[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bibi2085
Forum Index » Profile for bibi2085 » Messages posted by bibi2085
merci de sfaturi. apreiez. s-a limpezit apa foarte mult de la ultimul post
filtrul intr-adevar il spal doar in apa scoasa din acvariu, bazinul nu sta la lumina soarelui ci la bec economic. nisipul, intr-adevar nu este cumparat de la petshop dar a fost foarte bine spalat inainte de punerea in bazin. icalzitorul ai dreptate, il voi scoate. merci inca o data
mama nu stiu cum sa iti zic, dar incalzitorul sta pe post de decor in apa ca el saracu nu a mai fost bagat in priza de cel putin 1 luna jumate, de cand s-a incins atmosfera pe afara. si da intr-adevar sunt incepatoare, si ma intrebai de cat de des schimb apa, aprox la 5 zile, incercand sa respect cat mai mult tot ce am citit pe forum.
iar daca am apelat lka forum inseamna ca nu m-am descurcat cu treaba asta ;) asa ca... nimeni nu se naste invatat, dar se perfectioneaza pe parcurs. asta incers si eu.

p.s. apreciez sfaturile. merci mult
27-28 grade dar cand era mai rece afara aveam cam 24-25
mie sincer mi-a fost teama sa umplu atat de tare acvariul. iar la faptul ca au jumilit planta m-am referit la faptul ca se tot ascundeau si se alergau prin ea nu pe langa ea si a inceput sa se rupa cate putin..mi-a parut rau de plantuta dar.... in final am renuntat la ea ca nu mai imi placea mie cum arata. mancare ce sa zic iau de la cei care am luat pestii si nu stiu exact firma. sunt nist fulgi pe care eu ii maruntesc putin cand le dau sa pape. iar din apa de obicei nu fac schimb mai mult de 25% din totalul de cantitate.
acum eu sper cand ajung acasa sa fie totul ok si sa mearga spre bine. ma gandesc ca apa tulbure sa nu fie si de la caldura... oare?
Apa nu mai am cum sa pun ca in partea de sus a acvariului mai e f putin spatiu gol (aprox4-5 cm) si am cumparat aseara si alta planta, elodea densa. vad ca se impaca pestisorii cu ea (imediat au inceput sa se joace prin ea)
iar referitor la hrana am inceput deja sa pun mai putina, dar de 2 ori pe zi, nu 1 data
da, am spalat filtrul. ce nu s-a inteles? am filtru intern si l-am spalat. adica nuretele din interior si carbunele activ. oricum a incveput sa se limpezeasca apa. si nu i-am facut altceva in afara de ce am mentionat mai sus. si nici hranit excesiv nu am practicat

p.s. am mai scos din mini-melci. oare ei sa fi fost cauza?
buna dragii mei,
am o problema si sper ca ma puteti ajuta. cam de 2 saptamani am observat o schimbare in acvariul meu. nu m-a ingrijorat pana acum 1 zi. sa va expun problema.
acum 2 saptaman am cumparat o plantuta pt acvariu. toate bune si faine, doar ca ... plantuta continea oua de melci maronii, ca de atunci au tot aparut in acvariu melci. ok. nimic ciudat mi-am zis, dar ei au inceput sa apara din ce in ce mai multi. atunci am inceput sa mai scot din cei care cresusera nitel. am zis ca pe aia mici ii las ca sa mai creasca ca sa ii gasesc mai usor. parca chiar imi placeau cum se plimbau ei pe peretii acvariului si parca si plantutele erau nitel mai curate. dar acum vreo 3 zile am observat ca apa devenise maronie. era limpede, dar maronie. am spalat filtrul, am curatat substratul cu un aspirator din acela manual cu pompita, am schimbat apa, si pareau ca toate revin la normal, asta pana ieri cand am constatat ca apa a devenit tulbure (am atasat poza). care ar putea fi cauza si mai ales care ar putea fi raspunsul?
mentionez ca substratul este din nisip, am 2 plantute (din care una s-a cam jumulit din cauza ca toti pestisorii intra prin ea), teste de apa nu am facut demult dar cad facusem iesisera ok (a venit un prieten care se pricepe much better than me si le- facut el cu verdictul foarte bine) iar acum teste nu am si nici bani ca sa cumpar prea curad. acvariul are 20 litri si am in el 3 sanitari, 2 xipho, 2 moly, 3 zebre, si 2 rasbora.
va rog ajutor
Buna dragii mei,
Se pare ca am cam intampinat iar o problema. Am gasit cand am venit de la servici femela de xipho moarta in acvariu . Nu dadea nici un semn de boala. Parea ok. A fost gestanta si cred ca a fatat acum cateva zile, cat timp am fost la servici .. si cred ca nici un pui nu a supravieuit zic asta din cauza ca atunci cand am ajuns acasa nu mai era burtoasa si nici prin acvariu nu aveam nepotei . Iar azi cand am venit de la servici nu imi venea sa cred cand am vazut-o stand pe fundul bazinului inerta. Intr-adevar azi dimineata cand am dat de mancare am observat ca respira foarte des ca atunci cand nu ar avea oxigen.. nu stiu. Masculul xipho este ok nu da semne de nimic, doar ca agitat rau de cand am scos femela din acvariu.
date acvariu : 15-17 litri, 3 plantute, filtru pentru capacitate 60 litri, temperatura apa 26-27 constant. teste de apa inca nu am sper maine sa ajung sa cumpar. in acvariu mai am 2 molly, 2 zebre, 2 corydorasi, 2 rasbora, si masculul de xipho care a ramas singur si nelinistit.

p.s. pestoaica decedata nu prezenta semne de boala, doar ca azi dimineata respira repede si nu s-a repezit spre mancare.. restul pestisorilor mananca bine si sunt vioi.
Merci mult mult.. f bun articolul
maine ma duc sa imi achizitionez cateva plantute in plus
Dragii mei,
cred ca sunt pe cale sa devin bunica cred ca pestoaica mea xipho este gestanta.. prea se joaca ea cu partenerul.. si pare graviduta comparand cu ce am mai gasit pe net. Sfatuiti-ma va rog cum trebuie sa procedez corect ca daca este vreau nepotei sanatosi
Astept sugestii

p.s. daca ii separ in bol, ce ar trebui sa le pun in apa?
marci mult de incurajari... ce sa zic da.. sa ii fie mai bine acolo unde este.. si cu siguranta voi trage invatamintele din patanie...

p.s. nu stiu sincer ce varsta avea ca l-am luat de la pet shop si ca tuta nu am intrebat de cand il au.. si chiar daca intrebm... poate nu imi ziceau exact... nu mai stiu ce sa zic.. oricum.. faptul e consumat.. iar in scurt timp trebuie sa ii dau si vestea iubitului meu care trebuie sa vina acasa de la munca
da cu siguranta nu ma voi lasa.. mai ales ca iubitul meu s-a indragostit de pesti.. acest betta care a murit azi a fost cadoul meu pentru ziua lui si... acum nu mai este daa. filtru am care merge deocamdata pana la capacitatea de 60l si cu siguranta ma voi documenta mai bine... si.. pana una alta merci de incurajari si treb sa am grija de pestisorii pe care ii mai am..
acum cred ca nimic nu ii mai face bine ca nu mai respira deloc si nu mai reactioneaza la nici un stimul...am incercat sa agit putin apa in jurul lui si nici un rezultat.. am asteptat dar nimic... s-a dus a fost primul nostru pestisor si imi pare atat de rau.....
da acvariul a fost ciclat, nu cred ca a fost batut, si nu este un crowntail, este un delta. aripioarele nu le avea asa, le avea frumoase foc,iar teste de apa din pacate nu am iar la ora asta mai greu... urma sa iau saptamana viitoare vand iau salariul ca acum ... nu prea am... iar restul pestilor sunt in continuare excelent, arata bine, sunt veseli, inoata, nu are niciunul semne de asa ceva, iar pe betta il am cam de 1 luna si cam de 3 saptamani acvariul ciclat, asa ca.. sunt incepatoare si ma si oftic si imi pare foarte rau sa il vad cum se chinuie... aripioarele par sa se usuce, abdomenul nu pare umflat sau sa prezinte denivelari, rani nu are, dar s-a decolorat ( de mentiobat ca azi dimineata nu era decolorat) si din albastru a ajuns albastru spalacit .... nu stiu ce alte date sa va mai dau...
stiu ca e pe bajbaite cumva..
uite chiar acum cand va scriu il am in bol langa mine, si are tendinte sa inoate.. el incearca.. face putina miscare dupa care sta inert si respira greusor (mi se pare mie) si am impresia ca atunci cand inoata putin abia isi misca codita , poate din cauza ca nu o mai are rasfirata cum o avea
...
asa arata inainte... acum e complet diferit
problema este ca acum incearca sa inoate ... ma rog... asa.. sa se miste , dar am impresia ca din cauza ca i s-a cam deteriorat codita dupa cum puteti vedea in link-ul de mai sus, nu poate sa se miste corect.. totusi.. un jutor ceva??

si imi pare rau sa aud ca s-a dus betta al tau Cosmin, si tare imi este sa nu se duca si el meu dupa al tau
pai cum sa incep... bazinul in care statea era unu de aprox 15 litri , apa o schimbam undeva la 4-5 zile, cam 3-4 litri schimbam, plante am putine respectiv 2 la numar si o scoica de decor, in acvariu mai sunt si alti pesti 2 xipho, 2 molly, 2 zebre, 2 corydosai, 2 rasbora (pestisori cu care convietuieste cam de o saptamana, filtru si incalzitor, apa are temperatura constanta undeva la 26-27 grade, substrat este din nisip... apa cu care schimb este apa de la robinet dar lasata la decantat, mancare dau uscata special pentru betta si vad ca o mananca si restul (firma nu stiu sa v-o zic ca am rupt pliculetul aiurea si am pastrat mancarica in altceva si plicul l-am aruncat oricum era un pliculet galben cu un mascul betta rosu pe el si scria in germana parca) dar am si fulgi pentru betta de la JBL.
aa si betta al meu a fost luat de la petshop.
alte detalii.. nu stiu
pun si o poza cu el asa lesinat cum este
iar pana incarc eu pozele observ ca mai da din cand in cand din aripioare..dar mai anemic

http://img801.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=img0001dd.jpg
chiar nimeni?? vreau ajutor!!
Buna,
Am o mare mare problema si va rog mult mult de tot ajutooooooorr!!!!!!!!!!!
pestisorul meu betta este bolnav zic eu.. cand am ajuns azi acasa am constatat ca aripioarele pareau uscate iar el parca s-a decolorat (din albastrul frumos pe care il avea a ajuns un albastru spalacit) si statea aproape inert. l-am scos din acvariul pe care il impartea cu alti pestisori din alte specii si l-am pus intr-un bol. si zace de ceva vreme (cam 5-6 min) asa.. putin intr-o parte la suprafata, isi mai ia din cand in cand cate o gura de aer si apoi maida de doua ori din aripioare si iar sta asa inert.
ce este de facut?? sper doar sa nu moara....
ajutoooooooooorrrrrr va rog!!!!!!!!!
Buna
Am si eu o pereche de xipho si cred ca vor sa se imperecheze sau ca e gestanta deja femela. Zic asta pt ca mi se pare ca si-au schimbat putin comportamentul (se "joaca" mai mult), si as dori o parere mai avizata daca e sau nu gestanta sau mi se pare mie, dar seamana putin la burta cu ce a postat bazil

http://img848.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=img0024q.jpg
merci de raspuns, m-am documentat cum arata zebrele, si.. da, specia asta sunt poza nu e reusita din cauza ca sunt destul de activi si abia pot sa ii prind ;)

Forum Index » Profile for bibi2085 » Messages posted by bibi2085
Go to: