Message |
|
Probabil a fost cu circuit inchis sau s-a facut publicitate in cerc restrans ca eu am aflat de eveniment DUPA. Au fost cativa dar nu sunt pe forum la noi sau nu au timp pentru a scrie ceva aici sau nu au vazut topicul.
|
 |
|
Poate te incumeti la caluti de mare. Cred ca asta e singurul impeiment - necesitatea unui chiller (altfel bazinul tre sa fie relativ mic, echikpamente relativ putine daca e sa compar cu un bazin cu corali duri..)
Si satisfactiile pot fi imense.
Bafta.
|
 |
|
Am folosit la un moment data.. interesant, destul de silentios (dar parca tot se aude).
Si dupa cateva luni nu a mai functionat mecanismul de golire a compartimenmtului W&D.
|
 |
|
minnardy wrote:Eu iti sugerez, daca acvariul va fi home made si nu ceva de firma, sa te orientezi si in functie de capac. Adica, de un capac bun. Iar in comertul nostru vei gasi capave Juwel la 150x50 sau Waterhome, la aceleasi dimensiuni. Alt model de capac, mai mare, nu vei gasi uzual in comertul romanesc...poate ceva, undeva, adus la comanda. Sau, poti cauta pe ebay.
Avand in vedere aceste dimensiuni, inaltimea nu-ti va depasi 60 cm. Stiu, latimea e de preferabil cat mai mare, ar fi buna una de 60, dar ai nevoie de capac bun, nu improvizatii.
SAU ai nevoie de o lampa
sau 2 lampi.... de acvaristica, suspendate (prin fir de otzel) sau 2 lampi metal halide sau...
Ca o observatie, capacele sunt deprecated
Varianta cu lampa este mai scumpa decat uncapac ready made. Dar ai optiuni suplimentare. Problema cu capacele este ca: (unele) nu acopera suficient de mult in jos pe sticla a. i. sa nu vezi o dunga luminata deasupra apei, si nu au socluri suficient de multe pentru a ilumina puternic.
|
 |
|
bilti wrote:rosul ala e natural sau e din setari?
e natural ;)
|
 |
|
Carja Ioan wrote:Nu aprob in intregime atitudinea lui @jsac, dar nici a celor care se dau sfinti, dar il iau la suturi chiar si cand are dreptate, demonstrand prin asta ca nu-s cu nimic mai buni decat el.

Sper ca s-a rezolvat problema,
Eu am reusit sa o reproduc pe I exploder 6. ma refer la linkul din meniu VIZITAT care apare cu albastru. Daca nu aveti probleme cu cache-ul ar trebui sa se vada cu galben.
|
 |
|
felicitari si multa bafta.
|
 |
|
3*18wTLD830
trebuie umblat (si) la lumina
|
 |
|
am uitat sa zic, s-a dat.
|
 |
|
Luni incepe cineva, daca nu ajunge, am sa apalez la cei care au dat PM.
|
 |
|
Eu am tinut in acvariu mandarin. Din pacate la prima bolesnitza a fost intre cei care s-a curatzat
NU este f greu de tinut (parerea mea) odata ce ai un exemplar care trece de prima saptamana DUPA aclimatizare, si il bagi intr-un acvariu format deja.
In .ro s-au gasit DIN MAI MULTE SURSE (nu dau uma ca sa nu se supere cei pe care as uita sa ii pomenesc hihiihhihi) cu preturi intre 20 si 40 eur (din memorie) functie si de marime si de specie, daca e sau nu aclimatizat
Acu, in cazul acesta concret pretul pestelui nu conteaza. Chiar si cu 2 exemplare nu se ruineaza nimeni. Restul de chestii adunate cap la cap ajung sa insumeze o suma, de multe ori maricica.
|
 |
|
OK, astazi e rezervat lui Lofty.
|
 |
|
Cumpar servicii intretinere ;)
Cerinte : seriozitate.
Nu se solicita expres cunostinte speciale de acvaristica marina, desi ar fi de preferat.
|
 |
|
Odata cu mutarea acvariului la o alta adresa, am schimbat si standul pe care statea.
DONEZ STANDUL VECHI.
Standul vechi consista in cadru metalic foarte bine executat si finisat (spre deosebire de asta 'nou').
Are si 'imbracaminte' de PAL...
Pe lateral - stanga are gaura (de la tzeava de scurgere in sump)
In dreapta este prevazut cu loc pentru refugium.
Desi am avut soliciari, solicitantii s-au dovedit neseriosi, si ca urmare standul a fost nitzel plouat.
Momentan se gaseste in curte, in aer liber.
Singura pretentie pe care o am: sa nu imi cereti bani ca sa ma scapati de el. La o adica o fac si p'asta.
Solicitantul ma va scapa in mod egal de rastelul metalic si de mobilier (impracamintea din PAl, treaba lui ce foloseste sau nu.
Primul venit primul servit. rezervarile maxim 1 zi.
Disponibilitate: 10-20:00
Dimensiuni:
130cm L x 55 l x 82cm? H
metalul este strong etc etc
mi-e lene sa fac poze, daca am vreuna facuta o postez.
|
 |
|
mircea peres wrote:... Motiv?
Prezenta la 3 saptamani dupa schimbarea sistemului de iluminare la acvariul de 360 l a 4 tipuri de alge:....
Pai nu mai bine te uiti ce lumina ai avut si ce lumina ai pus (spectru)? Poate acolo trebuie sa intervii
|
 |
|
acvariile cu sticla suficient de groasa si de dimensiuni mai mici, NU au intaritoare (pentru ca nu au nevoie)
|
 |
|
spiderdany wrote:
2. Am mai intrebat si nu am primit raspuns, este vorba despre "burta" pe care o face geamulrile din fatza si cel din spate, Capacul meu e fix si nu o sa lase geamul sa faca "burta" e ok sau o sa se sparga din cauza tensiunilor ? ...
3. CE PLANTE SA IMI IAU PENTRU INCEPUT .
2. Daca burta e asa vizibila e cam nasol.
3. Pt inceput: plante ieftine, multe, sanatoase, cu crestere rapida.
|
 |
|
gupcelmic wrote:ce inseamna sa "sifonez"  ?
Adica cu un furtun se aspira odata cu putina apa mizeria de pe subtrat...
Apa se inlocuieste desigu. Cu ocazia asta faci si schimb de apa. ;)
Se face cu un furtun sau cu un instrument ...special, care are un furtun si un soi de tzeava la capat. Unele mai destepte au si un soi de valva de sens. Ast trebui sa se gaseasca in petshoapuri.
Si desigur, citeste ghidul incepatorului de pe site.
|
 |
|
sub acvariu trebuie sa pui ceva... moale
ca nu cumva vreun shurub de la masa sa iti face vreo bucurie.. plsu amortizare shocuri chestii socoteli.
acceptabile:izopren / polistiren expandat / mocheta / covoras de baie... /etc?
|
 |
|
mah copii,
aquael fan 1 asta nu e cam mic? adicatelea suprafatza mediului filtrant (buretele) Sau toata lumea il tine fara carcasa de plastic (care nujt ce rol poate juca in cazul asta)
|
 |
|