[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: CatalinBarbu
Forum Index » Profile for CatalinBarbu » Messages posted by CatalinBarbu
Peste leduri mai pui vreo placa de plexi sau ramane asa?
De obicei eu puneam o fiola dup fiecare schimb de apa, adica o data la 7 zile
Oricare e bun...eu as merge pe Naso Lituratus. Problema e alta. Tu trebuie in primul rand sa te asiguri ca de acolo de unde il iei mananca. Trebuie sa ceri celor de la nevertebrate o dovada ca pestele mananca inainte sa il trimita la tine, ceea ce e mai greu la ei pentru ca ei nu tin pestii la ei. Ii comanda si dupa ce le ajunge il trimit direct la tine. Eu ti-as recomanda ca pentru cativa zeci de lei in plus sa iei pestele de la un comerciant axat, orientat pe importuri si vanzari de vietuitoare marine. Ca sa nu fac reclma pot sa iti spun ca sunt cativa, uita-te la sectiunea magazune/site uri online si gasesti acolo...
...
Gataaaa...
Pacat...sa inteleg ca are undeva la 20 de zile de cand nu mananca nu?
De unde l-ai luat, manca, sau l-ai luat direct cand a fost importat si nu a mai stat prin alte bazine?
E vorba aia..."La toti ni-i greu, dar nu la fel"
O granulatie mare aduna foarte mult detritius. Eu iti recomand o granulatie cat mai mica, chiar daca e posibil pe ici pe colo sa il mai mute pompele...oricum nu e ceva de speriat
Pentru scoici, ca am vazut ca vrei si scoici iti trebuie o apa de calitate. Iti spun asta in cunostinta de cauza...eu prima scoica pe care am avut-o am omorat-o in trei zile.
Nu stiu care e diferenta intre mentenanta si schimbul de apa, dupa capul meu schimbul face parte din mentenanta. Daca ramai la ideea ta sunt sigur ca vei pierde niste bani care in mod cert nu vor fii putini.
Eu zic sa te mai gandesti putin...
Alooo...aloooo...ce e cu pesimismul asta? Cum naiba sa il desfintezi? Daca e sa ma intrebi pe mine pierderile nu sunt asa de mari, iar la pestele ala nu ai certitudinea ca a murit pentru ca lipsa curent 5 ore...
Asa putini i-ai adus...!?!?!?
Stai linistit 5 ore nu e panica.
Eu am stat si mai mult de atat fara curent si nu s-a intamplat nimic.
Frumoase jucariile, sa le stapanesti sanatos. Sunt curios si eu de acele controllere, sa ne spui doua cuvinte despre ele dupa ce le pui in functiune.
Iar dupa patania de azi, aventura mea in lumea coralilor duri s-a incheiat. Am sa ma rezum la corali moi, pentru ca plm

Asa am zis si eu dupa prima pierdere, dar mi-a trecut repede...si a venit tura a doua de pierderi...si probabil va urma si a treia...plm firu' vietii
Cum scapi un pic parametrii din mana cum .....
E foarte bun. Din asta folosesc si eu.
Reteta la asta e asa: 80 gr de kh buffer se amesteca cu 1 litru apa de osmoza iar din amestecul rezultat 40ml ridica kh -ul cu 1dkh la 100 litri apa.
Intr 7 si 8 mai ales ca ai corali duri in bazin
Reteta cu bicarbonat de sodiu, daca nu ai buffer special de kh era asa: 50gr de bicarbonat amestecat cu 400 ml apa osmoza.
Din amestecul obtinut 24ml ridica Kh-ul ci 1dkh la 100litri apa.

Sper ca m-am exprimat bine...
Daca ridici kh-ul....si va trebui sa il ridici, sa nu il ridici cu mai mult de 1dKh pe zi.
Cum stai cu KH -ul?
Ok, in cazul asta se poate.
Multumesc!

Forum Index » Profile for CatalinBarbu » Messages posted by CatalinBarbu
Go to: