[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Cei care folosesc un reactor modelul" Bitanu", cel din filtru de apa, nu au probleme cu dizolvarea co2 decat daca debitul filtrului este prea mic pentru a plimba bulele de co2. In acvariu nu vei vedea bule de co2 , acesta fiind dizolvat in totalitate. Un alt avantaj este ca la o valuire mai puternica nu pierzi asa repede co2 din apa .
Salut. Problema este extrem de simpla, ai o ftrare care nu face ce trebuie. Eu nu mi as face probleme ca mai scade debitul, la un debit mai redus ai o retentie mai buna, are colegul kiru un material bun de studiu, ci calitatea materialelor filtrante ar trebui sa te ingrijoreze.Foloseste cu incredere un prefiltru,iar pentru canistra orice ai alege dintre matrix si substrat pro e o alegere excelenta.
Nu mai baga nimic in apa crevetilor,de genul albastru de metil sau verde de malachit sau cine stie ce altceva. De miros scapi dupa ce cureti filtrul, aspiri substratul bine pe portiuni( nu tot odata) , cureti furtunele. Sa ai in vedere si o repopulare cu bacterii cand faci lucrul acesta, ai destule variante de la mai multe firme.
Primul lucru de clarificat ar fi dizolvarea celor 2 bule de co2. Verifica apoi valabilitatea testerului, eventual lasa putin mai mica valuirea. O valoare corecta dupa modificarea valuirii o aflii dupa 3-4 ore. Cat despre necesitatea co2 in apa la intuneric, ar fi bine sa tineti seama ca in la intuneric se trece la stadiul al 2-lea al fotosintezei, in care se produce glucoza, folosindu-se dioxidul de carbon.
Probabil ai amoniac in apa, de aceea ai valori mai mari la amoniac si nitriti, posibil asta e si problema cu otto. Daca ai otto in bazinul asta, pentru inceput schimburile de apa sunt necesare.
1 Valoarea no3 e ok pentru plantat. In schimb, nh3/nh4 trebuie sa fie 0 .
2 La co2, probabil ca ai un test permanent dupa care te orientezi. Aici parerile sunt impartite, cei care nu folosesc un controler de ph cu electrovalva opresc sau nu pe perioada noptii co2, eu personal il las nonstop.
O planta frumoasa, in al doilea site , cel de pe aqua, in poza nu e echinodorus ci sagitaria. Tenelus are frunza mult mai subtire si mai ascutita.
S a donat astazi.
Frumos bazinul. De curiozitate, cat de repede cad primele petale de la floarea de bucephalandre, ca la mine cade dupa o zi, ramne doar bulbul ala din mijloc , iar dupa un timp se deschide si ala.
Daca ai no3 0, nu te stresa prea tare., inseamna ca se consuma. Daca totusi vrei sa faci aditii, poti si cu no3 de la EL, dar fa-le mici, zilnic, doqr dupa ce ai masurat inainte . Altfel risti o destabilizare a intregului sistem prin echilibrul dintre no3 si po4.
Am o insula de vreo 30 cm in diametru, daca e cineva interesat , ii dau cu drag din ea. Doar in Pitesti. 0729964418.
Lasa plantele in pace atunci, sagitaria nu este o planta din care sa creezi tufe, se inmulteste prin stoloni si se duce in toate directiile. Daca vrei sa o controlezi cat de cat, trebuie sa o separi. Si eu am planta asta de cativa ani buni, Cel mai mult a ajuns pe la suprafata apei, insa nu am scos flori de la ea. Acum o sa incerc sa o fortez putin, poate vad ceea ce vreau. Lasa I un timp sa se acomodeze, nu pleaca asa repede.
Sagitaria nu e planta de gazon, daca are conditii creste destul de mult, va depasi cu mult orice planta medie ca inaltime. Vad ca ai si cripto, ceva de talie mica in fata ludwigiei, aia o poti muta mai in fata. Criptocorinele din laterale se vor face mari si nu vei mai vedea nimic in spate, valisneria va deveni invaziva daca ii merge bine(la fel si cripto) La echinodorus la fel vei avea de munca, daca are ce trebuie o sa tai la greu funze din el. In rest ai un bazin frumos, curat.
Conform legii trebuie sa ai minim 15 m pana la primul vecin, deci exclus la bloc.
Interesant proiect, insa cu siguranta avem legi destul de clare in legatura cu cresterea/ transportul albinelor.
Simt o usoara agresivitate in exprimarea ta, cand esti putin contrazis, nu uita ca acesta este un forum in care incercam sa ne ajutam.
Si o usoara corectie gramaticala, cuvantul "va" se scrie legat.
Salut. Nu ne arati si noua actualul setup ?
A venit primavara, noutati ceva?
Lumina cu leduri la plantate ma depaseste, inca nu stiu ceva sigur despre cat de utila este la un plantat. De aceea, ti-as recomanda sa schimbi cu lumina de neon, fluora sau ceva asemanator, combinata cu un daylight. Nu e problema daca depasesti 1w/l, eu am muuuult mai mult si nu am nici un fel de probleme, decat cu lenea la mentenanta. Probabil vei gasi o lampa pe dimensiunea bazinului, ca sa nu pui capac.
Altceva ce nu mi se pare ok este substratul, care e cam mare si strange mizeria.
100% nu are treaba substratul cu mossul, iar aquabasis e foarte bun, parerea mea. Pune din nou toate datele problemei aici, poate vedem care e cauza(/ce plante, cu ce fertilizezi, cat si cand, cum, ce lumina- intensitate, durata, filtrare, co2 dc e cat si cu
.,..etc toate la momentul actual).
1 ma refer la radaci ile aeriene
2 cand scoti plantele din aquabasis , se taie intai radacinile perpendicular pe langa planta, pana in profunzime. Se trage apoi de plantuta cate putin, maxim 1 cm odata, apoi se retaseaza zonq, mai tragi putin, retasezi, astfel vei evita sa scoti o parte mare din aquabazis in masa apei. Putin va iesi, insa nu e nici o problema.
Ca sa va scurtez chinurile, va lamuresc imediat. Microsorum asa se inmulteste, lasati planta in pace. Iar referitor la " mustatile acelea" este ceva normal, cu cat planta sta mai mult intr un loc, cu atat va incerca sa se stabilizeze mai bine. Doar replantarea desa te scuteste de acele mustati, tai si replantezi, scoti planta mama.Daca folosesti substrat de la jbl, ai grija cand scoti plantele cu mustati/radacini.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: