| Message |
|
|
|
Totul e ok, bazinul cu creveti a primit o pereche de ramirezi.
In cub s au strans vreo17 sumatrani. Am mai infipt in sump 1l de siporax.
Bazinul cel mai mic are o ponta de ancistrusi clasici, de vreo 2 saptamani.
In bazinul mare a ramas doar perechea de scalari, am dat masculul care era in plus. Mai sunt cativa xifo voalati, cu lira si kohaku.
Din bazinul de 650l vor pleca 6 perechi de scalari clasici, daca e cineva interesat, ma poate contacta. Si la asta am modificat sumpul de vreo cateva zile, voi vedea probail saptamanile viitoare rezultatele.
Cam atat deocamdata, proiecte ar mai fi dar sunt suspendate pe perioada nedeterminata.
|
 |
|
|
|
Foarte frumos bazinul, nota 10. Esti sursa de inspiratie si din cauza voastra nu am noaptea somn. Sper sa dau si eu intr-o zi unul la apa.
|
 |
|
|
|
S-a intamplat ca au murit. Ai un bazin mic, probabil neciclat, oricum e crud. Nu il populezi dintr-o data, pestii se aduc cate 2,3 in bazine noi. Plantele tale nu prea au ce cauta acolo, cu 1 excep?ie, restul au frunze mari, pentru bazine mai mari. Pestii noi achizitionati, se pierd de la aclimatizare. Daca o faceai o perioada mai lunga, la picatura, cred ca nu aveau nimic. Exceptie fac pestii deja pe duca. Cauta plante cu frunze mici, la donatii, în magazine, la colegi, se poate mult mai bine. Nu te mai grabi sa cumperi din impuls. 6 neoni, probabil la recomandarea vanzatorului, sunt prea putini ca sa formeze un card.
Inca ceva, daca ai luat din militari, aia au avut bazinul cu neoni ?i ce mai era acolo, in carantina. Infectie bacteriana, iar cand am intrebat ce anume, am noroc ca mai traiesc azi.
|
 |
|
|
|
S-a intamplat ca au murit. Ai un bazin mic, probabil neciclat, oricum e crud. Nu il populezi dintr-o data, pestii se aduc cate 2,3 in bazine noi. Plantele tale nu prea au ce cauta acolo, cu 1 excep?ie, restul au frunze mari, pentru bazine mai mari. Pestii noi achizitionati, se pierd de la aclimatizare. Daca o faceai o perioada mai lunga, la picatura, cred ca nu aveau nimic. Exceptie fac pestii deja pe duca. Cauta plante cu frunze mici, la donatii, în magazine, la colegi, se poate mult mai bine. Nu te mai grabi sa cumperi din impuls. 6 neoni, probabil la recomandarea vanzatorului, sunt prea putini ca sa formeze un card.
Inca ceva, daca ai luat din militari, aia au avut bazinul cu neoni ?i ce mai era acolo, in carantina. Infectie bacteriana, iar cand am intrebat ce anume, am noroc ca mai traiesc azi.
|
 |
|
|
|
Doar pentru cativa pesti, e ok. Pe viitor, upgrade, recomandat ar fi cu un filtru extern. Taie frunzele care se descompun, sa fie o obisnuinta asta.
25% schimb de apa ca si mentenanta, nu e suficient, mai ales la filtrarea ta. Acum depinde si de tine, ce doresti pe viitor. Ia-o incet, nu te arunca la cumparaturi, ai tot timpul. Partea hardware o poti lua in timp.
|
 |
|
|
|
Eu prefer sa plantez de la startare, plantele consuma si se si acomodeaza in acelasi timp. Nu prea au ele treaba cu ciclul azotului, dar asta e alta poveste si nu voi întra în polemici pe tema asta. Lasa-le sa creasca, replantezi varfurile de la ce o sa tai. Rabdare ?i tutun??. Miei imi place cum a iesit. Spor!
|
 |
|
|
|
Pai varianta cu echinodorus, microsorum, anubias, crpitocorine, oarece moss, bucephalandre, nuferi eventual si bacope. Salvinia la suprafata sau pistia, gata bazinul. Astea le pui în bazin si le scoti cand nu mai au pestii loc.
|
 |
|
|
|
Nu neaparat, daca vei avea grija sa nu il suprapopulezi. La cativa pestisori, cu schimburi de apa, te descurci.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit!
|
 |
|
|
|
Baga linistita easy carbo, în cantitatea specificata de producator. Nu e necesara pompa de aer. Valuirea la suprafata este suficienta pentru schimburile de apa.
Filtrul, ti-a spus deja colegul. Este marketing. Cauta pe viitor ceva cu o capacitate a volumului materialului filtrant cat mai mare, nu capacitatea pompei. Banuiesc, nu ai pesti deocamdata, nu ai zis nimic. Metoda de racire e un banal ventilator, un cooler de pc, ce gasesti. Il pui sa ventileze suprafata apei. Daca e ventilator mare, sa bata pe sticla.
|
 |
|
|
|
Salut. Vrei sa le tunzi, sa faci tufe sau doar ceva gen microsorum, criptocorine...?
Nu conteaza ca pui pietris la sac de 25l, baga sub el un sac de 5l de jbl aquabasis plus, incepi de pe o laterala ?i mergi cu el pana il termini, in strat de 1cm. Nu pui in fata, lasi cam 7-8cm liberi. Peste el, vii cu pietris, strat de minim 4-5 cm.
La bazin mare, plante cu frunze mari, echinodorus, microsorum, anubias, nuferi. Daca pui lemne, bucephaladra e superba, merge cu christmas moss, anubias nana petit. Pana acum, la plantele astea nu prea le faci nimic, nu e nevoie sa le tai,tunzi, replantezi. Restul, bacopa, elodea si altele de genul necesita foarfeca, replantare.
Cat despre achizitie, probabil de la colegi, de ex. in hornbach militari toate plantele erau jalnice
|
 |
|
|
|
Tine, am instalat la fel un bazin de 650, cu sump si toate cele necesare trece de 1 tona. E ok, doar sa ai grija la temperatura sumpului daca e prea aproape de pardoseala.
|
 |
|
|
|
Salut. Tetra cu scalari...nu prea merg. Scalarii, vor apa mai calda, carasii rece, iar nu prea merg. Referitor la intrebarea ta, daca au depus, se impaca ei.
|
 |
|
|
|
Iti trebuie socluri, droser, neoane. T5 de 39w au vreo 90 cm. Poti incerca sa mai bagi 1 tub in capac, tot T8. Daca optezi pentru varianta cu T8, 2osram fluora si 1 865 sau 965 pe fata.
|
 |
|
|
|
Salut, ne bucura revenirea ta pe forum. Puii de ancistrus eu zic sa ii tii pana pe la 2-3 cm. Ai grija la apa, nu lasa prea mult dovlecelul sau castravetele, sa nu iti strice apa.
|
 |
|
|
|
Tuburile t5 de 39w sunt mai lungi. Nici droserul actual nu va putea fi folosit la ele, trebuie toata instalatia refacuta. Daca poti, e un mare plus!
|
 |
|
|
|
Cu lumina, suplimenteze cum poti, faci loc la alt tub sau banda led. Filtrul, cu cat mai mare volumul, cu atat mai bun. Poti regla flowul din robinetul de iesire al filtrului. Spor!
|
 |
|
|
|
Lumina este insuficienta. Eu folosesc la bazinul mic, am 2x18w floura si 1x18w 955, tot de la osram, bazinul are aprox. 60-70l net. La marbo era cel mai ieftin. Valoarea no2>0 nu e ok, fa schimburi mai dese de apa pana rezolvi cu filtrarea. Elimina din bazin tot ce se poate descompune, frunze moarte, plante, mancare neconsumata. Spor!
|
 |
|
|
 Super pozele, frumos si bazinul, sper sa se pastreze cat mai mult din hardscape.
|
 |
|
|
|
Substratul acesta are anume cerinte, trebuie schimbata apa des dupa startare. Parca de 2 ori pe saptamana, dar mai bine verifici pe ambalaj/site producator. La leduri nu prea ma bag, vad ca au aparut multe, trebuie studiat. Temperatura de culoare ptr plante e pe la 6000k.
Eu as incerca asa: schimburi de apa, nu mai bagi nimic vreo doua saptamani. Dupa vii cu plantutele, substratul e de calitate, va merge cu siguranta. Continui cu schimburile de apa dese, pana se echilibreaza ciclul azotului. Abia atunci mai vii cu ceva pesti.
|
 |
|
|
|
|