Message |
|
Sunt foarte utili si nu se inmultesc exagerat daca nu gasesc mancare la greu pe substrat.Bineinteles ca am si chiar imi plac toate genurile de melci,inclusiv cei invazivi
|
 |
|
Pentru ce iti trebuie carbunele ?  Vata ai nu se colmateaza des ? De fapt ce este vata aia ? Perlon ?
Crede-ma ca JBL are tot ce are nevoie in el si apa e cristal in acvariul meu de 200l net.Am un JBL e900 si n-am inlocuit absolut nimic in el.Am pus doar un burete bolborositor pe teava cu care trage apa din acvariu.Canistra o curat la jumate de an,asa ca ...de ce as pune perlon in filtru ? Dar carbune ? Ca sa ma injure plantele ?
|
 |
|
FELICITARI , arata super! Sa ne spui cat va tine substratul te rog.
|
 |
|
Se inchide si invers capacul.Si poti sa pui aiurea capacul ala, ca altfel nu-ti curgea.Am reglat si eu debitul,am chinuit filtrul asta in fel si chip.Cand am fost plecata s-a colmatat si prefiltrul....aproape ca aveam debit 0 si aer la greu in el in alte dati.Si NU a curs.Asa ca te poti supara cat doresti pe mine,insa problema nu e la filtru.E intre filtru si scaunul de pe care tastezi  Garnitura aia e perfecta asa cum e si e destul de mare , lata si cum mai vrei tu sa-i spui.Daca tu vrei sa sa o tii pe a ta in continuare crezand ca e filtrul de vina,e parea ta.Dovada ca nimeni niciodata nu s-a plans de filtrele astea.
Maniacs ce medii de filtrare ai tu in plus la Tetratec ?
|
 |
|
Aia n-a fost problema cu filtrul.Cu ce-i vinovat el saracul ca tu nu asezai calumea capacul ?
|
 |
|
Ce metoda alege fiecare o face pe propria raspundere! Sunt destule metode pentru a schimba apa,unele cat mai aproape de teoria care zice sa nu faci aia si aia si aia.Altele sunt groaznic de departe de teorie,dar totusi functioneaza la unii.NU toate sursele de apa sunt la fel.E foarte bine sa stii teoria intai,sa o pui in practica si sa pleci de acolo,testand si invatand din n surse in acelasi timp.Apoi vei sti cum ai ajuns acolo,unde esti si cat de periculos este ceea ce faci.E ca mersul pe sarma : in nici un caz nu e pentru lumea! Mai ales pentru incepatori.
|
 |
|
Te salutam si noi pe tine.
20l apa saptamanal e prea putin....eu as schimba dublu.Uita-te aici la poze si vezi cu ce boala seamana,apoi dai click pe poza ca sa afli detalii despre ea si tratamentul recomandat de cei de la JBL : http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2
PS Daca poate cineva sa faca linkul asta sticky la sectiunea boli ar fi super...
|
 |
|
Bine ai venit !
|
 |
|
Mergi pe JBL e700 , e suficient pentru acvariul tau! Evita cat poti Tetra pentru ca pestilor nu le place sa-si "bea" apa de pe parchet 
|
 |
|
 Nu mi se pare.Cred ca e 1-0 ppentru mine deoarece la mine nu face niciodata asa filtrul
|
 |
|
Of,esti culmea.Nu e nici o problema cu site-ul.NU stim noi sa-l folosim.Au fost facute schimbari de curand la el.
In fine , sa uitam de poza.Iti pot spune pe privat ce pesti am si orice altceva doresti sa stii despre acvariile mele.Nu are rost sa facem aici pe forum un dialog de acest gen,numai intre noi 2.In schimb poti deschide un topic unde sa pui intrebari despre acvaristica,daca vrei sa stii ceva anume
|
 |
|
Poti baga poze la galerie cred , insa nu stiu eu cum ca nu o folosesc.Mosu unde esti ?!?
Dar site-ul Webshots de ce nu-ti place ?? Iti fac eu cont daca vrei.
|
 |
|
Ai aranjat bine sertarele si mediile filtrante ? S-a inchis calumea capacul ? Ia-o si tu de la 0 cu asamblatul si vezi ce nu e ok.
|
 |
|
Nilsen wrote:Imi pare rau nu stiu ... cum adica sa le urc?....unde pe camera web? Eu am poza in format jpg in computer!...nu era mai simplu sa fi avut un buton de attach...asa chiar este enervant...
 Webshots este un site de gazduire fisiere.Le incarci(uploadezi) pe acel site,dupa ce iti faci un cont care e gratuit.Apoi pui aici linkul catre poza!
Ca sa iti faci cont intra aici : http://www.webshots.com/ . Ai un buton in dreapta sus pe care scrie "sign up". Mai departe de descurci tu , daca nu da-mi mesaj privat si te ajut cu placere
|
 |
|
Incearca sa urci pozele pe webshots si dai linkul aici apoi 
|
 |
|
Bine ai venit , suntem foarte incantati sa te cunoastem
Hai sa nu fim "rai" si sa nu zicem ca e singurul forum activ, pentru ca se supara "vecinii" care au si ei forumuri active si mai intra si pe aici  Mai sunt cateva forumuri romanesti de acvaristica active, unul chiar extrem de activ  Probabil le vei descoperi si tu in timp. Important este ca acesta e un forum foarte bun din punctul meu de vedere, unde exista multa informatie si oameni dornici sa te ajute sa inveti. Si cel mai important , aici toti ne intelegem bine intre noi
Caraselul il poti pune la rubrica de donatii , posibil sa il vrea cineva. Sau ii mai cumperi un acvariu de minim 60l
|
 |
|
Nilsen nu te prezinti si tu te rog ? La despre noi...sa stim si noi cu cine avem onoarea
|
 |
|
Mihai  guppy NU se bat.
Punisher tetrazonele is pesti agresivi,ai banuit foarte bine - NU au ce cauta cu viviparii.Neonii ar merge cu guppy in ceea ce priveste temperamentul , insa vor alte condititii la apa(ph diferit,duritate diferita,etc.)
|
 |
|
E prea mic acvariul ala...Ar merge in el un trio de platy (1 mascul + 2 femele ) si vreo 5 guppy masculi.Cam atat.Daca ii iei pui vor creste si/sau vor face pui la randul lor,asa ca...daca vrei vivipari ori iei un acvariu mai mare(macar 60l) , ori tii doar masculi de guppy in el  Restul masculilor de vivipari(xifo,molly,platy) se bat intre ei,deci vei avea doar cate 1.
|
 |
|
|
 |
|