Salutare!
Numele meu este Bogdan, nu sunt nici clasa I nici a II-a, am 26 de ani, dar in ale acvaristicii pot spune ca ma aflu undeva la nivelul grupei mici...
Intr-un fel pot spune ca sunt de foarte mult timp pasionat de acvaristica, adica mereu cand vedeam un acvariu ma gandeam ca mi-ar placea foarte mult sa posed si sa intretin unul, recunosc ca niciodata nu m-am documentat in acest sens.
Sotia imi impartaseste pasiunea, ba chiar a si avut un acvariu pe vremea cand era fata

, dar niciodata la un nivel macar apropiat de cel al unui membru mai vechi de aici de pe forum.
Acum aproximativ o luna, stand de vorba la o cafea, ni s-a pus piticu' ca e momentul sa ne facem si noi un acvariu. (mentionez ca la capitolul hardware dispuneam de acvariul ei vechi de aprox. 20l si un acvariu de 54l brut utilat asa: capac cu tub fluorescent, pompa aer, filtru intern eheim, termometru clasic din stricla)
Si... ca tot... sau aproape tot incepatorul... Zis si facut!
Am plecat la pet shop si am cumparat, consultandu-ma cu "experta" in acvaristica de la magazin in privinta compatibilitatii dintre pesti, urmatoarele specimene: un caras auriu, o pereche xipho, o pereche molly, trei neoni, un ancistrus, doi beta, unul dintre ei urmand sa traiasca singur, celalalt in bazinul comunitar.
I-am cam chinuit o zi pana s-a mai "trezit" apa si am putut sa ii eliberez in bazinul mai sus mentionat, iar zilnic adaugam cate 10l apa statuta 24h. (aici trebuie sa mentionez ca locuiesc la curte si utilizez apa de put)
Doi neoni si-au dat duhul inca din prima zi, cel mai probabil de la proasta aclimatizare. Pe Betta-ul din acvariul comunitar l-am gasit intr-o zi "ciugulit" de caras, moment in care l-am scos intr-un bol separat, in speranta ca se va pune pe picioare. Avea inotatoarea abdominala "mancata" si si-a dat duhul in urmatoarele 24h.
Pe al doilea betta, l-am gasit intr-o zi... Nu! Nici in ziua de a azi nu stiu unde s-a putut teleporta. Nici nu va pot spune cat de rau imi pare de decedati...
Populatia prezenta a acvariului traieste foarte bine in prezent, activi, mancaciosi, neonul este viu colorat...
Stiu ca am comis fantastic de multe greseli, dar decesul neonilor m-a mobilizat si, inca de atunci, in fiecare zi, fara exceptie, stau "calare" pe forum pentru a nu persevera in prostie.
Deocamdata acvariul este unul steril (sper ca asa se numeste acvariul neplantat).
Urmeaza sa intre intr- continua renovare (teste apa, substrat, nisip, pietris, plante, probabil donatii de pesti, cat si alte achizitii), doar am surse nelimitate de inspiratie pe forum.
Sper sa ma puteti ajuta atunci cand ma voi lovi de vreo problema, dar pana atunci vreau sa epuizez subiectele de lectura prezente pe forum.
Voi reveni cu poze, modele, caracteristici, etc.
O seara buna!
Toata stima!