Message |
|
LYM wrote:5. - am un strat de nisip fertilizator pentru. plante, peste care am pus alt strat de nisip normal. De la asta sa fie?!
Ai mai fost intrebat de producatorul substratului, dar esti cam secretos  ...din modul de utilizare descris sumar de tine ar semana cu JBL Aqua Basis plus... daca ai ramas la cele 4 plante in total ar putea fi o cauza... despre cum se trateaza poti citi si aici.
|
 |
|
|
 |
|
Carja Ioan wrote:Adica exact in perioada in care se formeaza nitritul?
1. Pe de o parte, dupa folosirea "retetei" JBL Biotopol + JBL Denitrol (de exemplu) pe parcursul a 10 zile, bacteriile sunt suficient de dezvoltate pentru a transforma nitritii in nitrati. Nu laud aceste produse, spun ca la mine, conform masuratorii valorilor apei, au avut rezultatele scontate in cazul ciclarii a 3 bazine din 3. Probabil ca perioada poate fi redusa (folosirea produsului Bio Digest - concentrat anti-nitritic) sau poate fi cea clasica (1 luna - fara folosirea de substante ajutatoare), eu am optat pentru varianta de mijloc.
2. Pe de alta parte, am zis ca dupa aceea poti baga primii pesti si nu toti pestii.
|
 |
|
Ca sa fie totul clar:
- Denumirea corecta a produsului: JBL Denitrol (am scris Denitriol din graba);
- "Una e ca poti sa bagi pesti dupa doua zile..." inseamna ca asa scrie in prospectele produselor mentionate. Eu iti recomand sa bagi primii pesti dupa cele 10 zile in care conditionezi apa.
|
 |
|
LYM wrote:
Apropo, substanta AquaSafe face ca ciclarea sa dureze mai putin? Momentan nu am pus nimic in apa ...
AquaSafe nu reduce durata ciclarii. Este o substanta care are rolul de a neutraliza clorul si metalele grele din apa (de la robinet). Acelasi lucru il fac si SERA Aqutan sau JBL Biotopol.
Dupa conditionarea apei cu oricare din aceste produse, perioada ciclarii poate fi redusa prin folosirea produselor TETRA Bactozym, SERA Ammovec sau JBL Denitriol.
LYM wrote:
Acvariul este acum la ciclat pentru. cca 4zile (oricum o sa fiu plecat)
In general, 4 zile reprezinta o perioada prea scurta pentru ciclarea unui acvariu. Chiar si cu folosirea produselor de mai sus. In prospecte o sa vezi ca trebuie sa adaugi zilnic o anumita cantitate pe o perioada de 10 zile. Una e ca poti sa bagi pesti dupa doua zile si alta inseamna sa ai acvariul ciclat. Mai citeste si AICI
|
 |
|
In urma unui sumar studiu de piata, pretul se modifica astfel: 10 euro (37 ron)/bucata.
|
 |
|
Am de dat 3 tuburi fluorescente Aqualine T5 Plant Grow de la Aqua Medic.
Putere: 54W, lungime: 1149 mm, diametru tub: 16mm.
Tuburile sunt absolut noi, nefolosite.
Nu trimit in tara (lipsa de timp).
Site-ul producatorului: aici.
Detalii/pret la un magazin din afara: aici.
Pret: 12 Euro (45 ron)/bucata.
|
 |
|
valucsx wrote:am niste barbus tetrazona si inoata ciudat. adica uneori cand stau pe loc stau cu capul in jos aproape vertical
Asa se odihnesc ei.
valucsx wrote:ce boala au?
Din ce ai zis pana acum, n-au nici o boala, cel mai probabil n-ai acvariul bine plantat sau sunt mai putini de 6, de aceea nu sunt colorati cum vrei tu. Cand cumperi pesti, o minima documentare prealabila despre ei te scuteste de multe... de ce te-ai apucat sa aplici "tratamente" daca n-ai nici o idee ce au? Crezi ca asa, preventiv, leacul asta e bun la toate? 
|
 |
|
Salut. Am mai luat de la tine tenellus pe creveti.
Zi-mi cati anubiasi ai de dat si ce vrei pe ei.
|
 |
|
S-au dat si crevetii si acvariul. Se poate inchide. Multumesc.
|
 |
|
toto wrote:inaltime: 180 cm
La inaltimea asta, ca sa fii sigur ca mai si apuci sa pui pesti mici si colorati in el, ar trebui ca fundul sa aiba o grosime de 90 mm, iar lateralele de 30 mm. Cand (si daca) vei gasi sticla de grosimile astea o sa te razgandesti instant cand o sa vezi pretul. Daca asta nu va fi o problema, cand vei face suportul, gandeste-te ca numai sticla va cantari in jur de 300 kg.
toto wrote:- ce parere aveti de acest proiect?
- este realizabil?
Proiectul in sine nu are caracter de noutate, inutilitatea sa e insa foarte mare. In teorie se poate face; practica insa o sa te omoare cu siguranta.
|
 |
|
Se poate vinde, ca am unde sa pun crevetii, numai sa nu ma faci sa-i car degeaba.... Pentru detalii intra pe mess: jokermar.
|
 |
|
Este de actualitate. Au mai ramas:
- 50 creveti adulti - pret negociabil in functie de cantitate.
- acvariul cu tot ce trebuie + masa - 300 ron.
|
 |
|
gupcelmic wrote:... pareri....
Cum nu prea avem detalii despre lumina, filtrare, parametrii apei, putem vorbi mai mult din punct de vedere estetic. Astfel, intr-o ordine aleatorie ai putea sa mai faci urmatoarele: scoate piatra (pare calcaroasa), mascheaza/ascunde ulcica aia (te indeparteaza de aspectul de natural), dubleaza/tripleaza numarul de plante, sifoneaza substratul, curata geamurile interior/exterior, umple acvariul astfel incat nivelul apei sa fie acoperit de capac, fa regulat schimburi de apa (saptamanal 10-15%) in loc sa completezi din cand in cand ce se evapora, muta termometrul pe geamul lateral, rupe simetria in aranjamentul decorului ... si mai fa o poza
Cum "enigmele" nu par a fi pangasius/carasi/africani (ca s-ar cam fi vazut), e bine ca nu l-ai suprapopulat...
Nu in ultimul rand, invata denumirile plantelor si pestilor si nu te descuraja. 
|
 |
|
acvariul lui gupcelmic
Esti pe aproape, ai folosit insa Img in loc de URL. Mi-am permis sa pun eu un link direct. Daca ai fi folosit functia Preview care e chiar langa Submit ti-ai fi dat seama ca nu postezi un link direct. Succes in continuare...
|
 |
|
S-a mai discutat aici 
|
 |
|
koala wrote: Cum "ar da" o cromatica bi-colora ? ... genul : galben - albastru ? ...
Ar da foarte bine... Premisele au devenit:
1. Caeruleus ramane de baza;
2. sa fie mbune;
3. agresivitate cat mai redusa;
4. pesti apropiati ca dimensiuni;
5. femelele sa fie colorate in aceeasi nuanta cu masculii;
Pe albastru raman cam 2 variante: Pseudotropheus Elongatus si Metriaclima Callainos. Elongatusii i-ai vazut pe viu si ti-am trimis si poze pe mail. Callainos au o culoare mai deschisa, dar daca bagi la neoane combinatia AquaGlo cu MarineGlo (de exemplu) n-ai treaba. Trebuie sa-i vezi si pe viu, poate-ti plac mai mult decat elongatusii. Callainos n-am avut, dar Stauffer & Hert sunt de parere ca ar distruge cu placere plantele vii (asta o zic doar asa, cu gandul la valisnerii, desi vad ca pe la noi rezista si in acvarii "mai turbate" decat o sa fie al tau). Pe tine cred ca te-ar interesa strain-ul "Cobalt Blue". De hranire necorespunzatoare si diminuarea culorilor nu vorbesc, pentru ca sunt convins ca nu va fi cazul.
In cazul in care nu esti de acord cu punctul 5 si nu vrei neaparat ca pestii sa fie galben-albastru in proportie de "fifty-fifty" putem vorbi si de alte "dimorfisme", dar am un feeling ca nu vrei 2 pesti albasti si 25 galbeni...
PS: sa nu-ti para rau dupa Iodotropheus ca maro mai gasesti prin acvariu (o alga, creanga preferata, ...) 
|
 |
|
minnardy wrote: Am un acvariu de africani dotat cu doua Eheimuri, unul 2226 si unul 2228.
Inteleg ca e vorba de acvariul tau de 360 litri brut.
minnardy wrote: am prin apa mici particule in suspensie....stiti voi, nisip (mi-e fin si sapatorii astia il imprastie prin toata masa acvariului), mici resturi de la mancare, mici fragmente de alge care le desprind de pe substrat.
Nu cred ca ai nevoie de filtrare suplimentara.
Spre exemplu, eu am un acvariu de 550 litri brut deservit de doua Tetratec Ex1200 care imi mentin apa cristal, deci prin comparatie cele doua Eheim-uri ale tale ar trebui sa faca fata cu brio.
Motive pentru care ai in apa acele particule ar putea fi:
1. Ai pus nisip foarte fin (aproape "praf") fara a-l spala foarte bine in prealabil. Un indicator linistitor ar fi fost ca in timpul spalarii nisipului intr-o galeata cu jet de apa, apa sa-ti ramana clara si sa nu te bazezi pe principiul "lasa ca oricum se depune". Nu-i mare bai (doar aspectul inestetic), setup-ul e proaspat, se va ameliora in timp....
2. Le dai prea multa mancare, nu ar trebui sa existe astfel de resturi in suspensie. Mai scade ratia sau nu incerca sa compensezi (adica nu le da dimineata si in contul mesei de seara - mai bine dai si dimineata si seara cate putin, decat sa dai dimineata mult si seara deloc, de exemplu...)
3. Le faci curat (aspiri rahateii) prea rar. Eu fac lucrul asta zilnic. Am incercat sa-l fac si din trei in trei zile, dar apa nu avea aceeasi claritate, datorita faptului ca dumnealor incepeau sa se descompuna si sa se imprastie in masa apei.
minnardy wrote: Oricum as orienta tevile de retur, acele capete de aspirare tot nu reusesc sa atraga foarte multe din particule
Eu am tevile de retur orientate astfel incat sa am un curent circular in acvariu (returul din stanga paralel cu peretele din spate, returul din dreapta in diagonala spre fata stanga). Ajuta ar ajuta la circulatia apei si facilitarea rezolvarii problemei tale. Asta nu inseamna insa ca rolul primordial al filtrelor e colectarea deseurilor din acvariu. Daca ai decor (pietre) sprijinit pe background (geamul din spate), orientarea nu o sa mai aiba efectul scontat.
Poftiti va rugam si pe la galerie cu o poza, doua, ...
In concluzie, eu nu ti-as recomanda o filtrare superioara, ci "complementarea" celei prezente cu "eforturi proprii" 
|
 |
|
Fir3Splitter wrote:
Asta stiu. Is mult mai subtiri fata de celelalte. Offtopic.
 Era vorba de substituibilitatea lor cu alte tuburi T5 dedicate plantelor, din punct de vedere al lungimii. Una peste alta ti-am oferit o solutie, nu stiu daca o sa-ti zica cineva ca un tub Juwel e "pe gustul" plantelor...
Offtopic (nu ma pot abtine iar de la offtopic): Oricum tu stiai toate astea si tocmai de aceea ai optat pt un Juwel cu T5 pentru acvariu plantat; si ai mai si ghicit ca scriu doar ca sa ma aflu in treaba. Ei bine da, asa-mi place mie sa scriu offtopic, de doi ani incoace sunt intr-o continua goana dupa un numar cat mai mare de posturi 
|
 |
|
Fir3Splitter wrote:Cine stie mai multe despre tuburile astea High Lite. Nu stiu de ce, dar am impresia ca tubul ala face probleme in acvariu.
Tuburile astea sunt relativ noi pe piata, insa au o particularitate anume. Baietii de la Juwel zic asa: "Please note: it is important to know, that you cannot install any normal T5 tube in this lamp. Only the new Juwel T5 tubes with High-Lite technology will fit in this lamp, because of the special length. The new Juwel T5 tubes have special lenghts and will therefore not fit other lamps, also if the wattage is the same e.g normal T5 tube 24 W = 549 mm, Juwel High-Lite T5 tube 24 W = 438 mm". N-am verificat personal, dar daca e de pe site-ul producatorului, o iau de buna.
Cu alte cuvinte, daca problema e de la tuburi, nu le vei putea schimba cu ceva mai bun. Mai degraba schimbi Multiluxul High-Lite cu 2 Multiluxuri normale (pe T8) si pune neoane dedicate (Osram, Philips, Sylvania - exista o sumedenie de combinatii).
N-ai zis nimic de substrat/fertilizare....
|
 |
|