| Message |
|
|
|
Carbunele in general se foloseste pentru a scoate din apa medicamentele, clorul si altele asemenea. Si el trebuie schimbat destul de des. Adica mai bine nu folosesti carbune decat atunci cand ai nevoie,
pentru o perioada scurta.
Nu ne-ai spus ce parametri are apa. Si ar fi bine sa pui si niste plante, in general plantele ajuta la filtrarea apei prin consumul de NO3.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
Super fain, in 2-3 luni va arata extraordinar
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Ce picaturi ai introdus? De cand nu ai schimbat carbunele din filtru? Cata apa exact ai schimbat?
Si nu in ultimul rand, poate ne spui si noua niste parametri ai apei, NH4, NO2, NO3, pH si KH.
Altfel nici macar cu parerea nu pot sa imi dau.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Fa niste analize la apa mai intai ca sa sti ce ai in acvariu. Iar 4 carasi la 60 de litri de apa ... no comment
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Si intre timp schimburi cat mai dese si mai mari (30-50%) de apa. Altfel o sa continue macelul de care vorbeai la inceputul topicului.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Anunt valabil inca ...
|
 |
|
|
Frumoasa evolutia
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Vreau eu butelia, ai PM.
|
 |
|
|
|
Mult prea multi pesti pentru 60 litri, presupun ca filtrul este intern si fara medii biologice. Mai renunta
la pesti si schimba 20 litri pe saptamina, chiar daca apa e limpede cu siguranta parametri apei nu sint cei normali.
Nu au cum sa fie ok decat daca ai o superfiltrare, ceea ce ma indoiesc. De curiozitate fa cateva teste ale apei la
o saptamina dupa ce ai schimbat cei 20 litri, fa teste de NH4, NO2 si NO3.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
Corect ceea ce spune scificuss, sint colonii de bacterii, le am si eu la acvariul mare. Bacteriile nitrificatoare nu se
fixeaza numai in filtru ci si in substrat si indica faptul va substratul lucreaza, deci sint un lucru bun, nu rau.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
Superb, la mai multe
|
 |
|
|
|
Da, mos vezi ca nu mai apar Linkurile utile pe forum.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Fierbatorul este o idee nu prea buna, asta ca sa fiu elegant. Nu ai cum sa controlezi temperatura folosind fierbatorul.
Ia-ti un incalzitor serios, eventual putin supradimensionat, gen Eheim. Incalzitoarele serioase ridica temperatura pina
la 34-36 grade in conditiile unei diferente de temperatura aer/apa nu foarte mari. Adica daca tu ai in camera 10 grade
iti trebuie un incalzitor de 3-4 ori mai mare decat normal pentru a ridica temperatura la 30 grade.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Mai intai faci ciclarea si pe urma te gandesti la pesti. La intrebarea cu pestii ti-au raspuns colegii mei.
Citeste linkurile utile din coltul din stanga sus al forumului si n-ar strica sa iti faci si o scurta prezentare
la rubrica Despre noi.
Altfel acvariul de 10 l este extrem de mic, ti l-as recomanda doar pentru cativa creveti.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|