Message |
|
narcis.b wrote:
rodoselada wrote:Salut Narcis,
elibereaza partea frontala a hardscape-ului, tunde peste tot pe unde ai gazon si lasa sa se vada pietrele sau lemnul, si o sa ai un aquascape mai frumos decat acum.
analizeaza mai bine poza a doua si o sa-mi dai dreptate
Pe bune?  De ce crezi tu ca eu as vrea in acvariul meu "frumosul tau" in locul "frumosului meu" ?? Ai vazut undeva o intrebare pusa in eter cum ca simt nevoia de un help? Ai tu un acvariu de o asemenea esenta rara incat sa lase impresia unui tratat de arte in aquascaping, fotografie , arhitectora , orice asemanator?
asa rar nu am
|
 |
|
Salut Narcis,
elibereaza partea frontala a hardscape-ului, tunde peste tot pe unde ai gazon si lasa sa se vada pietrele sau lemnul, si o sa ai un aquascape mai frumos decat acum.
analizeaza mai bine poza a doua si o sa-mi dai dreptate
|
 |
|
pacat ca trebuie sa-l strici, dar il poti muta si asa cu un sfert de apa in el.
|
 |
|
Bine ai venit Alex!
|
 |
|
inca o bere si uite asa se face o lada
|
 |
|
Ok poate eu nu am explicat corect ce vroiam sa spun si scuze ai fost foarte clar de la inceput cel putin pentru mine. exista posibilitatea sa alimentez culoare alba de leduri ex. prin 3 ldd de 0.7A 21-64DC si in felul asta le alimentez de la o sursa de 18-36VDC mai precis 24V.
1led alb are nevoie 0.7A x28.8V nu? si in felul asta scapam de cumparatul unei surse de curent de 150V 0.7A output cat are nevoie un singur sir de 5
1ldd LDH 45B-700 2leduri albe
1ldd LDH 45B-700 2leduri albe
1ldd LDH 45B-700 1leduri albe sau poate merge si la ce de 12v LDH45A-700
stiu ca e mai mult cablaj dar mult mai la indemana e o sursa de 24V decat una de peste o 100V si cred ca si pretul e altul.
hai fugareste-ma acu eu ce visez noaptea iti scriu aici
|
 |
|
Lucian wrote:am dat o fuga sa achizitiones ultima transa de roca vulcanica pentru substrat
bunnnn, sa revenim la ale noastre
rodoselada wrote:pai si in cazul nostru LDH sunt numai bune, nu?
depinde
Daca te referi la planul expus de mine, nu rezolva problema deoarece... in postul #415 am dat calculele pe fiecare sir incluzand curentii si caderile de tensiune per sir. Nu mai cauta in urma  ca le pun aici ascunzand multe coloane
si datele tehnice ale seriei LDH
Se observa ca doar sirurile de led-uri UV/Violet si FarRed se pot alimenta cu cate un singur driver LDH
Eu l-am descris pentru ca poate rezolva unele probleme in diverse proiecte... pentru cei interesati in bricoleala am atasat catalogul general MeanWell.
@rodoselada: stiu ca esti dezamagit, dar fiecare lampa/proiect cu combinatii diferite de led-uri trebuie tratat separat. Eu descriu si modul in care judec proiectul pentru ca cineva care vrea sa faca ceva diferit, sa poata repeta logica si sa afle raspunsul pentru problema lui. Puteam sa pun o poza si o scurta descriere peste cateva luni cand o fi gata si nu ajuta pe nimeni, decat pe cineva care vroia sa faca ceva exact la fel.
sper ca o fi vreun acvarist care sa-mi dea o bere la batranete, cand nu mi-o fi sete
pai da asta in cazul in care faci un singur sir alb, alb cald si blue royal unde ne trebuie cele mai mari, dar daca le rupi in doua, in trei poti folosi DLL-uri si sursele nu mai sunt o povara, nu?
iar cu berea o rezolam pana sa ti-se faca sete
|
 |
|
pai si in cazul nostru LDH sunt numai bune, nu?
|
 |
|
am facut calculul si pentru leduri separate cate 6buc din fiecare culoare cred ca-mi ajung
iar la albe 4alb
si 3 alb cald
toate astea ar da cam 60lmn/l
Philips Luxeon ES Lime 3 Watt LEDs
Philips Luxeon ES Lime 3 Watt LEDs
Remove
$2.75
$9.49
$16.50
Philips Luxeon ES ROYAL BLUE 3 Watt LEDs
Philips Luxeon ES ROYAL BLUE 3 Watt LEDs
Remove
$2.50
$9.85
$15.00
Philips Luxeon ES Standard Red 3 Watt LEDs
Philips Luxeon ES Standard Red 3 Watt LEDs
Remove
$2.75
$9.49
$16.50
Philips Luxeon ES Cyan 3 Watt LEDs
Philips Luxeon ES Cyan 3 Watt LEDs
Remove
$2.50
$9.49
$15.00
Philips Luxeon ES Deep Red 3 Watt LEDs - RARE Version!
Philips Luxeon ES Deep Red 3 Watt LEDs - RARE Version!
Remove
$2.75
$9.49
$16.50
Philips Luxeon ES Amber (Orange) 3 Watt LEDs
Philips Luxeon ES Amber (Orange) 3 Watt LEDs
Remove
$2.75
$9.49
$16.50
SemiLeds Far Red 3W - Brand NEW!
SemiLeds Far Red 3W - Brand NEW!
Remove
$2.00
$4.95
$12.00
Philips Luxeon ES True Green 3 Watt LEDs
Philips Luxeon ES True Green 3 Watt LEDs
Remove
$2.75
$9.49
$16.50
total 125 cea ce iar nu e mult
|
 |
|
Tot bananaind dupa sursele de led-uri mi-am adus aminte de http://stevesleds.com care fac la cerere placute cu cate 3 led-uri. In felul asta as avea mai putine placute... Din pacate nu exista si optica pentru ele dar din fericire led-urile utilizate sunt Philips Luxeon ES care au din fabricatie unghiul de disipatie de 80 grade.
Grupurile ar putea fi:
- DeepRed, DeepRed, Blue
- Royal Blue, Royal Blue, Red
- Cyan, PC Amber, Far Red
si am facut calculul si a iesit foarte bine, initial am crezut ca pretul este 3led/placuta 36$
3-up Tristar - Seperate Wiring - AntiDisco
LED Color #1: Deep Red
LED Color #2: Deep Red
LED Color #3: Cool Blue
Remove
$12.25
$6.00
$12.25
LED Color #1: Royal Blue
LED Color #2: Royal Blue
LED Color #3: Standard Red
Remove
$11.25
$6.00
$11.25
LED Color #1: Cyan-Turquoise
LED Color #2: Amber/Orange
LED Color #3: Deep Red (aici trebuie far red) pe care nu l-am gasit in lista
Remove
$12.25
$6.00
$12.25
Subtotal: $35.7
ps. trebuie sa fac calculul sa vad cate placute am nevoie pentru 250L.
|
 |
|
scuze Lucian dar la Steve'sleds nu am faut calculul acum am vazut ca tu ai facut si este 36.5$/placuta cu trei leduri
eu pur si simplu cautam ledurile si am dat peste asta, iar asta e cel mai ieftin 12 leduri lipite £36 adica 52$ si daca mai da si discount
|
 |
|
|
 |
|
Bre esti mare, ascunde schema o inregistrezi ca marca ei brevet pe ea si o trimiti in China scoti un produs in serie. Si de ai folosi leduri chinezesti si tot iese o lampa mai buna decat multe care sunt pe piata.
am facut si eu aceleasi simulari mai, era o treaba sa vorbesc cu chinezu ii trimit ledurile mele si sa me lipeasca el dar e foarte complicat.
|
 |
|
Bre nea Luciane mai omorat de tot am uitat de femeie de copii vad numai leduri, spectre, surse de alimentre si Ldd-uri, glumesc
aia cu ledurile colorate puse pe un singur panel(board) este foarte dificil dar nu imposibil de realizat daca ai bani, mai simplu e sa-le cumperi puse indvidual pe panel folosesti un radiator mai lat daca e nevoie si gata.
|
 |
|
Lucian wrote:

deci in cazul asta ar trebuii sa faci 2 serii 1cu 4 leduri si una cu 5 serii si le putem alimenta la una din aceste surse
HLG-185H-C1050B
ELG-150-C700 B
HVGC-150-700B
iar la modelul asta 1 serie de 9 leduri
HLG-185H-C700B
toate acestea se alimenteaza de la 1-2 surse fara ldd, dar fara LDD mai sunt dimmabile? sau nu are nici o legatura.
concluzie personala,asta pana acum pentru mine este foarte clar si 80% am idee cam ce trebuie sa fac as merge fara LDD cu alimentare directa.
iar pentru cele colorate?
astia zic ca iti pot face orice configuratie folosind chip Bridgelux
http://www.aliexpress.com/item/100w-full-spectrum-5-channel-led-aquarium-light/1248800122.html?spm=2114.01010208.0.918.CDbaHX
iar astia fac placutele cu circuitele pentru leduri dar iti montezi singur ledurile
http://www.aliexpress.com/item/PCB-Layout-Design-aluminium-pcb-circuit-board-for-led-plate-led-pcb-pcb-board-prototype-single/32316743659.html?spm=2114.01010208.0.894.RSPNpX
da stiu ca sunt chinezi dar astea le-am gasit ieri fara sa stiu ce planuri ai tu si le-am salvat, pe mine nu ma deranjeaza ca sunt china daca sunt foarte bune la ce imi trebuie.
|
 |
|
|
 |
|
bazinul are 100*50*50
dar nu acum, te anunt cand sunt pregatit, m-am uitat la preturi la leduri te cam ia cu ameteala daca faci lampa pentru acvariu mare.
cica link-ul nu este autoriat de meanwell
|
 |
|
nu mai am rabdare sa vad cum iese, vreau sa folosesc aceste leduri pentru acvariu mare, ai picat la fix cu acest proiect, ce lungime are radiatorul care-l vei folosi?
si uite nu stiu cat te ajuta sau daca e buna sursa asta
http://www.pennelcomonline.com/en/Osram-OTe-35220-2401A0-CS-S-Compact-Constant-Current-PSU/m-5823.aspx?utm_source=goo
|
 |
|
bun venit!
|
 |
|
la stand nu trebuie sa renunti te duci Hornbach si tai o foie de MDF la dimensiunile acvariului si o pui peste actualul stand la lumina practic renunti la tuburi si iti trantesti o lampa led.
|
 |
|