[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Da poti scoate rotorul separat.Foarte important e insa cum il montezi inapoi.Dupa ce pui toate piesele exact asa cum le-ai gasit , trebuie sa apesi pe toata suprafata acelui disc ca sa intre ce 2 urechiuse sub partile iesita in afara, astfel incat sa stea fix apoi,dupa ce rotesti pana la capat.Nu suna foarte bine explicatia asta , dar cei care au JBL si au scos la curatat macar 1 data rotorul stiu despre ce vorbesc
Frumoasa productia de oo
In Obor nu cred ca vei gasi capace....decat daca vinde cineva un acvariu + capac,desi nu cred.Cel mai ieftin vei iesi tot in Hornbach sau daca il iei sh de la cineva care il vinde la un pret bun.PLus ca cele din Hornbach au si filtru,incalzitor,etc.Mai ales daca gasesti la oferte speciale acvarii.Pietris cumpara din cel natural de 1-2 mm sau 2-4 mm , de care gasesti in Hornbach.Cam 10 kg iti ajung.NU lua pietris colorat.Plante poti cumpara din cele nepretentioase pentru inceput, cum ar fi elodea, valisneria , anubias + o mica buturuga tot din Hornbach ... etc.
alpha16 wrote:BAH! SNAKEFISH crede-ma ca m-am cam saturat cu chestile tale.... deci de ce crezi ca nu imi bag un filtru mai tare? pentru ca am un preten care tot un filtru de 30l si un filtru cu burete... si lui ii se tine apa curata mai mult de 2sapatamani...deci terog lasa-ma cu aburerile tale...asta daca nu stii atunci mai bine nu te baga.
stiu sa folosesc searchu, dar pe net gasesti toate porcariile de la a...z, deci in ziua de azi nu te mai poti bizui pe informatiile de pe net!
si deaceea am venit pe forumul asta ca m-am gandid ca ma puteti ajuta.. si inca cred asta!!!

Eu incep sa cred , dupa ultimul tau post , ca nimeni si nimic nu te mai poate ajuta. "BAH" ala e o formula de politete cumva ? Hai sa iti zic eu un mic secret : Snake stie mai multa acvaristica decat iti poti tu imagina ca vei invata vreodata. Plus ca nu mai are 15 ani , asa ca incearca sa-l respecti te rog.Orice sut in fund e un pas inainte....dar vad ca tu nu vrei sa intelegi ce ti s-a scris si n-ai cum sa faci vre-un pas inainte.Pacat de pestisorii aia, sunt condamnati la moarte daca nu iti schimbi atitudinea si nu inveti macar chestiile elementare in acvaristica.Sfatul meu e sa asculti ce ti s-a scris in acest topic...reciteste-l si vezi ca nu-ti vrea nimeni raul.O fi Snake mai direct decat altii , insa tot spre binele pestilor o face.
Ai dreptate,e complet logic ce zici.Si tu daca vei ajunge vreodata la inchisoare sau vei deveni atat de sarac incat va trebui sa traiesti pe strada....eu voi trage concluzia - daca vei supravietui - ca ai dus-o BINE si de-asta n-ai murit!!! Deci poti continua sa traiesti asa
De unde stii ? Faptul ca nu ti-au murit pesti inseamna si ca au trait bine ?
Acum pe bune, cu riscul de a va supara voi 2 tare de tot , de unde veniti fratilor cu ideile astea ???
Schimbatul apei nu iti va rezolva problema.Ori e deciclat acvariul , ori filtrarea mecanica e proasta, ori ai nisip fin care pluteste prin apa ... Dar eu banuiesc ca primele 2.Fa niste teste de nitrat si amoniac....si cumpara un filtru adecvat pentru acel acvariu.Cel pe care il ai nu face fata!In felul asta vei rezolva problema cu apa.
Multa bafta cu acvariul.
Ok , lasa atunci ca imi fac eu "dusmani" aici afirmand asta Dincolo de gluma eu nu am un JBL pentru ca e JBL si nu chinezarie...stiu foarte bine ca tot de chinezi e facuta.Am JBL pentru ca nu curge si a fost cel mai ieftin comparabil cu restul filtrelor cand l=am achizitionat.Daca imi permiteam un Eheim garantat luam unul...si nu pentru ca este Eheim , ci pentru ca are un feedback cat se poate de bun.
Da Andreic, mai e si chestia aia pe care o zici tu si lumea nu vrea s-o creda...ma rog, doar unii Si Tetratec , si Jebo, si JBL , si Eheim probabil....tot prin aceeasi parte a lumii sunt facute Adica pe la cei cu ochisori oblici.Corect ?
Cat se poate de fals.Si Tetratecul nu e tot de o firma facut ? Dar Resun-ul ? Conteaza calitatea produsului si nu ce firma il face.Faptul ca anumite fireme si-au facut un renume bun se datoreaza calitatii produselor vandute,si nu invers.Cat despre filtrul tau....daca o sa-ti curga cand vei fi in vacanta/concediu(departe de casa adica) ma indoiesc ca vei avea curaj sa vii apoi pe forum si sa recunosti asta
Din ce a scris omul eu inteleg ca are probleme cu filtrarea mecanica sau ceva de genul asta.Adica vrea apa transparenta,limpede,fara particule , etc. Cum il ajuta ce i-ai recomandat tu ? Sau sa zicem ca dorea intr-adevar sa dezinfecteze apa , tie nu ti-a sunat deloc ciudat chestia asta ?
Asta e si ideea. Se foloseste numai in anumite cazuri,daca ai o problema si permanganatul o rezolva.NU se pun de aiurea chimicale in apa pentru ca nu e destul de clara apa.Si mai ales nu se baga filtrul in chimicale,mai ales daca nu stii care decicleaza si care nu.
Pentru ce sa dezinfectezi apa ? De ce sa bagi permanaganat si albastru ?
Nu m-ai innebunit deloc Mai bine masori de 10 ori si tai o data Deci net are 65 l apa aproximativ , probabil 60 daca mai scazi decorul , plantele,aparatura,pestii,etc Va face fata si cel de 50w. Dar daca tu vrei sa fii mega ultra super sigur ca va face fata , ia-l pe cel de 75
Parerea ta. Posibil sa consume cam la fel in ambele cazuri(n-a testat nimeni) si sa nu fie foarte mare diferenta de pret,dar cand se strica tot vei avea ciorbita fierbinte de peste.Alegerea iti apartine Sa nu crezi ca s-a inventat incalzitorul care nu se va strica niciodata,oricat de bun ar fi el si de scump.Si da , 50w fac fata la acvariul tau ca nu ai atata apa in el cata crezi tu.Cred ca ai 65l brut , nu net.Macar ia unul de 75 cel mult,nu de 100w.
PS Zi-ne dimensiunile exacte ale acvariului...asa aflam cam cata apa ai in el de fapt.
Nu inteleg de ce vrei tu sa iei un incalzitor mai puternic decat trebuie!!! Ca sa iti consume mai mult curent ? Sa dai mai multi bani pe el cand il cumperi ? Un incalzitor de 50w este destul daca sta acvariul intr-o camera normala(incalzita cat de cat) de apartament.Nu-l tii in pivnita sau in pod nu ?
Daca incalzitorul are mai multi w fata de de numarul de litri al acvariului(cu cat are o putere mai mare cu atat mai rau) exista riscul ca atunci cand se strica sa iti fiarba pestii pentru ca va merge incontinuu.Daca vroiai un incalizitor cu adevarat bun trebuia sa intrebi,ti se zicea ca se numeste Jager si il poti cumpara online.Eu am Resun-uri pentru ca nu imi permit financiar sa cumpar Jager,insa isi fac treaba foarte bine si chinezismele.
Teste JBL 5 in 1 gasesti in Piata mare , la magazinul de pe colt (posibil sa aiba si la celalalt).Insa sa stii ca nu-s asa precise ca cele cu picaturi.
Ok,cred ca s-a lamurit toata lumea ce si cum dupa ce a citit ce ai scris tu.Eu nu mai scriu nimic,cu siguranta vor adauga cei care se pricep mult mai bine decat mine ... ce trebuie adaugat.
Imi explici si de ce se pune pe timpul ciclarii ?
Folosesti JBl Biotopol sau un produs asemanator + cu restul te risti , cum ar fi pesticidele.Sau folosesti osmozor si scapi de griji.Multumit de raspuns ? Da un search despre carbune si vei afla cand se foloseste si cat de eficient e, dar mai ales in ce conditii e eficient.Si poate afli cu ocazia asta si faptul ca acel carbune se umple la un moment dat si atunci revarsa inapoi in apa acvariului toate substantele toxice acumulate pana atunci.Poate asa nu-l mai recomanzi.

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: