[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
1. Da, completarea cu apa de osmoza, schimbul cu apa preparata.

Refractometru este cel mai indicat si fara a masura salinitatea nu prea poti sa te descurci, indiferent de cat de
"farmacie" prepari apa.

2. Nu stiu exact, dar masuri de precautie e bine sa iei, oricum e destul e mare incat sa nu stea cu mana in apa
toata ziua

O zi buna,
Dragos
Da, acelasi tester il folosesc si eu, dar culoarea initiala a solutiei este albastra si nu portocalie. Poate este expirata
solutia de la tine, sau este altceva, trebuie sa fie de culoare albastra.

O seara placuta,
Dragos
Unde ai citit tu despre cele doua tipuri de ciclare pe care le mentionezi? La ce te referi cand spui "azot de la farmacie"?
Citeste mai intai ciclul azotului, il gasesti pe site, si apoi daca nu ai inteles cauta pe forum si gasesti raspunsurile
pe care le cauti. Daca nici asa nu te descurci te asteptam cu intrebari.

O seara placuta,
Dragos
Eu inca nu am avut asemenea probleme si sper sa nu am, dar cred ca solutia este simpla, scoaterea CO2-ului
din apa prin oxigenare. Si pentru asta poti apela cu incredere la o pompa de aer cu piatra. Si bineinteles sa
opresti aditia de CO2.

O seara placuta,
Dragos

Foarte "spumoasa" povestea ta
E bine ca esti pe drumul cel bun si daca reusesti sa o "controlezi" si pe mami cu atat mai bine.

Ape limpezi iti doresc,
Dragos
vladxxl wrote:pai sunt din alba iulia..... scrie la profil shi vreau bomba cu co2(DIY) facuta in casa am robinet pot lua furtun numai valva nu am gasit

Treceti si locatia la profil, nu apare. Si nu mai folosi cuvantul ajutor in titlul topicului.
Si ca sa fie mai simplu si usor nu ar strica sa citesti regulamentul forumului.

O seara placuta,
Dragos

LE Si treci si pe la rubrica Despre noi
kill wrote:al meu are 100x40x50 180l din sticla de 6 mm iar burta are 1,5mm si decat 2 intaritoare laterale , fara mediana (sau intaritoare in H) si are deja 5 ani

Si dormi linistit?
Ca sa inteleaga toata lumea care vrea sa isi faca acvarii DIY, nu conteaza lungimea si latimea, conteaza inaltimea.
Presiunea pe geam si pe lipituri este data de inaltime, cu cat un acvariu este mai inalt cu atat trebuie geam mai
gros si eventuale intarituri.
Sfatul meu, nu va jucati cu sute de litri de apa pentru cativa banuti in minus.

O zi buna,
Dragos
Se folosesc 30 de picaturi de solutie, fara niciun fel de apa din acvariu. Din cauza ca ai folosit apa din acvariu
nu o sa iti indice niciodata corect. Daca citeai in topicul asta si in altele de pe forum ai fi gasit pina acum.
Deci scoate apa aia si foloseste DOAR SOLUTIE NEDILUATA. Si sa ne anunti si pe noi daca iti indica ca ai CO2
suficient in acvariu.

O zi buna,
Dragos
La calculele si la sfaturi il las pe Preainaltu' sa te consilieze
Scala la tester e aia de jos, aia de sus e pentru apa sarata deci ai NO3 cam 5.

O seara placuta,
Dragos
Sa nu zici ca aia cu telefonu' e un apropos ca nici eu nu am timp si am fost si plecat vreo 2 saptamani
Sau "Va rugam nu bagati mana in apa?!"

Bine ai venit!
Cum ai folosit solutia, diluata in apa din acvariu sau nediluata?
Mai nenea Ciro, niciun update timp de 2 saptamani?! Nu imi vine sa cred ...

O zi buna,
Dragos
stefanp wrote:
vereb wrote:Cum recomandati cu mediile filtrante,sertarele trebuie sa fie pline? Am cumparat Mach, Mach Bio si Substrat Pro, sertarele sunt pe jumatate pline.

Asa cred ca ar trebui sa fie, pline. Filtrul meu a venit cu mediile de la ei, iar sertarele sunt pline pana sus (bine nu da pe de laturi). Daca le lasi pe jumatate zic eu ca pierzi degeaba o parte din volumul de filtrare.

Corect, eu le am pline cu substrat pro si doar un burete, fara perlon si fara mach. Practic iti dai seama cat trebuie sa le umpli, altfel nu le mai poti aseza cum trebuie unul peste altul.

O zi buna,
Dragos
babanukriss wrote:ok....or fii peste tot alge...eu am intrebat .... care este solutia prin care as putea scapa de ele...

Rabdare, documentare, pastrarea parametrilor apei in limite normale, corelarea dintre fertilizare, lumina si CO2.
Nu exista un remediu universal valabil, si apoi algele sint ceva natural si normal in orice acvariu atata timp cat nu
le dai voie sa se dezvolte necontrolat. Si nu in ultimul rand e bine sa sti ce fel de apa ai la robinet.

O zi buna,
Dragos
scorpionul wrote:
Gaspar Alin wrote:Am gasit un reactor co2 home made, dar habar nam cum functioneaza .Aveti vreo ideie?

eu la reactor m-as indrepta catre acesta http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19085.page imi face mie mai mult cu ochiul

Reactorul DIY din linkul de mai sus este foarte bun, dar trebuie montat pe un filtru extern si nu prea merge cu bomba, trebuie CO2 presurizat ca
sa faca treaba.

O zi buna,
Dragos
@mihaibaciu deschide un topic nou daca nu ai gasit informatii suficiente pe forum, nu polua topicurile altora.

O zi buna,
Dragos
Sergiu, tu chiar vrei sa ne imbolnavesti pe toate forumurile ?!

Pozele sint superbe, unele dintre cele mai reusite pe care le-am vazut pina acum.
La fel si bazinul,

O seara placuta,
Dragos
Pe frigul asta chiar si cu un curier rapid nu m-as incumeta sa iau plante. Ai toate sansele sa ajunga inghetate.
Vezi ce zice si rebella.

O zi buna,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: