Message |
|
Pe motiv ca plec din tara, sunt nevoit sa renunt la acvaristica pt moment, si scot la vanzare urmatoarele :
Acvariu 165l 80x42x51 sticla de 8mm
Filtru extern 1200 l/h jebao 818 cu skimmer ( cred ca-i chinezesc )
Pompa recirculare 1300l/h
Capac home made, 1x18w 12000k + 2x 70 cm banda led 8000k + 4000k
25 cilcide africane
nisip alb adus din grecia
pietre gata inverzite
Hrana pt inca 2-3 luni
Pt alte detalii lasa-ti un pm sau id mess cristy100ex@yahoo.com
Pret 450 lei neg
|
 |
|
la inaltimea aia nu pierzi mult din debit...max 100l ...cred ca o pompa de 700 ti-ar pinde numai bine...resun sp-x sunt zgomotoase, in schimb sunt foarte puternice, la ce cauti u iti recomand un dymax sau ehim sunt foarte bune ca debit/zgomot
|
 |
|
salut...e bine sa iei in calcul si inaltimea coloanei de apa pe care trebuie sa o transporte pompa in acvariu..., nu mia zic de mediile filtrante care iti iau mult din debit...la o colona de 1.2 m din o pompa cu 700l/h daca mai rami cu 300-350...daca e si de calitate slaba ramai cu 200 ca popa, la 140 de litri nu se face furtuna...eventual poti sa directionezi out-ul spre peretele acvariului si se imprastie...ori pui un spray bar confectionat din pvc vopsit sau cu autocolant negru
|
 |
|
am inteles, schimbul la picatura vroiam sa-l fac direct in sump...ii bun sa stiu ce am de facut dinainte...ca sa-mi fac un calcul, o lista cu ce am nevoie...sticla ma ajunde 385lei cu tot cu intariuri, dau comanda dupa sarbatori...pana atunci strang bani pt o pompa buna...ca sincer un filtru extern nu cred ca face fata si pretul e mult prea neaccesibil pt mine
|
 |
|
Cam asta o sa fie acvariul...eventual singura masura care e putin probabil sa fie schimbata e inlatimea de la 50 la 45 si automat se pun intarituri pe lungime si latime, intrebarile mele sunt :
1. Cam ce pompa mi-ati recomanda? eu em deja o pompa de 1300l/h evo si un jebao 818 de 1200...
2. Conteaza volumul acvariului sump? am deja 2 acvarii 1 de 54 l si unu de 108, problema e ca amandoua au inaltimea de 30cm,
3. La sistemul bean animal...e vreo firma in tara care vinde componenta care vine lipita pe sticla...nu stiu cum ii zice...care se baga in gaura sa zic asa  )) sau nu e chiar obligatoriu sa dau gaura in sticla? se poate si fara?
4. locul unde o sa vina acvariul o sa fie aproape de peretele baii, si automat mi-ar fii usor sa fac un sistem de schimb la picatura, cum se fac calculele de debit si instalatia sanitara?
|
 |
|
salutare, am primit de la un prieten 9 africani, baiatul de la care i-a cumparat i-a spus ca sunt elongatus, dar nu seamana deloc, aveti idee?
|
 |
|
perechea de nigro a trecut la donatii, restu reducere la 30 lei pahetul
|
 |
|
salut, vinzi si pe bucati? is interesat de in special de ciclide
|
 |
|
Reducere: pachetul intreg- 40lei sau schimb cu incalzitor 200w, filtru intern sau africani, preferabil cat mai repede ca vine frigul si o sa fie nasol cu transportul
|
 |
|
Actiualizare :
ancistrusii sau dat, au mai ramas,
- 1 Familie Auratus (1M+3 F)
- 4 metraclima estherae 5 cm
- 2 Masculi Interuptus 3cm+
- se adauga 1 Pereche Nigrofasciatum (Convict Chiclid ) F-8-9cm+, M- 12 cm
|
 |
|
Vand urgent o Familie de Melanochromis Auratus 6-7cm, 4 x Metraclima estherae orange 5cm+, 2 pui de aprx 4cm nu stiu exact ce sunt seamanafoarte bine cu maingano doar ca in loc de dunga transversala are pete sau o linie intrerupta, par sa fie 2 masculi de interuptus dar nu sunt sigur si 1M+2F ancistrusi 5-6cm----> pret pachet 50lei sau schimb pe diferiti africani preferabil o familie, astept oferte
[url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.281562081961056.66249.166149523502313&type=1&l=0994af7b7b
|
 |
|
schimb in jur de 4-5 kg de nisip negru adus din Grecia, nefolosit. prefer sa-l dau la schimb sau daca nu oferiti un pret,
schimb pe incalzitor 200w, aspirator de substrat, africani (crabo, elongatus sau caerelus cu aripa dorsala cu negru), accesorii curatare, medii filtrante,droser 18w, socluri izolante.
mai schimb un drosser philips 2x18 sau 1x36 pe unu de 18w cu soculri izolante
|
 |
|
aha...deci TLD, TL, FL alea nu incurca nu nimic...
|
 |
|
Salutare, am primit de la un prienten un balast, scrie pe el ca e pt TL-D 36w- 2x18w , 2x TL20w, intrebarea e, pot pune un neon t8 de la jbl solar marin day ?
|
 |
|
|
 |
|
Valabil!
|
 |
|
4x Aulonocara maleri galbeni 3cm (precizez ca seamana foarte bine cu Maylandia (Metriaclima) Estherae deci nu mas mira sa nu fie maleri)
7x Interuptus 3cm+
2x perechi Flavus 4cm
4x Melanochromis Auratus 4-5cm+
1x ob
2x cioelo 3cm
1 pereche caerelus 5-6cm el. yellow
schimb tot pachetul cu :
3 femele adolescente elongatus mpanga sau o familie si mai ofer un mascul
1 pereche caerelus adolescenta cu inotatoarea dorsala neagra sau o familie si ofer 2 perechi
o familie sau 5-6 pui pseudotropheus Acei Msuli,Crabo sau Cyrtocara Moori
mai ofer bonus 3 ancistrusi, un pachet mic de plante easy
|
 |
|
Am inteles, Multumesc mult pentru sfaturi, altceva, la sump, apa se trage doar prin partea de sus nu? nu e nici o posibilitate sa traga si de jos unde circula mai mult mizeria?
|
 |
|
Salutare tuturor, peste ceva timp am de gand sa fac un upgrade la un acvariu mai mare penrtu ciclide, 130x65x50, m-am interesat de filtre, un filtru extern il am dar e putin obosit si e de 1200l/h ceea ce nu o sa imi ajunga...fiind fan DIY, ma gandisem la filtru din pvc prima data, dupa care am auzit ca e mai recomandat un sump, acum sincer amandoua partile lor bune si proaste, si in timp ce citeam despre ele, mi-a picat o fisa, nu stiu daca s-a mai folosit asa cum as vrea eu, daca e posibil, va rog sa nu radeti  , automat la un acvariu cu africani si de asa marime nu prea poate sa lipseasca backgroundul, ma gandeam ca daca lipesc backgroundul la vreo 15-20 cm distanta de spatele acvariului, si in acel spatiu lipesc despartitoare ca la sump, ca sa-mi iasa un fel de sump intern? am vazut filtre interne de genul asta dar pe o laterala si venea foarte rau, si nu facute tip sump...parerea mea e ca ar fii mai ieftin ca un filtru extern din magazin, mai putin zgomotos ca un sump si fara risc de inundatie in caz de pana de curent, plus nu mia zic de spatiu...astept pareri
|
 |
|
Cumpar nisip alb pentru ciclide...preferabil din apropiere..astept pm
|
 |
|