[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flo77
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Message
!
A fost omul care a revolutionat acvaristica si a facut din acvaristica o arta. Va ramane mereu un idol pentru mine si va avea un loc aparte in sufletul meu!
Rest in peace,Takashi Amano!
Uff, cam grea chimia asta pentru mine....
Poate sa-mi explice cineva cum poti obtine un kH si un GH de minim 7 si sa ai in acelasi timp TDS intre 90-140?
Eu folosessc hipoclorit 6%. Il diluez cu apa 1:20 si scufund plantele vreo 40-50 sec , urmand o clatire temeinica.Folosesc metoda impotriva BBA. Bineinteles unele plante rezista mai bine tratamentului, altele pot avea probleme.
La mine crevetii nu au dus-o prea bine cu endlerii , mai ales dupa ce endlerii s-au inmultit in draci. Si erau intr-un acvariu de 200l foarte des plantat.
Seamana si cu Mayaca Fluviatilis.
Ii am cam de vreo 2 luni... ii vad cum depun cam saptamanal, dar nu am reusit sa vad vreu pui. Si imi este putin ciuda, deoarece un acvariu de 120 de litri asteapta 50 de exemplare de CPD.

Scoate vreo 2 perechi mature(femele plinute cu punctul negru langa orifiul anal) si pune-le intr-un acvariu plantat, suficient ground cover(ii poti tine si in acvariul cu RCS daca nu sunt prea multi creveti). Asigura-te ca acvariul este ciclat, da-le de mancaresi nu interveni prea mult. Mai vorbim dupa doua-trei saptamani.
CPD sunt niste pesti superbi, usor de crescut si de inmultit(nu sunt foarte prolifici dar puii nu necesita o atentie deosebita). Din pacate sunt foarte sfiosi, stau tot timpul ascunsi, practic intr-un acvariu plantat sunt ca si inexistenti. Consider ca aceasta este principala cauza care a dus la scaderea popularitatii lor.
1. Am primit raspunsul necesar si am luat deja decizia de a folosi roca respectiva in acvariul cu creveti
2. Nu exista interes pentru acest topic(sunt mai multe reply-uri off-topic decat on topic)
3. Exista pericolul crearii unei stari de confuzie generala
Din aceste motive si pentru ca nu vreau sa-mi stric week-endul rog un moderator sa inchida topicul
Nu m-a speriat nimic, dar e ceva fenomenal sa faci atatea analize apei de retea. Banuiesc ca furnizorii de apa sunt ogligati prin lege sa faca aceste analize si nu le fac pentru ca asa vor ei, sau ca sa aibe un atu in plus fata de concurenta...daca exista mai multi furnizori in statul respectiv.
Oricum, in Romanica noastra nu cred ca exista vreun furnizor local capabil, prin dotarea tehnica zic, sa faca atat de multe analize apei potabile. Cred ca se fac maxim 10-15 analize chimice...

Cred ca trebuia sa specific mai clar ca este vorba de analiza chimica a rocii si nu a apei.
Oricum multumesc ca incerci sa ajuti, articolul din ultimul link trimis este foarte interesant, pune intr-o alta lumina relatia cupru-creveti.
Caline, ce te-a speriat asa de tare? Ca eu nu vad nimic iiesit din comun!
Mai intai de toate as vrea sa fac o rectificare, concentratia de CuO este 34.8 PPM si nu 34.8%
Calin iti multumesc pentru articolele trimise. Ultimul articol este foarte interesant si pare sa aduca ceva nou: usoare urme de cupru sunt benefice pentru inmultirea si naparlirea crevetilor. Avand in vedere concentratia de CuO din roca, dozajul in acvariu 200g/100l si rata mica de dizolvare(sau ma rog dizolvare +digerare de catre creveti) si concluziile din acel articol o sa incerc sa vad ce-o sa iasa.
Roca pe care o folosesc este bentonite(Montmorillonite) de calciu. In functie de sursa de provenienta analizele chimice sunt diferite, aceasta avand ceva mai mult fier(are si o culoare rosiatica) si cupru. Analizele sunt in Attachement.
Bineinteles astept cu nerabdare si alte pareri
A folosit cineva aceasta roca "minune" (Montmorillonite sau bentonite) pentru creveti? Daca da ati reusit sa obtineti de la vanzator/producator analiza chimica(m-ar interesa "microelementele").
Motivul pentru care va intreb este faptul ca preturile on-line mi se par ridiculos de mari. Am reusit sa gasesc o sursa mai convenabila si care mi-a furnizat si analiza chimica. Este aprobata pentru consum uman, nu contine mercur dar contine cupru(analiza spune 34.8% CuO). Credeti ca aceasta cantitate este safe pentru creveti? Ca o comparatie, unul dintre substraturile Seachem flourite(nu mai stiu daca ala maro sau negru) contine cam 17ppm Cu si este safe pentru creveti. Diferenta este ca crevetii mananca din acea roca. Pe de alta parte cantitatea de substrat din acvariu este incomparabil mai mare decat bucatica de roca 'minune" care se pune inauntru(se recomanda 200g/100l pentru 6 luni).
Astept cu nerabdare parerea voastra.
S-au facut publice rezultatele de la AGA 2010. Prietenii de la tankgeek au avut publicate si pozele acvariilor castigatoare dar au fost nevoiti sa le stearga. In schimb pe site-ul AGA puteti gasi toate intrarile. Felicitari Sergiu pentru acvarii!
Lista castigatorilor:
http://www.tankgeek.com/2010/11/18/2010-international-aquascaping-contest-winners/
Acvariile din concurs
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2010.cgi?&op=showpage&name=view-showcase
Tot la Conventia AGA a avut loc si cocursul Iron aquascaper 2010. Participantii de anul asta au fost Luis Navarro si Frank Wazeter. Pe amandoi participantii am avut onoarea sa-i intalnesc. Detalii despre concurs si poze cu acvariile tot de la prietenii de la tankgeek.com
http://www.tankgeek.com/2010/11/12/iron-aquascaper-2010-begins-now/
http://www.tankgeek.com/2010/11/14/iron-aquascaper-2010-tanks-navarro-wins/
Eu am pus RCS declasati(brownies) in acvariul plantat cu SAE,discus, cardinal tetra. Desi ultima data cand am pus a fost acum vreo 6 luni,inca mai sunt prezenti ba chiar am vazut si unii mici. Si parca unii s-au si inrosit.
Sincer sa fiu nu cunosc canistra Tetratec dar daca este dotata ca majoritatea canistrelor nu inteleg de ce nu reduci debitul, scoti spray barul si-l cureti?
Daca nu ai pesti de dimensiuni mici, creveti sau daca nu urmaresti sa inmultesti pesti in acvariu eu zic sa nu pui nici o restrictie la sorb, lasa canistra sa faca si filtrarea mecanica.
Cand cureti canistra nu o curata temeinic, media doar clateste-o putin in apa pe care ai scos-o in prealabil din acvariu, arunca apa veche din canistra(cu melci cu tot) si in 10-15 min esti gata cu filtrul.
Daca dispui de bani si spatiu poti instala un prefiltru(poate fi si un filtru canistra pasiv pe care il pui in serie cu canistra principala) care sa faca doar filtrarea mecanica. Cand nu mai ai debit suficient by-passezi prefiltrul si-l cureti fara a deranja filtrul biologic din canistra principala.
Da' eu tot la varianta cu curatarea spray-barului as ramane.
Sau poate Ludwigia repens Xarcuata aka Narrow leaf Ludwigia.
http://www.aquahobby.com/garden/e_Ludwigia_Narrow.php
Cred ca si in link-ul pus de Rebella este tot L.repens x arcuata caci frunzele imi par mai ascutite decat la L.repens
Multumesc de raspunsuri. Am scos si alt doilea monstru, ubn Echinodorus ozelot, o sa pun poze.
@ Mitica Am melci, n-am ancistrusi. Radacinile nu cred ca au putrezit ci pur si simplu s-au atrofiat(un fel de use it or loose it). Temperatura ridicata nu cred sa fie cauza. In acvariul ala am intotdeauna 29-30 C si Blyxa a mers de minune, s-a inmultit, avea radacini frumoase, pana la un moment dat cand a inceput sa plece.
@ BogdanHojbota multumesc de link. Nu cred ca o sa ma complic cu fertilizarea in substrat, cred ca o sa-l schimb in curand.
@alber Cam la fel ma gandesc si eu. Concurenta la nutrientii din substrat a fost prea mare, blyxa a gasit tot ce-i trebuie in coloana de apa si cum radacinile nu prea foloseau la nimic s-au atrofiat si plantele au inceput sa plece.
Am pus cateva din Blyxele rebele intr-un acvariu cu substrat homemade Miracle Gro, lava rock pisata, Turface Proleague, fertilizant de flori 5-5-5(contine azot insolubil in apa) si acoperit cu Seachem Flourite negru si radacinile si-au revenit.
Ginele,
Din cate stiu eu KH2PO4 reactioneata cu fierul sau agentul chelator(banuiesc ca cu fierul si formeaza fosfat de fier, dar nu-s sigur) si formeaza un precipitat care se dizolva greu sau deloc in apa. Asta-I nasol cand faci fertilizare in coloana caci ai nevoie de substante imediat. Nu stiu daca este vreo problema in cazul fertilizarii in substrat unde vrei ca substantele sa stea cat mai mult, dar ramane de cercetat.
Eu nu am vazut bilute cu gelatina asa ca vin cu o intrebare prosteasca: vrei sa folosesti gelatina alimentara sa inchegi substantele sau un alt tip special?
Multumesc de raspunsuri. Plantele cre s-au dezradacinat le-am pus intr-un acvariu separat pentru refacere.
Nu stiu daca ai citit asta,poate te ajuta cu ceva. Tipii astia folosesc PMDD si un fel de argila.
http://www.plantguild.com/spotfertilization_kit.html
Argila am gasit-o online
http://www.aquariumplants.com/ProductDetails.asp?ProductCode=FERT1338&Click=13666
Eu folosesc prafuri(KNO3, KHPO4, K2SO4, CaCl2, MgSO4x7H2O, CSM+B ptr micronutrienti) doar ptr fertilizare in coloana. Cantitatile le-am calculat singur folosind concentratiile sugerate de Tom Barr & Greg Watson si apeland la tabelul lui Mendeleev. Ma batea gandul sa fac si fertilizare in substrat cu bilute dar sunt cam greu de urnit si in plus acum sunt prins in niste experimente cu Miracle Gro si alte ingrasaminte organice .
Componenta unor substraturi ca Eco-complete sau Flourite sunt publice(din pacate ele nu contin NPK), trebuie sa caut linkurile si daca intereseaza pe cineva le pun pe forum.
Sunt convins ca in privinta concentratiilor de nitrat, fosfat , potasiu, microelemente apropiate de valorile Powersandului si Aquasoilului poti primi sugestii pe PM de la alti colegi.
Mult succes si daca am timp sa mai fac ceva sapaturi pe net referitor la concentratii te tin la curent.
 
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com