[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bebe panait
Forum Index » Profile for bebe panait » Messages posted by bebe panait
Eu am un chiller improvizat - powerheadul unei pompe sau merge un filtru intern la care scoti buretii ( eu am bagat paie de plastic taiate marunt in loc de bureti) si spraybarul si lasi sa curga apa la o inaltime de 2-3 cm de suprafata apei( faci practic o recirculare a apei si o filtrare biologica) reduci temperatura cu cateva grade si oxigenexi apa printr-o valurire la suprafata. PS. scapi si de biofilm
Uneori prima generatie de vivipari este mai sensibila. Merge ajutata cu ceva vitamine lichide(sera fishtamin) sau hrana variata (spirulina, hikari first bits, etc.) de 3 ori pe zi f. putin. Puii sunt sensibili la variatii de temperatura sau modificari de chimie a apei. Ajuta popularea acvariului cu bacterii benefice pt. reducerea amoniacului rezultat din excremente( o pastila sau 2 de bactozym, nitrivec, etc. exista multe produse cu bacterii benefice care se pun in filtru).
Cel mai bun tratament este cu eritromicina 1 pastila la 40-50 l, in cateva zile scapi de boli si nu decileaza acvariul. Testat personal si garantat(9-10 lei cutia cu 20 de pastile, fata de alte medicamente). Merge si sera fishtamin in paralel. pui in mancare cateva picaturi cu 3 min inainte de hranire. Poti sa dai si artemia , daphnia congelata in paralel pt. aport de proteine.
Donez Ancistrus albino mascul 8-10 cm. A crescut si mananca plantele din acvariu.

Se poate inchide. Multumesc.

Forum Index » Profile for bebe panait » Messages posted by bebe panait
Go to: