[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd

Da, testerul de la JBL e bun, dar trebuie sa folosesti solutia fara sa o diluezi cu apa din acvariu.

O zi buna,
Dragos
Daca poti sa folosesti amandoua filtrele, fa-o.

O zi buna,
Dragos
Nu, transportul ma mai costa vreo 50 de dolari doar, mi-o aduce in bagaj de mana un prieten din State cu care ma
intalnesc la inceputul lui martie.

Mersi de aprecieri, o zi buna,
Dragos
Incearca sa reglezi debitul daca se poate, nu stiu ce fel de filtre ai.
Lasa-le pe amandoua.

O zi buna,
Dragos
Bitane ne bagi in boala, superb aquascapeul
scorpionul wrote:
kirucd wrote: 4 Ai Sol Blue din State.

poti sa imi spui cat te-a costat lampa( fara transport)? In august merg in state si am ocazia sa imi cumpar de acolo

1750 dolari toate 4, cu suport, kit de suspendare de tavan, controller si o interfata pentru controllerul pe care il folosesc eu,
Profilux 3eX.

Piatra o sa fie odata cu nisipul si apa sarata, probabil la sfarsitul lui februarie, folosesc doar piatra vie si nisip viu.
Iar primii "ciortani" o sa fie cel mai probabil dupa ce se va incheia ciclarea, adica peste inca 3 saptamani o luna.

Prin definitie sistemul bean animal de a duce apa in sump e facut ca sa fie nezgomotos si sigur. Astfel am 3 tevi cu acelasi
rol, o teava ca merge in full siphon, o teava care merge in open siphon dar care se transforma in full siphon daca prima se
blocheaza, si o a treia prin care nu trece in mod normal niciun fel de apa, si care intra in functiune doar daca prima teava
e infundata complet si a doua e infundata partial. Ceea ce sper si nu cred ca se va intampla niciodata.

Consumul pompei este de 69 de watti adica undeva in jur de 1,65 kW pe zi. Asta este consumul, pompa are un consum maxim
de 125 watti la inaltimea maxima de 5 metri si la 100%. nu am cu ce sa masor, dar cred ca atat consuma.

Dupa ce startez bazinul si am toate echipamentele in functiune o sa fac o prezentare cu fiecare in parte.

O zi buna,
Dragos
Ozi plecam de la idee ca avem de a face cu un acvariu de 500 litri. In opinia ta se poate face si fara skimmer si fara sump?
In opinia mea, din ceea ce am citit nu. Dar cum nu am experienta nu pot sa garantez ca asa e. In orice caz eu nu as
merge pe varianta fara sump si fara skimmer.

O zi buna,
Dragos
Aseara am facut proba cu apa asistat de un coleg, Catalin, multumesc pentru disponibilitate.

La o prima impresie totul functioneaza cum trebuie, cel mai surprins, si eu si Catalin, am fost de pompa
de recirculare. Nu se aude absolut nimic, este impecabila, am setat-o la 90% si am in jur de 5500 litri
pe minut. Overflowul si bean animalu' isi fac si ele treaba, iar debitul prin sump este asa cum am
preconizat. Teava full siphon se amorseaza cam in 15 secunde, iar nivelul apei in camera pompei se
stabilizeaza cam in 4-5 minute. Vortechurile isi fac treaba, dar inca nu stiu sa le setez/pozitionez
cum trebuie, va trebui sa fac mai multe incercari. Cert este ca date la maxim nu scot apa din display
dar creaza ceva curenti in apa.

Overflowul cu bean animal si turul de la pompa de recirculare:

image

image

image

image

image

Consumul pompei, 69 w la 90% din capacitate adica un debit de 5500 litri pe ora la 1,6 metri:

image

Nivelul apei in compartimentul pompei cu apa la nivel de lucru:

image

Nivelul apei in sump si in compartimentul pompei daca se opreste curentul:

image

O zi buna,
Dragos
Fara skimmer nu cred ca se poate. Dar poate au altii alte idei. Mai bine zis fara skimmer poti daca ai un refugiu
suficient de mare care sa iti faca filtrarea, dar asta inseamna inca un bazin pe care zici ca nu ai unde sa il pui.
Doar cu o canistra sau doua nu cred ca va merge. Parerea mea.

O zi buna,
Dragos
Ok, deci scoatem din lista asa cum am zis reactorul de calciu cu tot ce tine de el (CO2), sumpul, overflowul si pompa
de recirculare (desi eu nu m-as incumeta la un 500 litri sa nu folosesc sump)

Dar sper ca pompele de valuri, de oricare or fi ele, le lasam pe lista, nu?

Si apropos, da, purtam o discutie, sper eu civilizata, nu cred ca am zis nimic care sa te ofenseze, pur si simplu eu am
dat o lista de echipamente care mie mi se par necesare. Si doream sa scot in evidenta ca fata de lista mea, ceea ce
propui tu nu e chiar foarte mult diferit.

O zi buna,
Dragos
Cam 112 brut inseamna vreo 85-90 net. In care ai 35 de pesti. Din 8 specii diferite, si care nu sint nici compatibile toate.
Raspunsul este simplu: suprapopularea si filtrare necorespunzatoare. Nu te mai intreb de filtrare ca nu cred ca are sens.
Niste teste ale apei ai facut? NH4, NO2 si NO3. As fi curios sa vad ce valoare are NO2 la o ora dupa ce le dai sa manance.

Solutia? Pune mana si documenteaza-te, tine in acvariu doar atatia pesti cat suporta filtrarea pe care o ai. Si asta e valabil
daca vrei pentru toti pestii pe care ii ai in acvariu, nu doar pentru zebra. Daca nu inlaturi cauza o sa se mai intample ce ti
se intampla acum cu zebra.

O zi buna,
Dragos
Bun, sa zicem ca ai dreptate la partea cu tentatiile. Dar restul? Unde ti se pare tie ca poate face economii in afara de
reactorul de calciu? Ca la intrebarea asta nu mi-ai raspuns...

Eu nu am incercat sa sperii pe nimeni, pur si simplu am pus o lista de echipamente care mi se par MIE obligatorii. Diferenta
intre lista mea si a ta este un reactor de calciu. Sau mi se pare mie?

O zi buna,
Dragos
Ok, am inteles idea. Dar nu uita ca daca ai un bazin de 500 litri esti tentat sa bagi azi un peste, maine un coral, si
pina ajungi la o limita unde iti trebuie ceva mai multe echipamente drumul nu e lung.

Oricum din lista ta lipseste lumina, care cred ca e obligatorie, si pompele de valuri, care iar cred ca sint obligatorii.
Deci pina la urma nu are nevoie de un reactor de calciu si de vreo 2-3 filtre in pat fluidizat, care filtre oricum sint mai
ieftine decat 2 canistre si sint mult mai eficiente. Despre ce vorbim in cazul asta? E aproape lista pe care i-am prezentat-o
eu la inceput.

Si nu crezi ca i-ar trebui si un sump, un overflow si o pompa de recirculare? Totusi la 500 litri cum faci skimmarea fara sump?

O zi buna,
Dragos
Stiu, si din pacate nu am avut timp. Am facut o oarecare rearanjare a bazinului cu discusi, puteti sa vedeti online
pe camera web. Nano-ul din pacate va trebui sa mai astepte, nici saptamana viitoare nu am timp de el, abia peste
2 saptamani imi fac timp si de Nano si de poze.

O zi buna,
Dragos
Ca sa nu ne mai intindem ca pelteaua, raspunde la o intrebare si apoi o sa primesti raspunsul: cati pesti ai si din ce
specii in acest moment in acvariu (120 litri, brut sau net?) ?

O seara placuta,
Dragos
Sau daca nu e pasiune il vindeti si va gasiti alt hobby. Mai simplu de atat nu se poate.

O zi buna,
Dragos
Ozi si ionutlatcan, nu uitati ca vorbim de un bazin de 500 litri. Asta este bazinul pe care vrea sa il modifice koala. Puteti
garanta ca se tine un bazin de 500 litri fara echipamente? Daca da, e ok, eu nu pot sa dau un asemenea sfat in primul
rand pentru ca nu am experienta.

O zi buna,
Dragos
Mai usor de transportat ce? Acvariul? Sa inteleg ca mutati tot acvariul si il spalati?

Ce iti scapa? Pai ciclul azotului l-ai citit? Nu ar fi rau sa citesti si ghidul incepatorului, ambele le gasesti pe site (nu forum)
la articole.

In primul rand arunca plasticele din acvariu. Apoi schimba apa in fiecare saptamina cate 20-25%. La 126 de litri inseamna un
25-30 litri, adica vreo 3 galeti de apa in fiecare saptamina. Nu mai pune solutii la intamplare.

Si da-ne si noua mai multe detalii despre filtrare, iluminare si ce substrat ai, daca ai.

Si eventual niste parametri ai apei daca ai cu ce sa ii masori, pH, KH, GH, NH4, NO2, NO3.

O zi buna,
Dragos
Ca sa faca bani?

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: