[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd

Nu mai adauga mancare, daca piatra pe care o ai e piatra vie te ajuta ea la ciclare.

Intrebare: cat timp ai amestecat apa cu sare inainte sa o pui in acvariu?

Si o observatie, nu e bine deloc ca ai folosit apa de la robinet, poti sa ai o gramada de probleme.

Si o alta intrebare: ce program de lumina ai acum?

O zi buna,
Dragos
Din cauza presiunii. Cu cat creste adancimea cu atat creste si presiunea. Acelasi lucru se intampla si intr-un acvariu,
cu cat creste inaltimea acvariului cu atat creste presiunea la baza lui, indiferent de forma si suprafata bazei. Nu e decat
fizica, nimic mai mult

@kill daca tot persisti in greseala e problema ta. Exemplul cu geamul de 2 mm si cu geamul de 7 mm era doar un exemplu,
iar daca vrei construim acvariul ala de care ziceai tu cu inaltimea de 10 cm cu geam de 4 mm si il umplem si cu apa.

O zi buna,
Dragos
kill wrote:
si cu cine facui bre cursu de rezistenta materialelor, toate cele 3 valori intra in calcul iar valoarea cea mai mare are proportia cea mai mare ,in cazul de fata LUNGIMEA

Esti sigur de ceea ce spui? Vorbim de un acvariu, nu de rezistenta materialelor pentru sticla. Adica trebuie sa faci calculele
pentru acvariul din sticla umplut cu apa.

Din ceea ce spui tu, ar insemna ca un acvariu 100 x 50 x 20 si un acvariu 100 x 25 x 40 ar putea fi facute cu aceeasi sticla.
Cu un factor de siguranta de 4 primul acvariu poate fi facut cu sticla de 2 mm grosime pe cand al doilea trebuie facut cu sticla
de 7 mm grosime. In conditiile in care ambele acvarii au 100 litri brut.

O zi buna,
Dragos

LE Presiunea hidrostatica intr-un lichid este independenta de suprafata vasului si depinde de vascozitatea lichidului si de
adancimea la care este masurata. Cu alte cuvinte apa va exercita aceeasi presiune asupra unui vas la aceeasi adancime
indiferent daca vasul are o suprafata de 1 metru patrat sau 100 metri patrati. Asa incat, atunci cand faci calculele de
rezistenta, trebuie sa iei in calcul inaltimea coloanei de apa.
Am crezut ca la aquaristic.net

O zi buna,
Dragos
Daca ai hotarat sa dai gaurile pe geamul din spate pentru in si out atunci da gaurile una intr-o parte, pentru in,
si cealalta in partea opusa, pentru out. Daca nu sti ce dimensiune trebuie sa aiba gaurile putem sa te ajutam.
Spre exemplu eu folosesc teava de 32 mm cu flansele respective, iar gaura pentru flansa trebuie sa fie de 43 mm.

O zi buna,
Dragos

LE Acum am vazut schita, gaurile sint ok unde le dai dar cea de 63 mi se pare mult prea mare. O teava de 32 in full
sifon cu o cadere a apei de la 1,5 metri iti da un debit imens, peste 15.000 litri pe ora. Deci nu ai nevoie sa folosesti
teava atat de groasa. Cred ca teava de 32 ar fi suficienta.
Bravo, frumos proiect

Pentru ca in momentul de fata startez un marin unde folosesc 3 tevi de in (sistemul bean animal) imi permit sa
iti dau cateva sfaturi:
- sa nu lipesti cu adeziv partea de teava "in" care este in acvariu, de la flansa in sus
- daca teava de in este in spatele backgroundului e ok, daca nu va trebui sa ii faci o cutie de overflow, asta daca nu
vrei sa se infunde
- sa ii pui robinet pe teava de in, daca aceasta teava lucreaza in mod full sifon asa cum ar trebui, debitul va fi foarte
mare, ca sa iti faci o idee, eu am robinetul reglat cam la jumatate la o teava de 32 mm si am un debit de 5000 litri pe ora
-teava de in trebuie sa stea in sump sub apa doar vreo 2-3 cm, altfel nu se amorseaza si nu va curge apa
- sa calculezi in asa fel incat daca se opreste curentul sa nu iti curga mai multa apa din display in sump decat poate duce
sumpul (vezi ca daca se opreste curentul si nu ai valva antiretur pusa pe retur si acesta va duce apa in sump la o pana
de curent)

In rest la africani nu ma pricep, imi place si ideea cu sumpul, dar ai grija cum il proiectezi, lucrurile nu sint asa simple
cum par la prima vedere.

Spor la proiect, o zi buna,
Dragos
Ai mei prolifereaza in KH 2-3, GH 3, pH 6,5, temperatura 27,5 grade, in acvariul cu discusi, in nano fiind
aceleasi conditii exceptand temperatura care e 25 de grade. Si am pui peste tot.

O zi buna,
Dragos
La sub 100 lei te costa transportul cat comanda.
Intra 1 litru de material filtrant, burete plus mediu biologic de la Dennerle. Deci volumul e mai mare de 1 litru de apa.
Eu il am la nanoul de 60 litri si sint multumit de el, isi face treaba, inclusiv skimmerul.

O seara placuta,
Dragos
viulian wrote:Apa trebuie

Ce vorbesc acolo Porcu si cu Val este DOAR DACA folosesti "albastrul de bromtimol" (Bromothymol blue) pe post de indicator - dar nu stim ce are JBL-ul in el insa.
Discutia aceea de fapt e o traducere dupa acest articol din 2007 - http://www.barrreport.com/showthread.php/2818-Drop-Checkers-CO2-Indicators-Why-and-How?highlight=drop+checker - pe site-ul lui Tom Barr (de fapt el a venit cu ideea sa-ti faci o solutie de kH=4 si sa folosesti un tester ieftin de PH - inspirandu-se de la Dupla parca).

Deci daca vrei tu sa-ti faci solutia de kH=4 si sa folosesti solutia de la un test de PH, atunci Porcu si Val si Kirucd au dreptate

Dar esti convins ca JBL n-au facut ceva mai destept, si ca nu degeaba zic ei sa pui apa de acvariu ? Daca au ceva care neutralizeaza chestii in apa de acvariu, si atunci pui doar 2-3 picaturi de la ei - si iti zic in manual cum sa faci. In loc de mine unde pun vreo 15 picaturi si nu folosesc apa de acvariu.

Iulian, esti sigur de ceea ce spui? Ai un tester de JBL? Eu am unul si in manual scrie foarte clar "SE FOLOSESC 35 DE PICATURI DE SOLUTIE". Fara niciun fel de apa. Varianta cu apa este o varianta veche a aceluiasi tester. Asta care este pe piata acum
se foloseste fara niciun fel de apa.

Citat de pe site-ul JBL:
" New: A special indicator instead of aquarium water permits direct measurement of the CO? level in mg/l. 20 – 25 mg/l CO? is ideal.
Replace the indicator only every 3-4 weeks = lasts a total of 9-12 months. Indicates the pH value (6.4 – 7.8) in addition to the CO? level."

Si linkul catre ceea ce am citat eu:

http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/4919/jbl-test-set-co2-permanent

Din cate stiu tu folosesti Dennerle, Iulian. Am si tester Dennerle, am chiar 2 si acolo este acelasi lucru.

Deci, ca o concluzie, Cristian, nu folosi apa din acvariu, TREBUIE sa folosesti 35 de picaturi din solutia cu care vine testerul, atat si nimic mai mult.
Si solutia ar trebui schimbata o data pe luna.

O seara placuta,
Dragos
Da, asta este problema tuturor testelor care folosesc culori.
Pentru testul de fosfati exista o alternativa, un minicolorimetru de la Hanna:

http://www.hannainst.ro/Minicolorimetre-CheckerHC/Minicolorimetru-pentru-fosfa%C5%A3i--cID1710--pID2335.html

Nu stiu exact ce pret are, cauta pe forum, mosu are unul pe care il foloseste la saratura.

Exista si solutii mult mai scumpe, fotocolorimetre multiparametru, dar te costa cat toate acvariile tale la un loc si inca odata pe atat
si reactivii sint destul de scumpi. Astea sint deja aparate de laborator.

O zi buna,
Dragos
Aha, adica ii sugerai sa testeze testul Sincer sa fiu nu m-am prins
Iulian, m-ai pierdut in calcule De unde sint cei 2 litri? Parca acvariul lui Stefan, asta despre care vorbim
acum, are 100 litri de apa. Nu vorbim de borcanu' lu' Stefan ala e altu'.

Altfel raspunsul e corect, cred. Ori e testul expirat ori au papat plantele. Mai exista si o alta varianta, din ce stiu eu,
poate nu stiu bine si ma corecteza cineva ( ) fosfatii se pot fixa si in substrat si in decor. Iar restul a fost
papat de plante.

O seara placuta,
Dragos
Atata timp cat nu e furtuna in acvariu nu e nicio problema
In privinta filtrarii niciodata nu e prea mult.

O zi buna,
Dragos
schlossermarius wrote:as putea sa le folosesc pe amandoua si sa scot pompa de aer din uz

Mai bine, pompa de aer iti scoate CO2-ul din apa, care CO2 este util pentru plante.
Iar oxigenarea apei se realizeaza foarte usor prin valurirea usoara a apei cu ajutorul filtrului/filtrelor.

O zi buna,
Dragos
Foarte frumos
Ciclul azotului:

http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati

Ghidul incepatorului:

http://www.acvariu.ro/articole/-/asset_publisher/5zvJ/content/ghidul-incepatorului?redirect=%2Farticole

Alte articole interesante gasesti aici:

http://www.acvariu.ro/articole

O zi buna,
Dragos
Depinde cat de mult vrei sa acoperi din lemn. Probabil ca 4-5 poturi ar fi ok pentru inceput, si le pui distantate,
in timp vor acoperi o portiune mai mare.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit!

Cam multi pestisori pentru un acvariu de 60 litri, carasii si scalarii sint din alt "film"

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: