[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: CatalinBarbu
Forum Index » Profile for CatalinBarbu » Messages posted by CatalinBarbu
Asteptam poze cu lostritele
Merge si in saculet, eu asa am avut la inceput dar la mine cel putin se colmata saculetul foarte repede asa ca eu recomand reactor
ATI Phosphat stop imi facea si mie cu ochiul ! Dar nu am gasit pe nicaieri la noi.

http://aqua-life.ro/medii-de-filtrare/medii/ati-phosphat-stop

Si din cate vad e pe stoc
Ai reusit sa recuperezi coletul?
Pana la urma bazinul de la birou a primit un upgrade consistent si considerabil.
Are alta fata acum. Asteptam poze cu lighioanele
A venit chinezoaica mea
Bineeeee...hai, ce sa zic....pot face si cateva exceptii
Eu unul iti tin pumnii si sper sa prinzi o chinezoaica care sa te tina mult, nu deaia.....deaialalta

Sper sa prind o chinezoiaica deaia care sa tina mult. Deaialalta nu imi trebuie...fetishul meu e cu o negresa
Deci, in primul rand vreau sa va spun ca nu sunt un adept al polemicilor duse la infinit, dar nici nu pot sa fiu deacord cu orice afirmatie.
In al doilea rand nu detin actiuni nici la cei de la Tunze, nici la cei de la Jebao, si nici vreun interes comercial pe piata din Romania.
La sugestia lui Calin am studiat caracteristicile pompei de la Tunze (cea de 11000l/h) si ca sa fie comparatia cat mai reala am comparat cu Jebao DCT 12000.

Si avem asa:

Pret achizitie Tunze 386$ (ebay)
Jebao 116$ (ebay)
Consum maxim Tunze 152W
Jebao 85W

Si acum sa facem comparatia pe 5 ani de zile: sa zicem ca pompa celor de la Tunze tine 5 ani si ca in acesti 5 ani folosim 3 pompe Jebao ( cred ca o durata de viata medie de 1,7 ani e destul de realista)

Va expun mai jos doar diferentele ca sa fie mai simplu si consideram ca o sa cumparam cele 3 pompe Jebao in acelasi timp ca sa avem back-up la back-up

Diferenta pret de achizitie 38$
Diferenta consum current pe o perioada de 5 ani de zile 2934 KW (sper ca nu am gresit calculul) x un pret mediu al unui KWH de 0,4 ron avem 1.173 ron care inseamna aproximativ 293$

Deci in total avem un cost suplimentar la pompa Tunze de 331$ in cei 5 ani la care ne raportam. Cu banii astia aproape ca mai cumparam inca 3 pompe Jebao cu care teoretic mai functionam inca 5 ani de zile.
Deci cam asta e matematica mea si din asta deduc nu stiu daca e corect ca, costurile la o pompa de "fite" Tunze sunt duble fata de chinezariile de la Jebao.
Eu ma opresc aici si daca cineva considera discutiile noastre utile ma bucur, daca nu, sa fie toata lumea sanatoasa
Eu nu contest ca, calculul facut de Calin nu e bun sau nu e adevarat dar depinde din ce parte privesti. Daca pui la socoteala diferenta de consum in cei 5 ani de functionare plus pretul de achizitie, eu zic ca iesi mai bine cu chinezariile.
Cheia succesului este intr-adevar sa ai pompe de back-up, lucru care se va intampla si la mine cat de curand.
Shubi wrote:
CatalinBarbu wrote: Dar cam care ar fii scula aia serioasa? Dar sa nu ma iei cu Eco Tech...

Tunze Silence Pro (1073.110)

Am studiat putin scula si ce sa zic la pret e aproape tripla fata de un dct, la consum e dublu....asa ca traiasca chinezariile bine facute
Acum treaba e rezolvata, maine vine un DCT 8000. Dar cam care ar fii scula aia serioasa? Dar sa nu ma iei cu Eco Tech...
Bah da ce de bunatati ti-o trimis nentu-to Peti...esti pe barosaneala
Sa le stapanesti sanatos!
Prime-ul il folosesti pt bazinul de la birou sau pentru ala de acasa?
CreatoR wrote:Lasati chinezariile, incercati Eheim sau daca tot folositi chinezari incearca sa ai back up. Intotdeauna e bine sa ai back up

Eu te cred, dar inca nu am vazut eheim de 9000l/h si din pacate eu am nevoie de debit la skimmerul Bekett. DC ul 9000 a mers blana de mai bine de 1 an...
Si uite asa dupa 1 an si 5 luni pompa mea Jebao DC 9000 de la skimmerul Beckett a cedat asta seara asa pur si simplu...

Foarte fain arata bazinul cu totul! Spor in continuare !
Din cate stiu eu schimb de apa nu e indicat sa faci decat dupa 3-4 saptamani de la startare si atunci poti face un schimb mai masiv 30-40%.
Pana atunci eu as baga bacterii cum scrie in prospect in continuare pana le termini.

Legat de testul de NO3 e important de unde l-ai citit, de sus sau din lateral. Daca il citesti din lateral atunci rezultatul il imparti la 10...
Bine ca s-a rezolvat cu skimmerul. Legat de pietre eu m-as mai juca un pic cu ele, dar probabil ca o sa mai ai timp de asta...
Foarte faine amandoua !
O hranesti cu ceva anume sau la fel cu ce prinde din zbor?

Forum Index » Profile for CatalinBarbu » Messages posted by CatalinBarbu
Go to: