[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Deci la un schimb de apa ma pot trezi cu verde de malachit si antibiotice in apa ? Eu zic sa te opresti aici , pana nu ne facem de rusinica NU de alta dar imi esti simpatic si daca vad aia mai culti si mai batrani ce scrii ...
Daca tu ai toate alea in apa nici macar o canistra de carbon nu va mai salva pestii aia
Eu am un saculet facut din panza subtire , cu snur la gura.Bag cutia de plastic(din aia pentru alimente) fara capac , cu grindalul+restul in acel saculet de panza si innod snurul de la gura saculetului pentru a nu intra musculitele ca sa contamineze cultura depunand oua din care ies larve care vor concura cu grindalul pentru hrana.
Glumesti nu ? Grindalul meu era super ok si la 30 e grade asta vara.
archangel82 wrote:ca medii filtrante in cele 4 sertare ce recomandati?!!

Eu nu am schimbat absolut nimic in interior si este foarte eficient asa,cu mediile cu care a venit de la producator.

archangel82 wrote:am vazut ca nu va place carbonul.......e de preferat ceramica in locul lui!?

Nu e vorba ca nu ne place.Retine din substantele necesare plantelor(fertilizanti) si pestilor.Insa JBL nu vine cu carbune(carbon).Poti pune un sertar cu siporax sau alt mediu pentru filtrare biologica asemanator, daca doresti neaparat.
De curs curge pe la garnituri Nilsen , asa ca ce zici tu e inutil
Cuba ramane pe fundul acvariului, cea care ai pus tu poze cu ea.
Tocmai ti-am zis mai sus ca Tetratec-urile curg mai devreme sau mai tarziu.
Tu confunzi Hemianthus Callitrichoides "Cuba" cu Hemianthus micranthemoides Cuba ramane pe fundul acvariului , ca un gazon , si are frunzulitele mult mai mici.Cealalta poate creste in sus pana la luciul apei,adica ceva de genul asta - o tufa : http://www.aquaria.com.au/catalog/images/Micranthemum_other%20one.jpg . Deci aceste 2 plante sunt 2 plante total diferite, nu sunt 2 feluri de Cuba in nici un caz.
Dupa cum spuneam si mai sus, eu nu mai am deloc Cuba , adica nu o mai cresc.Se mai vinde uneori pe forumuri,insa rar.Daca o are la Reef ia-o de acolo cu incredere,nu ajunge moarta.
Cat despre rechini in acvariu... ma abtin ca iar zice lumea ca sunt rea.
Nu curge , stai linistit . Doar nu e Tetratec Cred ca se gasesc si piese, comanda online la petshopurile din Romania care vand online , pe la Hornbach in Bucuresti ... plus alte petshopuri din Bucuresti si restul tarii,dar pe care nu le stiu eu insa Iar daca nu gasesti in toata Romania asta ce cauti ... mai e intotdeauna si varianta ebay
Avalon90 wrote:Iar in legatura cu apa, ca nu a schimbat-o de duminica, nici nu este nevoie. Din punct de vedere al oxigenului, betta poate respira si aer atmosferic, iar din punct de vedere al amoniacului, apa nu se schimba, ci doar se completeaza apa care s-a evaporat(e valabil si la acvarii mari). Se schimba doar in cazuri extreme.

Nu te suprara , dar ai scris o mare prostie In primul rand amoniacul NU trebuie sa existe in apa, e cumplit de toxic pentru pesti.Daca te referi la nitrat....ala se scoate prin schimburile de apa SAPTAMANALE! In nici un caz nu se schimba apa cand iti aduci mainte sau cand , in sfarsit , scapi de lene.In conceptia ta , care sunt cazurile extreme cand se schimba apa ?
Iar daca doar completezi cu apa in loc sa scoti apa si adaugi apa proaspata....stii tu oare ce acumulari de minerale,etc vei avea in apa din acvariu ?? Pentru ca de evaporat se evapora doar apa,restul din ea ramane in acvariu.Ai masurat vreodata duritatea in acvariul tau in cazul in care tu doar completezi cu apa ? GH si kh = ?
NU poti compara un acvariu mic cu unul mare ... daca la unul de 200l nu schimbi o saptamana apa posibil sa nu se simta, insa in unul de 20l e JALE !!!
PS Am scris acest post pentru a evita situatia in care incepatorii vor lua de bun ce ai scris tu si nu vor mai schimba apa decat din an in pasti ...caz in care pestii aia vor fi FOARTE chinuiti
PS 2 Uita-te la data ultimului post te rog....daca e foarte vechi deschide un topic nou,nu mai invia topicuri care isi dorm somnul linistite de 3 ani
La ce pesti ai tu acolo...eu as merge pe un JBL, e foarte silentios.Insa un e1500,nu un e900 ... daca iti permiti financiar.
Din cornier(profil) de plastic negru ies rame care arata foarte bine.Gasesti la Praktiker si alte magazine asemanatoare.Mai e si cel din aluminiu,dar e mai scump.
Stai linistit ca nu moare Multa lume primeste plante din toata tara si trimite in toata tara , fara probleme.Ba unii mai aduc si din afara Eu HC nu mai am , dar am alte plante tip gazon din care , cand am in plus mai vand pe forum.Insa presupun ca tu vrei o cantitate mai mare , asa ca e bine s-o iei de la Reef.
PS Intereseaza-te de cerintele acelei plante gazon INAINTE s-o cumperi...vei afla ca nu e deloc usor s-o faci sa traiasca bine la tine in acvariu
Bamse , Adu vrea sa fie ceva mai ieftin decat in magazin ...
Stiu persoane din Galati care au rasbore si le traiesc.NU stiu exact cat timp si cat sunt de fericite in apa noastra.Totusi , nu sunt destul 3 triouri de vivipari ? Adica 1 m + 2-3 f din speciile platy , molly si guppy ? Mai poti lua vreo 2 cory si un ancitrus.Si deja ai acvariul plin,sunt destui pesti
Problema e ca nu apuca sa creasca daca nu au spatiu.Vrei un gurami mort peste ceva timp ?
Bine ai venit.
In nici un caz nu are ce cauta un guram care ajunge la 15 cm in acvariul tau.Numai lui i-ar trebui 40l apa minim.Cat despre xifo,pe lnga faptul ca pot fi agresivi(mai ales in acvarii prea mici si aglomerate) se fac si ei prea mari pentru acvariul tau, si anume ajung la 12 cm.Iti recomand sa ii dai si sa ramai cu restul pestilor.La xipho,molly,platy si guppy trebuie sai ai 2-3 femele la un mascul neaparat,altfel le streseaza cu fugaritul si le pot chiar omori masculii.
Cat despre incalzitor,de acum poti fi sigur ca iti va trebui...deci mergi si cumpara unul de 50w
Cred ca e doar o coincidenta faptul ca a venit repede sa ridice coletul de la mine.Le poti duce tu la ei la sediu dca ai masina si timp...e mult mai rapid asa.Sau logic ca varaianta cu posta e buna si foarte ieftina dar dureaza putin mai mult pana ajung.
Nu e necesar nici macar sa-mi modelez vocea... a venit un tip dupa doar 30 min. sa ridice coletul si s-a lungit la vorba inca 30 min. de nu mai reuseam sa scap de el Vezi tu Radu de ce nu mai ajung si la tine sa ridice coletele ?

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: