[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mosu
Forum Index » Profile for mosu » Messages posted by mosu
text si in .ro
Val wrote:
P.S. Deranjase pe cineva postul meu, ca nu mai insist in cazul asta? . Sau s-a facut un restore mai vechi? Probleme, ceva?

S-a facut migrare pe un server nou. trebushoara s-a intamplat pe la 2 noaptea. numai ca dns-ul nu s-a propagat peste tot la fel asa ca unele posturi au aterizat pe site-ul 'vechi' (care nu fusese oprit). NU se pot recupera respectivele posturi din pacate. Scuze pentru neplaceri. Dealtfel am si anuntat operatiunea pe site si am anticipat niste neplaceri posibile.
In rest pare sa mearga OK, nu?

PS: am marit quota la galerie

Salut,

serverul a fost mutat azi, cateva posturi s-au pierdud. alternativa era sa fie down complet mai multe ore.
banuiesc ca esti in faza 'cum sa fac sa imi supravietzuiasca pestii'...
Stati baietii mosului, nu e nici o galceava la mijloc.

Pentru masa mare de acvaristi care isi doresc acvarii plantate, evident solutia: produs de firma bun, si mai bun, f bun este de preferat.

Pentru impatimiti, maniaci, perfectionisti, experti, dedicati, educati (pe chestiunea asta) etc etc, premisele se schimba... La fel si orizontul posibilitatilor.

M-a impresionat declaratia componentelor pe un fertilizant Seachem... Multe componente in cantitati declarate f precis Greu de facut acasa sau in vreun laborator in .ro
image
ca sa vaza lumea usor despre ce e vorba ;)
image
adica Vezicularia reticulata

image
adica Eleocharis parvula.

Sunt plante amintite si de Michael Wong (vezi interview-ul)
arnoldx ne da un link de la Kam Wong (again, vedeti interview-ul)

Observ ca multi isi doresc plante care 'afara' sunt considerate <<pe val>>.

Sper sa se gaseasca si la noi (olo, domnii, se aude?) cat mai multe din speciile amintite
Val wrote:

P.S. Am si io o nelamurire... "Utricularia sp." nu e chestia aia despre care multi dintre noi, acum ceva timp nici nu stiau ca e o planta si o confundau cu o alga? Specie data ca invaziva si de care eu, de exemplu, nu mai pot scapa desi, sincer sa fiu, nu mi-o doresc in vreun setup? Sau are si rude mai frumoase?

http://www.pbase.com/plantella/hc60
de unde se vede ca are si rude frumoase
aia mai nasola cred ca e 'vulgaris'
Fissiden ;)
http://images.google.ro/images?q=fissiden
INTROS wrote:Excelent interviul lui Michael Wong. Sincer, consistent ca informatii, cu o larga deschidere spre tot ce inseamna spirit novator mai ales in combinatii tehnice privind schemele de fertilizare. Si el spune acolo cat de mult ii scade pH-ul ADA Aquasoil -ul. Am discutat ceva despre ce am patit si eu in sensul acesta pe aici pentru cine nu a apucat sa citeasca.

Vreau sa mai spun si ca revazand intrarea sa de anul acesta la AGA, si el a venit cu o lucrare clar Dutch la care asa cum a spus in interviu a strecurat cateva pietre sa ii dea o tenta naturala. Oricum, din ce spune tot el un lucru mi s-a parut important si care se apropie si de ce cred si eu.
Don’t take it too seriously if you don’t do well in the contest. At the end of the day, what matters is if your design looks good to you and your family.
Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne perfectionam si sa incercam sa fim mai buni, dar sa nu uitam placerea pentru care am inceput acest hobby...

Sorin,
sunt doi domni Wong. Ambii au participat si au luat premii, ambii lucreaza de la aceeasi firma (Bubbles Aquarium).
Si ambii au avut amabilitatea sa ne raspunda la un interview.

Ai observat foarte bine mixtul de duch si natural din compozitiile lor
Vezi si interview-ul lui Kam (Q9)

Inca o veste buna:
ai mai facut referire la o compozitie castigatoare... si avem un interview de la respectivul castigator... Stay tuned

Pana atunci va invit sa descoperiti si interviul lui Kam (o sa fie si pe prima pagina in curand)
ultimul schimb de apa a fost tot cu apa 'statuta' ?
incearca online.
daca gasesti lemn stat in apa (care sa nu mai fie viu de multa vreme ar putea sa fie bun)
http://www.nbat.nl/aquarium5/keuringgezel/keuringgezel04.html

NBAT - concurs olandez (de acvarii olandeze hiihih)
corleone wrote:pai am acvariu de 60 cu 40 si 40. daca se poate sa iasa si la suprafata ar fi super. dar mai vad. cel putin 20 cm lungime

atunci cel mai bine cauti la magazine, la dimensiunile astea sigur gasesti.
Acvariul olandez in afara de faptul ca se pune accent pe plante, exista si o anume rigoare in aranjare, este un amestec de pete de culoare, forme, texturi... formeaza un tablou...
S-a mai scris pe tema asta, interviurile noastre cu castigatori AGA contin si o intrebare din zona asta ...
Este forum pentru marine.

ce dimensiune ai vrea sa aiba?

Chestia cu fiertul nu merge decat la dimensiuni mici ..
Si niste buturugi de dimensiuni mici iti poti cumpara din petshop...
Pai s-a zis si in topicul asta:

- pe de o parte era folosita la creerea unui mediu mai acid
- pentru depunerea unor killie
- ca element de fertilizare

Acum, cel din urma, din punctul meu de vedere este contraindicat dinr-o serie de motive:
1. exista metode mult mai bune
2. nu prea stii cat de 'tare este' => alge
3 esti silit sa pui nisip peste (alfel cam iese substantza toata in ea intr-un ritm pe care nu ti-l dorest)
4. la re-aranjari de plante si la plantari iti iese in acvariu
5. se consuma (substantele folositoare) si trebuie sa refaci tot setupul

Cred ca ar mai fi motive.

Turba de la Fluval / Sera are doar scopul de a lasa niste tanini si a aduce o usoara acidifiere (benefica cred neonilor).
corleone wrote:te sfatuiesc mai intai sa faci rost de un terrariu destul de mare si alte scule auziliare k de gsit se gaseste

pai poate omu' are deja...
http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2

Forum Index » Profile for mosu » Messages posted by mosu
Go to: