[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Samy
Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Sa nu fie ceva setat de la.telefoane
Parca nu asi merge pe doua branduri asa mari.
Daca e sa fie 2 branduri de bacteri .
Ia una din cele doua si una de la sera sau easy .
Asa se testeaza tot o data si calitatea a cea ce e in sticla.

Prodibio biodigest is foarte bune dar si foarte costisitoare , la al doilea skape am pus direct pesti si am adaugat din sticlutele magice ,a mers perfect nici o pierdere la vietuitoare si plantele au luat-o rapid la crescut.
Folosit. De acea lam si dat ca optiune
EverSad wrote:Seachem (prime) este pentru declorinare.

Dasta' va fi folosit la toate bazinele in proportii egale. (la schimb de apa.... ori nu bag nimic si fac schimb de apa de 20%)

Denitrol? este solutie cu bacterii de la seachem? (ca nu stiu si nici nu deschid, tab nou sa verific)

Am intels ce vrei sa faci.
Eu tiam dat optiuni de bacteri.
Denitrol este solu?ie de bacteri de la jbl
Saechem stability bacteri de la saechem
Ceva de la sera de bacteri

Saechem prime declorinator (pentru toate )
EverSad wrote:Denitrol? ce dracu este ala?

Apa din recipiente va fi tratata cu Prime. (nu vreau teste referitoare la declorinare)

Off
Denitrol de la jbl (bacteri de start)
Saechem (prime)
Si daca? mai vrei ia si de la sera
dan.pavelescu wrote:Frate, dar nu se cumpara pestii cu ochii inchisi. Iti faci un plan, citesti despre ei, afli (in cazul de fata) de ce se numesc "pesti cu labirint", afli ce conditii le trebuie si punct.

Si ti-am mai spus o data sa iti comasezi postarile. Ai buton de edit la postare daca ai uitat sa scrii ceva. Aici nu e mirc, yahoo messenger sau ce naiba mai folositi in ziua de azi

Usor sa nu faci cu inima
La uni e mai greu la alti mai usor
Bun, soluti daca tot te bagi sa vedem si marcile.
Un Denitrol si un saechem.
EverSad wrote:Si daca ia cash? (esti sigur ca merita asteptarea? )

Se solicita acum pozele la card. Altfel, statutul de membru' este revocat. (asa se face)

Conform regulii: nu lasa pe maine ce poti ciordi' azi. (trimite la altu' pozele, si ne lasa flamanzi)

Nu ia Cash îl doare mana .(de la umblat în bazin nu insinuez ca e batranel)
Astept si eu pozele
EverSad wrote:Sa faca mai bine poza la card (fata/verso) si va fi anuntat daca mai este sponsor.......

Îl lasam sa mai vanda un bazin
dan.pavelescu wrote:Pune-i la mine in cont si mergi pe incredere

Scrie contu .(vezi sa nu ui?i pinu)
EverSad wrote:
Samy wrote:Eu am spus ca voi contribui si eu cu ceva malai. Deci astept in privat protagonistu sa îmi dea datele

Trimite si tu 6000 de euro, si te mai anunt peste o saptamana, daca mai trebuie.

LE: nu peste o saptamana.... daca trimiti, te anunt maine cat mai trebuie. (trebu' sa tin sponsorii, la curent....)

Eu am spus ca voi contribui si eu cu ceva malai. Deci astept in privat protagonistu sa îmi dea datele
Bayek wrote:Aflam acum, am bagat ieri 5 ml in 52l de apa. Am facut acum un test NO3 si e undeva la 20 mg/l. Asta dupa schimb de apa ieri. O sa urmaresc comportamentul pestilor sa vad daca reduc doza sau las asa.

Ca o paranteza, foarte simpatici acvaristii care desfac testele de apa si ciordesc din ele, de exemplu o spatula de la testul de NO3. Ca ba… de ce sa nu furi, cand poti sa furi?

20 mg/l este putin prea mult zic eu la tine.

Furatul: Este in sange ,de ce sa dea bani pe ceva care pot fura, si daca spui sa se cumpere niste teste nu au bani. Dar de bere si tigari sunt bani mereu
Bayek wrote:Ceva tot mai lipseste, da. Au inceput sa creasca mai repede plantele, toate, dar tot nu e ca in acvariul de creveti, care are 1 an deja. Poate ar trebui si ceva fertilizare macro, pentru ca sunt zgarcit cu mancarea pestilor, in plus filtrul extern e mult mai eficient in reducerea nitratilor. Si ramane mai putin pentru plante. Mai astept, nu are nici 6 luni acvariul, dar e pe drumul bun ca echilibru biologic, asa il simt.

Ia fa niste teste si vezi cred ca ai nevoie de fertilizare .
Cum zicea si Dan este foarte curat arata bine.
Probabil niste plante in plus nu ar strica, dar asta dupa ce rezolvi cu ce au nevoie actualele.
Mi se pare o revenire a plantelor ,dar inca iti lipseste ceva din coloana de apa. Sau mi se pare mie ,deduc asta dupa culoarea frunzelor.
Monstri frumosi

Foarte tare si melodia de fundal
O aud si în somn deja
Fadds wrote:
Samy wrote:Din documentari, articole pe net ,discuti cu anumiti oameni care au trecut prin acvaristica cu adevarat.
Asa am zis ca voi experimentat si eu,de ce sa nu incerc . De ce sa fac mereu la fel ca multi alti.

Nu gasesc mai nimic despre folosirea de carbune/cenusa in substrat acvariu. Inteleg ca e bogata in calciu si potasiu, si ca e foarte alcalina.

Sa raspund exact cum mi sa spus si mie

Nu ai cautat unde trebuie, este o adaptare , cea mai saraca metoda de fertilizare a pamanturilor mai putin bogate in nutrienti, la acvaristica si primul care a folosito cu succes a fost Domnul Takashi Amano, care a scos si un produs ADA Tourmaline , doar ca la ei lemnul folosit la obtinerea carbunelui este bambus, tot un copac fibros.

Si de aici au inceput documentare

Bafta
image
EverSad wrote:Este foarte important ca ai ideea/proiectia "cum va arata"......

Asta este tot ce trebuie. (si cele 10 ore, isi au ele rostul ca futai' cu reamenajarea)

Baga apa in borcan.

Si fa exact cum vrei tu. (este bazinu' tau, il freci cum vrei )

Il frec il frec pana ramane fara alifie
Apa e bagata la borcan,de acum asteptam sa se faca saramura
Fadds wrote:
Samy wrote:Multumesc, pai cam tot e diferit de data asta.

Mai ales partea cu cenusa, de unde ti-a venit ideea?

Din documentari, articole pe net ,discuti cu anumiti oameni care au trecut prin acvaristica cu adevarat.
Asa am zis ca voi experimentat si eu,de ce sa nu incerc . De ce sa fac mereu la fel ca multi alti.

Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Go to: