[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Crazy_Cipri
Forum Index » Profile for Crazy_Cipri » Messages posted by Crazy_Cipri
Nici bine nu l-am pus ca fluxul de apa este foarte mare iar pestii obosesc foarte repede inotand contra lui!
2 sunt deja in filtru...
Oircum eu tin acuma buretele bolborositor care isi face treaba ok, iar pesti sunt fericiti
Precizez, am 4 pui de guppy de 1 sapt si jumatate!!!
Au ajuns 4 pui de guppy, am oprit filtru deoarece mi-e frica sa nu fie trasi, cat despre burete bolborositor, mi-e frica sa nu ramana intre el si geam...
Scuze de triple dar nu vad butonul de edit
Am primit niste "boscheti" de la cineva, cred ca este ceva cabomba cea din stanga, iar cele de pe jos...nush
Acvariul mai are 1 sapt de ciclat, apa este de cristal iar pH-ul este de 6,5.
Lumina - improvizatie artificiala conform normelor ue [bec economic 12w]
Temperatura 25-26 iar termostatul la fel!
Alge 0, si sper ca asa sa fie, o sa bag 2 ancistusi sa faca putina treaba pe filtru si pe geam, dar ce hrana le trebuie ca am impresia ca numai pe jos stau nu se duc la suprafata...
Poze:
http://img42.imageshack.us/i/0904112022.jpg/
http://img52.imageshack.us/i/0904112023.jpg/
http://img192.imageshack.us/i/0904112024.jpg/
http://img709.imageshack.us/i/0904112025.jpg/
http://img848.imageshack.us/i/0904112026.jpg/
Ok, din pacate nu am avut drum, iar endeleri nasc pui vii, super!
Acuma am un burete bolborositor si un filtru mai micut, ce sa fac pentru un spatiu mai mare dar o filtrare mai buna, am nisip cu o granulatie de 2-3 mm, iar apa este ca de cristal...
Cum sa fac un aquascaping frumos, in acelasi timp ieftin ?
Dau o fuga pana in HB, pana la urma iau endeleri ?
4 la ce pret ajung ?
Cat despre inmultire, nu am eu sanse cu icrele, nici nu stiu cum se intampla, nu stiu conditile necesare...
Betta, nu este deloc activ, eu as vrea ceva sa imi faca placere sa vad...sa vad cum exploreaza etc.
ok, am zis ca o sa iau 5, dar in legatura cu microrasbora sunt frumosi, incap in acvariu ?
da, dar cum am zis o rasa care nu creste foarte mare
Microrasbora sunt activi, iti va face placere sa te uiti la ei ?
Eu ziceam 3-5 trtrazona-carus [asa mi-au zis cele de la petshop] o rasa care nu creste mre, dar este super activa si m-as axa pe ea.
Iar crevetii nu prea am avut si nu stiu cu se se mananca[la figurat]
Nu crezi ca ai dat-o in bara cu atatea posturi, s-a inventat butonul de edit...
Cat despre acvariu, eu unul am citit un articol interesant, care eu cred ca si tu ar fi trebuit sa il citesti, acela ca "un acvariu este o copie fidela dupa natura, un bitop in care pestii traiesc" iar daca tu gasesti un castel in apa , iti voi da un biscuite...
cresc foarte mari ai mei au ajuns la 12-13 dar cand i-am vazut asa, salut si l-revedere...
Cat despre despicatura, cred ca pana la urma se ia cineva de ei, cum am zis ei nu sunt chiar asa de ajunsi pentru astfel de boli, totusi sunt sanitari, i-am bagat si in apa neciclata si au rezistat
In general hoplo sunt activi noaptea, nu ca ar conta, dar isi cauta deseori , pe lumina ascunzisuri, daca ai in acvariu asa ceva pot fi taioase, sau cine s-a jucat cu el [tetrazona] dar in general hoplo nu are asa ceva, cel putin la mine in care aveam primul acvariu timp de 3 ani 4 hoplo
"Masculul are aripioarele pectorale mai lungi decat femela"
Sursa - google
Detin un acvariu [30 x 20 x 20] de 12 litri, deocamdat este la ciclat de 1 sapt, mai las 1 , am totul pregatit iar ca sa fie totul ok am bagat un filtru mai mic + un burete bolborositor, cateva plante mici + nisip cu o granulatie 2-3 mm...
As vrea sa stiu daca pot face ceva frumos, cativa pesti mici dar de card...am avut niste tetra mici, o rasa diferita care ramaneau mici si erau destui de vioi in acvariu...Ma gandesc sa iau 5, idei pareri ?
Scuze de double, dar vreau sa readuc teadrul in atentie, am renuntat la cumpararea sticlei, am rugat un vecin care este profesionist sa imi faca un acvariu, a venit de a luat dimensiuniile, si imi face L60xl30xh40, aprox 70 de litri - sticla de 8 mm
Pretul este de 100 lei, oare merita ?
Am pe cineva in bloc care face deci ma ajuta, iar sticla cam la cat m-ar ajunge [bani] ?
Dupa o studiere mai atenta, am vazut ca pe siteul ala e chiar usor, cer asa
2 Bucati - Lungime 65 - inaltime 35
2 Bucati - Lungime 35 - inaltime 35
1 Bucata - Lungime 35 - inaltime 65 [fundul]
E ok asa? Cam cat m-ar costa ?
Masa, suporta 200 de kg, au mai trcut multe acvarii prin ea, oricum pe mijloc o sa mai fac ceva de sustinere
Masa pe care o pun are 70x42e, deci incape!
Poza cu ea in atas

OMFG, scuze dar eu debea stiu sa lipesc 2 bete de chibrit, silicon am de unde sa iau, dar de unde sa stiu eu care cum trebuie lipit, cum il fixez sa stea drept cum le pun toate deodata, care le pun primele, fundul intre, ele, sau lateralele asezate pe el... si lista continua, nu stiu deloc sa lipesc, serios)
M-am uitat pe siteul dat de tine dar nu inteleg, nu ma prea descurc in magazine, adica deh pe la sua iti vin ei acasa, aici sta treaba altcumva...
Pana la urma cum sa cer, sa sciu pe o foaie, grosimea sticlei, cum sa faca, lungimea, latimea etc..
P.S:Fac varianta aia mai mare, pe langa acel resun mai pun si un filtru mecanic + pe viitor ceva extern
Cam cat m-ar costa sticla ?
Am ajuns pe undeva pe la Piata Progresul, si am dat de un pet-shot, flamingo sau ceva de genul. Si am zis ca tot unele piese erau antice, am zis sa incep un setup nou pentru un viitor acvariu de 60 de litri.
Setupul m-a costat 150 lei + alte nimicuri[burete mecanic, pitra de aer, termometru]
Pompa de aer - Tetra APS50 , isi face treaba bine, o pompa extrem de silentioasa, si un debit destul de mare la fel si presiunea. 51,00 lei
Incalzitor - Resun RH900 , 25W Stiu ca e putin, o sa iau altul mai mare in viitor. 31.00 lei
Filtru intern - Resun Magi 200, care acuma sta in nano-ul de 15l. 40,00 lei
As vrea sa stiu cam toate ce am pe aici, pot incepe un setup cu un acariu de 60 de l ?
Ce dimensiuni sa folosesc, sa ma axez pe ceva simplu, sau plantat ?
Pe ce pesti sa am axez ? Ma gandeam la 5-6 tetrazona, 5-6 nenoni...
Stau in ilfov, comuna 1 Decembrie, pe aici e o singura geamgerie, iar ea se ocupa de termopane, ce sanse am sa gasesc la el sticla potrivita pentru acvariu, cate bucati in trebuie dpdv al dimensiunii, grosimea, si un tutorial de lipire, deoarece la primul facut a fost varza.
Multumesc, si scuzati pentru ca am sarit peste niste litere, nu sunt obisnuit cu aceasta tastatura...

Cumpar un acvariu, sticla simplu, sa fie intre 40~100 litri , pretul sa nu fie exagerat nici sa nu treaca de 50 de lei...
Si daca este posibil sa se ajunga u el pana la piata progresul...

Forum Index » Profile for Crazy_Cipri » Messages posted by Crazy_Cipri
Go to: