schlossermarius wrote:as putea sa le folosesc pe amandoua si sa scot pompa de aer din uz
Mai bine, pompa de aer iti scoate CO2-ul din apa, care CO2 este util pentru plante.
Iar oxigenarea apei se realizeaza foarte usor prin valurirea usoara a apei cu ajutorul filtrului/filtrelor.
O zi buna,
Dragos
ce am vrut sa va intreb nu are nimik daca as avea 2 filre in apa in acelasi timp?
schlossermarius wrote:pai si eu tot apa de la robinet am bagat dar am bagat si aqua safe in ea. Si acvariul meu e suprapopulat. Filtrul Tetra o sa il schimb si sa pun filtrul cu care a venit acvariul initial filtrul acela simplu de la Aquel cu burete.
Multumesc de sfaturi.
Ai grija cu schimbatul asta de filtre. Eventual, mergi cu ambele filtre in paralel pana cand "se cicleaza" filtrul nou.
Eu zic sa cureti geamul si sa vezi daca reapare problema.
Nu mi-ai raspuns cu privire la substrat. Cu ceva timp in urma eu mi-am scos substratul din acvariu fara sa scot pestii. Aveam o granulatie mica si l-am scos cu ajutorul unui furtun mai gros. Operatiunea a durat 1 luna , ptr ca faceam asta in acelasi timp cu schimburile de apa.(am aspirat pietrisul ) Exista metode si ptr adaugarea unui alt substrat fara sa faci dezastru in acvariu. (nu ma refer la substrat fertil) (doar nisip, pietris cu granulatie mica 1-2-3-4 mm).
pai si eu tot apa de la robinet am bagat dar am bagat si aqua safe in ea. Si acvariul meu e suprapopulat. Filtrul Tetra o sa il schimb si sa pun filtrul cu care a venit acvariul initial filtrul acela simplu de la Aquel cu burete.
celelalt acvariu e mai mic 40l , da nu este ciclat dar problema e ca daca as dori sa bag plante in acesta nu prea pot ca am substrat artificial din pacate. Am vrut sa bag apa din acesta si sa pun un flitru Aquel care mia venit standard cu acvariu principal(care are probleme ) ce zici?
viulian wrote:Ce te-a facut sa schimbi toata apa ?
Nu e nici o legatura intre declorinare si cata mancare ramane necuratata din acvariul pestilor. Te rog sa cauti 'ciclul azotului' sau 'ciclarea acvariului' si vei afla legatura intre clor, bacterii, etapele ciclarii, samd.
Am sentimentul ca tii pestii intr-un acvariu deciclat, si asta e toxic pentru ei (drept dovada apar 'depuneri' si pe peretii acvariului, care cred ca sunt doar niste bacterii sau alte micro organisme care speculeaza surplusul de mancare - caci filtrul probabil e deciclat).
Poti sa le cureti cu o periuta de dinti pe care n-o mai folosesti si o clatesti bine.
Ce spui daca o sa schimb apa toata din nou sa incep iara ciclara , pana atunci tin locatari in alt acvariu ca oricum vreau sa il plantez. Chestia cu mancarea nici eu nu cum si cat sa le dau ca sunt cam multicei si le e tot timpu foame
schlossermarius wrote:nu sunt bifurcate. Sunt par rotunde si sunt ca niste mucus....dar ce sa fi aparut nu am avut probleme pana acum? sa fi fost ca am tinut apa destul de mult in recipiente? dar am bagat aqua safe in ea.. Am crezut ca sunt alge prima data! Oricum in viitorul apropiat o sa scot locatari sa ii mut in alt acvariul ptr ca vreau sa il plantez pe acesta! dar oare cum scap de chestiile astea?
si acvariul e plin de ele mentionez ca au aparut foarte repede?
nu sunt bifurcate. Sunt par rotunde si sunt ca niste mucus....dar ce sa fi aparut nu am avut probleme pana acum? sa fi fost ca am tinut apa destul de mult in recipiente? dar am bagat aqua safe in ea.. Am crezut ca sunt alge prima data! Oricum in viitorul apropiat o sa scot locatari sa ii mut in alt acvariul ptr ca vreau sa il plantez pe acesta! dar oare cum scap de chestiile astea?
schlossermarius wrote:Am un acvariu Aquel de 60L 60x30x30. Am filtru inter Tetratec 250 [/img]http://www.happypets.ro/images/poze_produse/easy_cristal_250.png[img] filtru mecanic biologic. Mentionez ca am acvariul de vreo 2 luni nam avut problema asta cu el la inceput am observat asta doar dupa ce iam schimbat apa de tot acum cateva zile ...Am lasat apa in recipiente mai mult timp inainte cred ca 5-6 zile cu solutie aqua safe.
Am un acvariu Aquel de 60L 60x30x30. Am filtru inter Tetratec 250 [/img]http://www.happypets.ro/images/poze_produse/easy_cristal_250.png[img] filtru mecanic biologic. Mentionez ca am acvariul de vreo 2 luni nam avut problema asta cu el la inceput am observat asta doar dupa ce iam schimbat apa de tot acum cateva zile ...Am lasat apa in recipiente mai mult timp inainte cred ca 5-6 zile cu solutie aqua safe.
Buna seara. Mi-am schimbat toata apa din acvariu acum o saptamana pentru al curata, mentionez ca nu am folosit substante chimice, mi-au aparut ceva pete mici transparente spre alb pe peretii interiori ai acvariului, ce ar putea fi ?
stefanp wrote:Momentan n-are plante, deci poata sa scoata co2-ul din apa cu pompa de aer ca nu-s probleme.
Eu in schimb as recomanda sa o foloseasca o perioada, pana se mai stabilizeaza bazinul. Nefiind ciclat, compusi toxici sunt la gramada. O aerare buna s-ar putea sa-l ajute sa treaca mai usor peste perioada asta.
SI acum intreb. De dimineata pana acum, ai citit ceva din ce ti-am recomandat noi? Dar sincer sa raspunzi. Daca da, ce?
Da am citit am vazut ca am facut foarte multe greseli, si sper sa le indrept cat mai repede....in plus as dori sa si plantez acvariu cu toate ca asta trebuia sa o fac la inceput si sa las bazinul 2-3 saptamani sa mearga in gol. Mi-ati fost oricum de un real ajutor si va multumesc. Sigur o sa mai am si alte intrebari pe parcurs .
narcis wrote:Cel mai bine ar fi sa donezi pestii,sa-i duci de unde i-ai cumparat. Cat despre pompa ar trebui sa renunti la ideea de a folosi asa ceva in acvariu, poti face oxigenarea cu o usoara valuire la suprafata apei cu returul de la pompa ta, este suficient daca nu ai acvariul suprapopulat. Este bine sa o tii in casa pentru alte utilizari( scoate clor din apa, filtru bolborositor la un acvariu carantina....etc). Ca sa intelegi si mai bine ce se intampla ar trebui sa urmezi sfaturile colegilor si sa te apuci de studiu, sa vezi care cu ce se mananca si abia dupa incearca sa iei nste decizii, dar ar fi bine si atunci sa ceri sfaturi.
da ai dreptate ms.
PS: filtrul face valuri la suprafata apei. e ca o mini cascada
vereb wrote:si lumea imi spune sa fiu pasnic, citind acest topic acu, s-a ridicat adrenalina la la nivel cod 0 ,
nu vreau sa fac critici negative, macar asa putin, ai rasfoit pina a cumpara acvariul si restul o brosura,pliant de prezentare,navigat un pic pe net sa vezi numai poze??????, apoi sa treci la actiune!!!!atui
nici nu stiu cum sa te sfatuiesc, desi colegii au facut ,
dai, donezi pestisorii, ce ai tu acolo nu merge, compatibilitatea, marimea cind vor ajunge la maturitate, caracteristici de apa etc
incepe cu lecturare privind,ciclarea, rolul plantelor, despre imp luminii etc.