[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AlinC
Forum Index » Profile for AlinC » Messages posted by AlinC

Nu cred sa fi nascut, e ceva ciudat cu gupita respectiva. Acum sta in plante cuminte pret de 2-3 ore, acu o vezi zburdand prin acvariu. N-o fugareste nici un mascul in mod excesiv, au contraire cei doi masculi par setati pe cealalta femela.

In rest, mananca bine, ca toti ceilalti. O sa revin cu fotografii.
Eu nu vad nici un peste in fotografia ta.
Am o femela guppy care cred ca va naste in curand. Spun "cred" pentru ca ieri statea ascunsa in plante si iesea numai la masa, iar coada i se inegrise. Astazi in schimb nu mai sta ascunsa... si nici uma de alevini

Oicum, am cumparat un izolator - modelul de panza care sta in acvariu.

Ce spuneti, e ok ca maternitate sau imi trebuie un alt acvariu?

Daca e ok ca maternitate, unde e mai bine sa o plasez: mai aproape de coltul de acvariu cu evacuarea de la filtru si piatra de aer (unde curentii sunt mai puternici) sau in partea opusa, unde apa e cea mai calma?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Obvoiusly I don't! Abia ma initiez in vivipari...
Multumesc pentru raspunsuri, o sa las aeratorul deocamdat, dar am redus fluxul de aer.

@ReBella: Din cate stiu, nici o specie nu se inmulteste in conditii sub-optime. Aerarea apei e unul din factorii care contribuie la "indicele de calitate a vietii" in acvariu. Si relax, stiu de gluma ;)
Salut

Sunt Alin Ciubotaru, din Iasi, am 31 de ani si am reluat in vara acestui an (2009) o pasiune din copilarie - acvaristica.

NU pot spune ca am experienta in acvaristica. Primul acvariu l-am avut imediat dupa revolutie si l-am abordat absolut empiric, cu rezultate la limita catastrofei

Acum o iau de la capat hiper-documentat - sper sa nu cad in extrema cealalta.

Pentru moment am un Aquatlantis de 60L populat cu vivipari (molly, xipho, guppies), thoracatus si ancistrus. Inca negociez cu plantele...
De cat timp tii acvariul fara pompa de aer si fara "valuri" de la filtru?
E un acvariu cu multe plante?
Cati pesti ai si la ce volum de apa? In conditiile pe care le spuneai, s-au reprodus pestii (oricare) macar o data?
In primul rand va salut pe toti, e primul meu post aici.

In al doilea rand, chiar cu riscul de a fi enervant de la primul contact, mai intreb si eu o data: sunteti ABSOLUT SIGURI, din experienta personala, ca un acvariu de 60l se poate oxigena numai din jetul filtrului?

La mine nu se prelinge apa, dar e foar agitata apa inauntru de la efectul cumulat al pompei de filtru si pietrei de aer. Am orientat pipa de la pompa inspre piatra de aer, astfel ca acum am 2 zone in acvariu: una linnistit si un playground bolborositor (guppies love it :p)

PS: Am exact acelasi acvariu, Aquatlantis de 60l.

Forum Index » Profile for AlinC » Messages posted by AlinC
Go to: