Deci, in primul rand vreau sa va spun ca nu sunt un adept al polemicilor duse la infinit, dar nici nu pot sa fiu deacord cu orice afirmatie.
In al doilea rand nu detin actiuni nici la cei de la Tunze, nici la cei de la Jebao, si nici vreun interes comercial pe piata din Romania.
La sugestia lui Calin am studiat caracteristicile pompei de la Tunze (cea de 11000l/h) si ca sa fie comparatia cat mai reala am comparat cu Jebao DCT 12000.
Si avem asa:
Pret achizitie Tunze 386$ (ebay)
Jebao 116$ (ebay)
Consum maxim Tunze 152W
Jebao 85W
Si acum sa facem comparatia pe 5 ani de zile: sa zicem ca pompa celor de la Tunze tine 5 ani si ca in acesti 5 ani folosim 3 pompe Jebao ( cred ca o durata de viata medie de 1,7 ani e destul de realista)
Va expun mai jos doar diferentele ca sa fie mai simplu si consideram ca o sa cumparam cele 3 pompe Jebao in acelasi timp ca sa avem back-up la back-up
Diferenta pret de achizitie 38$
Diferenta consum current pe o perioada de 5 ani de zile 2934 KW (sper ca nu am gresit calculul) x un pret mediu al unui KWH de 0,4 ron avem 1.173 ron care inseamna aproximativ 293$
Deci in total avem un cost suplimentar la pompa Tunze de 331$ in cei 5 ani la care ne raportam. Cu banii astia aproape ca mai cumparam inca 3 pompe Jebao cu care teoretic mai functionam inca 5 ani de zile.
Deci cam asta e matematica mea si din asta deduc nu stiu daca e corect ca, costurile la o pompa de "fite" Tunze sunt duble fata de chinezariile de la Jebao.
Eu ma opresc aici si daca cineva considera discutiile noastre utile ma bucur, daca nu, sa fie toata lumea sanatoasa