va ajuta mult.

Te inteleg ca incerci sa reduci din costuri, dar in opinia mea mai bine mai astepti decat sa reduci din costuri exact unde nu
trebuie, adica la pompa.
2-3 Kg de piatra vie si 2-3 Kg de piatra uscata plus nisip viu e ok.

O zi buna,
Dragos
Un update ceva?
Da, apa de osmoza este un "must", nici sa nu te gandesti sa folosesti apa de la robinet.
Eu as pune numai piatra vie si nisip viu, eu asa am facut la al meu.
Iar lumina oricum eu te sfatuiesc sa nu o aprinzi deloc pe durata ciclarii, iar dupa ciclare iti vor trebui ceva actinice
cum zice si Iulian. Sau sa schimbi cu o lampa cu leduri.

O zi buna,
Dragos
Fa un schimb de 80% din apa si masoara din nou amoniacul. Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie, numai ca eu am gresit
cand am calculat . Si incearca sa ai amoniacul la 5ppm. De maine cred ca ar trebui sa inceapa sa iti creasca si nitratul.

O zi buna,
Dragos
Da, ar putea sa fie ok. Compartimentele filtrului le-as umple, in ordinea intrarii apei, cu Matrix de la Seachem,
Antiphos, iar ultimul carbune.

Ar fi indicat sa pleci cu piatra vie si nisip viu, si neaparat pompa de valuri, circulatia apei este cea mai importanta.
Pentru inceput poti merge fara skimmer. Si bineinteles ca poti sa il indesi cu pesti si corali, va trebui sa te abtii la
a-l suprapopula.

De ce lumina dispune acvariul acum?

O zi buna,
Dragos
Bravo, spor la lipit
Poti sa-l folosesti, dar trebuie sa schimbi bactoballs, nu te ajuta la nimic. Si depinde si ce volum de filtrare are filtrul.

O zi buna,
Dragos
Ar trebui sa se miste din a doua saptamina. Deocamdata cred ca e ok. Nici nu ai o valoare asa mare a nitritilor ca sa
ai de unde avea nitrati. Cred ca in 2-3 zile vor aparea si nitratii.

O seara placuta,
Dragos
Nu renunta la sump Mai ai putina rabdare, stiu ca e greu de facut, mai usor de zis, dar nu renunta la sump.

O seara placuta si sper sa ai maine sticla gaurita
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: