[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: FlorinJ
Forum Index » Profile for FlorinJ » Messages posted by FlorinJ
Puisorii mei de Platy ajunsi la maturitate

image

Si vizita mea saptamanala la Pet Shop-ul din incinta Real Deva
unde e raiul pe pamant ! ...Singurul loc unde ma simt acasa

image

image
Peste cateva zile femela mea de Guppy Cobra va face pui pentru prima data de cand e la mine
abia astept sa vad cati pui va face, am emotii, puii de Platy Hi Fin Sunset sant deja marisori si de cunosc pe sexe
am 2 masculi si 4 femele.

image

image

image

image

image
Acu sincer, eu inteleg ca e secolul kitch-ului si ca exista pana si femei
gonflabile din plastic pentru cei care vor sa ramana independenti si dupa casatorie, dar
eu unu nu as pune plasticuri in acvariul meu decat daca imi cumpar si pesti din plastic
ca sa se asorteze... adica ori avem plastic ori avem real... din doua una !
Bolex ce se intimpla in acvariul tau e dramatic... dar logic

Xifo si Guppy se inteleg perfect dar sa fie putin mai multi, daca ai doar cate un mascul de
Guppy si un Xifo o sa se ajunga la lucruri grave...

Eu am patit la fel cand am avut o pereche de Platy si o pereche de Guppy, acum am 2 masculi Platy si 4 femele si e liniste
si totul ok, iar perechea de Guppy e separat pusa pentru cateva zile pana imi rezolv problema de acvariu...
dar daca sant putini mereu se vor bate... si la Vivipari incearca 2 femele la un mascul altfel masculul va stresa femela pana
o imbolnaveste si moare ... e trist dar din experienta personala iti spun asta.
Eu as vrea sa-mi fac un acvariu copiat dupa acesta,

http://www.youtube.com/watch?v=Pdu2aAILIqs

dar nu stiu unde as putea gasii pietre
de felul asta
Foarte frumos acvariu, felicitari !
Nuca de cocos chiar arata foarte frumos, maine o fierb si eu din nou pe a mea !
Pai daca ai melci probabil o sa o manance, la mine in acvariu mai cad tantari cateodata
dar Platy mei ai mananca imediat !

Personal nu cred ca iti afecteaza chimia apei, dar eu zic sa bagi mana ( daca nu ai penseta pentru acvariu )
si sa o scoti ca nu are rost sa stea acolo )) daca nu au mancat-o pestii probabil ca nu o vor manca.
Multumesc mult de tot pentru ajutor, acum am priceput in sfarsit cum sta treaba
tonnydea, multumesc tare mult !
Abia acum sant lamurit pe deplin ca imi tot faceam diverse scenarii
in cap ca ce o fi si de ce se foloseste ,,,

La piata din DEVA unde sant pestii de acvariu toata lumea foloseste
burete din acela bolborositor !... si nu stiam sigur ce rost are...

Cascada asta care o am eu pe acvariul meu este doar filtru sau si
oxigeneaza apa prin cadere ?
Va rog mult sa-mi raspundeti si mie la o intrebare...
( Stiu ca pare prosteasca dar asa sant si eu )

Pompa de aer aceea care bazaie de nu poti dormii noaptea
si care are furtunas si la capat o piatra care face bule ori un burete
cu niste crestaturi pe el... este mai buna decat butelia CO2 ?

Sau sant lucruri diferite ?... Adica cine are pompa de aer cu furtunas si piatra
are nevoie si de butelie CO2 ?

Eu am fost la cineva care se ocupa cu cresterea Viviparilor si a pestilor Puntius tetrazona
si avea in toate acvariile furtunas cu bureti din aceia crestati de jur imprejur care scoteau bule
dar habar nu am (de 2 zile ma gandesc la asta) daca la celalalt capat avea butelie CO2 ori pompa
de aceea care bazaie !

Eu la acvariul meu am asta :

image

Si as vrea sa stiu ce e mai bine sa mai iau... butelie de CO2 ori sa iau o pompa din aceea de aer
cu piatra si buret ?
Uite am gasit o fotografie cu ei, pe mascul se vede putin aceea pata doar ca acum era doar putin verzui albastra
cateodata era albastru inchis aproape neagra... dar extrem de rar, cred ca era influentata de temperatura apei.

image
A zis nenea de la Pet Shop ca masculul este prea mic de aceea nu e colorat.
Avea pe burta uneori o pata neagra si pe coada, dar doar cateodata, uneori era complet incolor.

Cel putin la Guppy imi place sa cred ca deja ma pricep )) din moment ce i-am inmultit.
Recunosc ca Endlerii nu-mi plac deloc, dar absolut deloc.

Prefer Guppy Cobra si Red variante la care si femela este deosebit de frumoasa.

Eu nu fierb atat nici raciturile !
Dar daca se mai coloreaza si acum trec si eu la masuri extreme
Si eu am in acvariu pietre de acest fel, doar le-am fiert cu sare cam 5 minute apoi le-am pus in apa
luata din acvariu pentru o zi si o noapte si le-am pus in acvariu si totul a fost ok !

... dar eu am avut probleme cu nuca de cocos, am fiert-o in apa cu sare de 3 ori cate 20 de minute
si apoi pusa in apa luata din acvariu dupa 24 de ore tot imi facea apa maro...

Acum am mai fiert-o odata in apa simpla si de ieri sta iar in apa luata din acvariu sa vad daca
se mai coloreaza
Puisorii de Platy Hi Fin Sunset nascuti in data de 12 August deja sant mari si acum stiu si sigur cati sant,
am 7 buc, am aflat intre timp si cum se numesc melcii mei cei multi (am avut peste 10) se numesc Planorbis iar cei mai putini se numesc
Phisa marmorata, I-am cules pe toti si am lasat doar cate 2 din fiecare specie.
Intre timp am fost si la Pet Shop-ul din Supermarket-ul Real DEVA, si ce am vazut aici m-a marcat asa de tare incat
3 zile zi si noapte nu mi-am putut scoate din minte tot ce am vazut, zeci de specii de pesti fiecare in acvariu separat, plante,
mancare pentru pesti, pasari exotice, Iguane sau cameleoni (nu am intrebat cum se numesc ) chiar si un soi de veveritze dungate... e incredibil...
Porcusori de Guinea, catei, pisici..etc nu am crezut sa existe asa ceva pe lume.

Acolo e un domn extraordinar de bine documentat despre ori ce specie de peste si crevet.
A primit crevetii mei RCS care ai aveam in plus si Guppy Endleri, si mi-a dat cadou mancare
pentru pesti si mi-a daruit si o femela de Guppy Cobra insarcinata ))

Nu am vazut in viata mea nici pe net atatea specii de Guppy cate avea acolo si atatea specii de Platy si Moly
incredibil ! Probabil voi renunta de tot la crevetii RCS si voi ramane doar cu melci pe langa pesti.

Mai jos aveti cateva fotografii cu pestisorii mei, mai ales cu puii de Platy Hi Fin Sunset care m-au sucit mintile de-a dreptul
pentru ca din clipa in care se nasc au deja toate culorile pe ei... si hraniti cu JBL Novo Baby au crescut incredibil
de frumos, desi am observat ca mananca si Hikari de la parinti desi e hrana mai mare si am observat ca si parintii mananca
mancare de la ei desi e mai mica Diferenta de marime intre femele si masculi este deja foarte bine sesizabila.

image

image

image

image

image

image
Acum 5 zile am ajuns si eu in sfarsit sa intru in posesia unei specii de pesti care sa ma multumeasca
si anume Platy varietatea Hi fin Sunset !... Cand i-am vazut prima data mi-a parut ca femela are putina burtica dar am crezut ca
este ea mai mancacioasa mai ales ca a mancat pe rupte imediat ce am pus-o in acvariu...
dar ieri dimineata cand imi beiam ceaiul de Rooibos cu lapte si ma uitam la ei cu ochii lipiti de geam si cu nasul carn ca sa-i pot vedea mai bine
am zarit printre frunze un pestisor mic... apoi inca unul... si inca unul...
Am numarat 8 cu o eroare max de - + 5

E prima data cand am Platy si trebuie sa va zic ca puisorii sant fix ca si parintii, desi au doar cativa milimetrii
au toate culorile pe ei portocaliu pe spate si burta si coada neagra si innotatoarele.

Sant superbi de tot !
I-am si filmat !

http://www.youtube.com/watch?v=tDR_9ejUajA&l

Din pacate in film nu se vede nici un puiut ca in momentul in care dau zoom se face ceata si nu se mai vede nimic
( asta e tot ce poate aparatul meu )... dar macar se vad parintii... Aaaa si sa nu uit, am primit si un mascul Guppy din varietatea
Micariffe Flame !

Acum o sa donez perechea mea de Guppy endler ca iar e suprapopulat acvariul...

Colegul care mi-a promis acvariul de 25 de l nu a mai reusit sa mi-l trimita deoarece sotia lui nu a fost de acord
sa doneze un acvariu care costa 200 si ceva de lei... la un necunoscut... Asa ca va trebui sa caut alta varianta
sa rezolv problema...

Si ultima stire este ca am primit niste plante din doua surse diferite si acum am in acvariu vre-o 7 melci..
inca sant mici si habar nu am ce specie sant... par transparenti cu puncte negre si cochilia fara tugui ))
e ca si cum am face rola o hartie... asa par... cand mai cresc o sa vi arat
sant sigur ca i-am primit cu plantele deoarece nu aveau cum sa ajunga altfel la mine

image

image

image

image
AllViruS, eu am crescut pesti vivipari cam timp de 3 ani si pot sa-ti spun ca nu cred ca exista cineva care poate sa-ti spuna sigur cand va naste
aceea femela de Guppy, de obicei dupa o monta femelele de Guppy nasc cam de 3 ori, prima data mai putini pui, a doua oara foarte multi si apoi iar mai putini...
asa ca marimea burtii difera, dar iti pot spune ca la o privire atenta cu o lupa cam cu 2-3 zile inainte de a face pui ai poti vedea in burta ochii puilor..
exact ca in filmul de mai jos !

http://www.youtube.com/watch?v=uslUYrZ-hdg&

Cu specificatia ca femela de Guppy din video este Endler si la Endleri nu prea se vede pata neagra
insa repet, cu o lupa poti vedea in pata neagra ochii puilor, probabil a ta va naste in 3-4 zile... dar
zic asa la nimereala mai mult.

Eu am avut doar Guppy si Xifo si aveam un acvariu pentru puiet si unul cu pestii maturi...
maternitatea o asezam in acvariul cu puiet si dupa ce nastea femela o puneam la loc in acvariul cu maturii
si puii ramaneau in acvariul cu puiet... Unele actiuni sant logice si daca stai si cugeti o sa iti dai seama ce si cum se face...

Probabil o sa iti spuna si colegii mai experimentati parerea lor, ei cresc pesti de zeci de ani
si probabil multe din ce ti-am zis eu ei vor putea contrazice din cauza ca au experienta... insa aceasta este parerea si sfatul meu !
Le place tare mult cate o rondea de castravete dar sa fie cat mai de la varf ca partea de la coada
este amara.
Eu gasesc greu castraveti proaspeti care sant zemosi si se scufunda, ca am cumparat din piata de la DEVA
niste castraveti ca buretul iar rondeaua de castravete nu s-a scufundat decat daca am pus in ea o pietricica

La mine manaca castravete si pestisorul Ancistrus, e o delicatesa pentru el

Aici sant si doua filmulete pe subiect :

http://www.youtube.com/watch?v=FMrpzxktJ3c

http://www.youtube.com/watch?v=TzXGBwIxHPA
Algele si pe mine m-au invadat la cateva zile dupa ce am asezat acvariul langa geam
Dar l-am pus acum pe un dulapior si pe el nu mai cad razele soarelui, doar lumina este din belsug.
Cam la 12 zile dupa ce l-am mutat de la soare mi-au disparut toate algele, apa e curata si limpede...

Chiar acum cateva minute am pus in acvariu o felie de castravete si toti crevetii stau acum pe ea
si mananca cu pofta si m-am uitat foarte atent sa vad daca mi-au mai aparut alge...
dar nu mai este niciuna, nici urma de ele nici pe la colturi !
Va multumesc mult, mult de tot pentru ajutor, in cateva zile o sa-mi ajunga si mie un test
de la Tetra si o sa pot vedea si eu care apa este mai buna pentru pestisori dintre cele doua
pe care le am.

Forum Index » Profile for FlorinJ » Messages posted by FlorinJ
Go to: