[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
In privinta la ? Poti dovedi ca ce am scris eu nu e documentat sau fals ? Un link ceva macar ?
Din partea mea poti lua si 3 kg de florapol si 15 de aqua basis...am incercat sa te scutesc de chetuieli inutile.Insa cred ca am gresit,ai dreptate,nu m-am documentat.Pentru tine in mod special e bine sa iei cat mai mult substrat fertilizant, sa triplezi pe putin cantitatile...Un strat de vreo 5 cm cred ca ar fi super!
Acum lasand gluma la o parte , poate ne spui si de ce vrei sa cumperi asa mult fertilizant.
Nu se poate compara ce ai tu cu ce iti recomand eu

Avantaje burete bolborositor :
-suprafata mare pentru bacteriile nitrificatoare
-nu se colmateaza si nu trebuie clatit cu lunile
-aerare foarte buna
-foarte ieftin si usor de gasit

Dezavantaje :
-ai nevoie de o pompa de aer
-filtrarea mecanica nu este foarte buna

Avantaje filtru electric mic :
-filtrare mecanica buna

Dezavantaje :
-se colmateaza foarte repede , deci trebuie spalat des
-deranjezi/omori o parte din bacterii de fiecare data cand ii clatesti buretele
-suprafata mica pentru bacterii nitrificatoare - asta inseamna ca ai mai putine bacterii daca si buretele e mai mic(logic nu ? )
-se infunda furtunul de aerare cand ti-e lumea mai draga si raman pestii fara aer daca nu pui filtrul la suprafata apei sa-ti faca valuri
Curata si rotorul la filtru cu o periuta de dinti scoasa din uz sau una noua,daca n-ai facut asta deja.De fapt cand cureti filtrul curata tot ce poti la el,inclusiv furtunul ala pt aer.Nasol e ca tre sa faci asta prea des.Solutia : pune un burete bolborositor si scapi de toate astea cand se cicleaza.
Ok hai sa o luam logic.
1.Ai zis ca ai scos pietrele (si pestii) si le-ai rearanjat.Ai teste de amoniac si nitriti ? Poti sa verifici daca sunt 0 ambele ?
2.Betta putea muri si din cauza unei boli de exemplu , insa ceea ce mi-a sarit mie in ochi a fost incompatibilitatea dintre pestii tai.Oricat de cuminti iti par tie tetrazonele,nu poti sa consideri ca e ok sa-i tii cu restul de pesti pe care ii ai.Asta daca nu vrei sa risti sa mai moara vreo unul. E doar parerea mea...tu decizi ce pesti tii in propriul acvariu.Bettanii se tin singuri de obicei , nu este un peste pentru acvariul comunitar.Sunt destule sanse sa fi fost in viata azi daca il tineai separat...
3.Un peste care moare se descompune sau este mancat de melci , ceilalti pesti ,etc.Poate sa dispara complet in 12-24 ore sau sa ii ramana doar scheletul pe care nu cred ca-l vei gasi.

LE Minnardy vad ca nu te-ai putut abtine , insa macar ai dat dovada de politicianism(si nu profesionalism cum speri tu ) si n-ai scris chiar tot ce gandesti...eh ce sa facem , nu putem fi toti profesionisti ca tine, te rugam sa ne ierti.Uite scriu eu ce ai "uitat" tu sa mentionezi desi iti doreai asa tare sa apara aici : eu am 4 discusi de 10 cm in 140l apa.HORROR!!! Sa nu cumva sa faceti ca mine.Luati acvarii de 500l pentru astfel de discusi.Altfel nu veti avea dreptul sa dati sfaturi pe aici.Nu-i asa Minnardy?Stiu ca tu ai crescut multi discusi si stii ce zici...THE END.
Noi putem sa iti dam si mai multe explicatii,toate logice si foarte probabile in cazul tau.Insa nu o vom face decat daca ne explici si tu ce cauta saracul betta(si saracii guppy) cu tetrazone care ciupesc cozile pestilor , mai ales daca sunt voalati!!! Scalarii probabil au facut la fel, iar sanitarii aia ce specie sunt mai exact ?
Daca eu te-as pune pe tine intr-un apartament cu 6 pitbulli si 2 scorpioni si alte persoane care nu prea au ce cauta acolo, si te-as incuia in apartament pe timp nelimitat...oare CAT ai supravietui si CE se va intampla cu tine dupa ce mori ???
De ce chinui oare fiintele alea nevinovate,obligandu-le sa existe la gramada, daca stii ca sunt incompatibile ? Pentru ca stii , cu siguranta.
Aceeasi hartie a avut-o si filtrul meu si NU a curs niciodata.Trebuie sa ai grija cum pui si cum inchizi capacul.Sertarele cu mediile filtrante trebuie sa intre perfect unele in altele,au locasul lor.Asigura-te ca inelele de ceramica stau cum trebuie si nu fac ca sertarul de deasupra lor sa stea mai sus decat trebuie.De asemenea manerele la sertare trebuie sa intre complet in sertar inainte de a pune urmatorul sertar deasupra.Cand inchizi capacul uita-te cu atentie daca e pozitionat bine si daca intra cat trebuie in cutia filtrului.Daca nu ... reamenajezi sertarele si mediile pana merge Iar clemele alea trebuie sa se inchida perfect si nu trebuiesc fortate foarte tare ca sa faca asta.Toate se leaga intre ele... Dupa ce se inchide perfect capacul nu ramane absolut deloc spatiu intre capac si cutia filtrului.Bafta , sper sa reusesti.
350 g Florapol iti ajunge pentru un acvariu de 200l...ai cumva un acvariu de 1 tona de cumperi atata fertilizant ? Desi ti s-a mai zis , repet si eu : NU are rost sa le amesteci.Aqua basis e amestecat deja de cei de la JBL cu pietris,iar Florapolul tre sa-l amesteci tu.Asta e singura diferenta.
Daca si-n realitate se vede asa...pre mult negru Daca e doar in poza...mai fa una Arata super oricum si-ti invidiez si eu culoarea la didiplis,al meu e mai verzui
Moama ala torna cu punga mancare in acvariu cred Asta horror R , nu ce ziceai tu
Pai si eu tot de la tine am avut-o dar.....s-a imbolnavit de deces,vorba ta Nu stiu de ce dar nici n-am tinut doliu
mvtb25 wrote:intr-adevar,pt 100 de lei merita sa ai jbl

CAT ??? Unde ai vazut tu pretul asta ? Si ce cumperi de el ?
Am eu un copac, e un hibiscus deci si infloreste frumos...sa ti-l aduc ? Facem rost si de perusi, facem si o piscina(iaz!) cu crapi koi(bibani!) ... si te fac fericit Asta ca sa nu zici ca iti pui TU ideile in practica Si cand plec stii tu ce iau, ca sa fiu fericita si eu Ca 4 is cam putini...se simt singuri
Tot n-ai zis de ce folosesti carbune si daca stii ce efect are
Imi pare rau daca ti se pare ca sunt ostila.Nu voi mai scrie nimic legat de subiectul asta...E doar umila mea parere in legatura cu stiuca versus acvariu.
Pai si cum mi-i trimiti sa ajunga vii ? E dragut gestul,multumesc...insa e cam riscant.Mai vorbim pe privat despre asta daca vrei,ca sa nu fim offtopic aici.
Nu fi crud Nu va scapa nimeni probabil.Eu as tine si melci asasini daca as avea de unde sa-i cumpar.Insa intr-un nano unde n-am alti melci.
Da multumim pentru filmulete.Pestii aia nici nu arata chinuiti in acvariile alea,oricat de mari ar fi.Ce conteaza ca au poate si 1 m ...sau ca atat ar fi trebuit sa aibe daca nu traiau chinuiti in acvarii.Si mai e si placerea aia morbida de "acvarist" de a vedea cum pestele tau preaiubit sfasie un alt peste fara aparare,care poate mai avea sanse sa scape daca nu era inchis intr-o cutie mare de sticla alaturi de un rapitor.Te simti bine cand privesti asa ceva ? Daca da , nu am cuvinte.Sper sa-ti vezi visul indeplinit pentru ca ai dovedit ca se poate.Din pacate.
Una e sa tii in acvarii pesti nascuti in captivitate,care poate n-ar supravietui nici o zi eliberati in salbaticie...si alta e sa iei un peste MARE din natura si sa crezi ca va fi fericit in cutia mult prea mica pe care i-o vei oferi.Normal ca tie ti se va parea foarte mare acel acvariu...In fine.Stiuca aia nu poate sa zica sau sa faca ceva,dar te asigur ca ar prefera sa fie libera.Cand iubesti ceva sau pe cineva cu adevarat nu ii iei libertatea.
Am si nigricans , si physa, pomacea, neritine, tuberculata... I love all snails !!!
RaresLuc wrote:Chiar daca nu e mancare data in exces melcii tot se inmultesc in exces, vorbesc aici de helsioma nigricans. Daca masa vegetala din acvariu este mare atunci cu siguranta o sa existe si melci foarte multi. Poate vine greu de crezut dar o asemenea populatie de melci provoaca mult mai multa mizerie decat populatia de pesti din acvariu (vorbesc aici de acvariile echilibrate).

La mine nu se intampla asa.Si in 2 acvarii este o jungla de plante de nu-ti imaginezi.Mai ales in cel unde am co2

RaresLuc wrote:P.S. Pe ReBella o declaram "ambasadoare a melcilor de orice natie printre acvaristii din Romania" .

Foarte dragut din partea ta , multumesc
Nu vreau sa-ti spulber visul , insa parerea mea este ca nu vei reusi sa tii o stiuca in acvariu.Indiferent de dotari,marimea acvariului,etc.Si poate e mai bine ca e asa...eu una prefer sa admir un cal liber decat unul tragand la caruta.Is destui pesti deja inchisi in cutiute de sticla , doar pentru placerea noastra.

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: