[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: codryna
Forum Index » Profile for codryna » Messages posted by codryna
Viviparii au ajuns la mine Super frumosi, mult mai multi decat ma asteptam,inclusiv 2 neoni. Desi putin speriati s-au adaptat bine la acvariu. Guramii au stat la inceput ascunsi dar vad ca se simt bine, au si mancat.

PS: multumesc pt bonus! (cateva plante - acum ma chinui sa aflu pe net ce sunt)

O sa revin cu poze zilele astea!
Multumesc tuturor pt sfaturi.

Deocamdata multumita unui membru binevoitor al forumului o sa am incepand din seara asta in acvariu cate o pereche de: guarami, guppy, xipho si molly, alaturi de 2 hoplo primiti cadou aseara de la tati meu.

Am updatat si inf legata de locatie, merci pt avertizare

Hello,

Desi nu am f multa experienta, am si eu un acvariu de 110l (home made), caruia tocmai i-am facut ciclarea (a durat cateva zile bune, am inceput pe 25 martie), am pus cateva plante si 2 hoplo. Nu imi place deloc capacul asa ca acum e tatal meu la capitolul confectionat capac. Cand va fi gata capacul si populez si eu un pica acvariul o sa revin si cu poze si cu datele tehnice (filtru, incalzitor si altele pt ca din ce am intentionez sa le schimb).

PS: xipho+molly+guppy - cate bucati incap maxim in acvariu? (asta intentionez sa pun in el)
Tocmai am ridicat eu Albino Red-Fin Shark in aceasta dimineata
tudosie eugen wrote:"+ schimbat carbunele din filtru"?? il schimbi cu altceva sper .... nu cu alt carbune ... ca nu ii vad utilitatea .. doar in cazul in care doresti sa scoti chimicale din apa.
sa nu uiti :scoate un pic din ea si turna in chiuveta alba si curata (si cu dop pus) ca sa observi ce culoare are.
Mai pune plante, te vor ajuta in stabilizarea acvariului.

Filtrul meu e mai ciudat: are in interior un sac cu carbune si a trebuit sa cumpar si rezerva ( o cutie de un kg!!!) si la un anumit interval trebuie schimbat (cam 50g o data)....nu as putea sa spun de ce dar asa scrie, asa facem (noi incepatorii in ale acvaristicii)

Merci inca o data pt toate sfaturile date!
tudosie eugen wrote:Nu vreau sa te superi .... e o critica constructiva - dar imi pare murdara apa ... poti scoate un pic din ea si turna in chiuveta alba si curata (si cu dop pus) ca sa observi ce culoare are; daca e galbuie .... e nevoie de un schimb de apa MAJOR - 50% cu apa declorinata. Daca doresti alte informatii, te ajut cu placere cu ce stiu.
A, la schimbarea apei NEAPARAT sa aspiri substratul de mizerie, si da-le mai putin de mancare .... ca strica si aia apa.

NU am de ce sa ma supar pt ca intentia a fost cea mai buna si apreciez orice sfat mi se da.

Legat de apa, sambata are programata o schimbare de 30% din apa + schimbat carbunele din filtru (cred ca o sa fac ins asa cum spui tu, o schimbare de 50%). Insa sa stii ca o parte din tulburime era si din cauza ca am facut poza imediat dupa ce am pus plantele si am profitat de faptul ca am bagat mana in acvariu sa ma i aranjez un pic chestiutele de pe fund.

Ai apropo de plante: sanitarii mei deja au inceput sa manance din ele!!!
tudosie eugen wrote:@codryna , chiar aveai mare nevoie de ele .... ai grija la parametrii apei.

Stiu....sambata trebuie sa il mai aranjez un pic si sa ii fac toate testele sa ma asigur ca e ok apa (din pacate nu mai am nici un test in afara de cel de PH asa ca tre sa dau o fuga pe la pet shop)
monoceros wrote:Ce pot eu sa iti spun e ca au parametrii comuni ai apei, deci chimismul apei ar fi chiar potrivit pentru ambele specii.
Albino Red Fine Shark-ul e ceva mai teritorialist, insa doar pe substrat, iar din cate stiu eu scalarii nu prea au treaba cu zona substratului, deci nu vad sa fie vreo problema.

Atunci vorbim pe PM sa vedem cum facem, ok?
Se potriveste alaturi de scalari? Daca da, l-as lua eu....
Multumesc pt plante!!! Mi-au infrumusetat la maxim acvariul!!!

Pun si poza:

image

Forum Index » Profile for codryna » Messages posted by codryna
Go to: