Message |
|
Daca nu si-ar face treaba pestii tai ar fi morti , n-ai avea nitrat in bazin , etc etc etc. Ideea e ca ele se simt mai bine la un ph in jur de 7 - 7,5 si se inmultesc mai mult si mai repede la acel ph.In rest ... sunt destule persoane care au ph mic , intre 6 si 6,5 chiar si nu au pestii morti.Depinde de multe , nu doar de ph.
|
 |
|
Oh da ...daca raman in apa lor fara oxigen ... ce happy sunt ele...bacteriile....saracele
|
 |
|
Gresit.Asta ai inteles tu.Eu am scris ca e perfecta sticla de 8 si ca nu e necesar fundul de 10.La fel cum poate tine acvariul si cu sticla de 6 + intaritoare.Eu ti-am oferit alternativa in cazul in care nu gasesti sticla de 8 , insa NU ti-am zis sa mergi pe cea de 6 DACA ai bani si gasesti de 8 mm.De fapt diferenta de pret este destul de mica intre sticla de 6 si cea de 8.Insa depinde la ce magazin te duci sa cumperi.De exemplu la noi la un magazin era 92 lei / mp sticla de 8 , iar la altul 59 lei / mp.
|
 |
|
Apa la ei este mult mai putin dura fata de Bucuresti sau Galati.Ph mai mic ... plante mai frumoase
|
 |
|
Spune-ne dimensiunile exacte ale acvariului , ce pesti vrei sa tii in el , ce fel de plante vei avea , etc. Si apoi iti sugeram noi pe ce echipament sa mergi. Insa nu te astepta sa iti propunem toti aceleasi firme sau dotari. Fiecare are parerea lui si mai conteaza si cati bani esti dispus sa investesti.
|
 |
|
MihaiA09 wrote:Pai... M-am gandit sa aiba vreo 100 litri. Numai ca nu stiu c-am ce dimensiuni ar avea. Si stical sa aiba 10mm, iar fundul acvariului de vreo 15mm.
 Tu glumeai cred/sper  Eu am din sticla de 8 acvariul de 240l :-) Ala de 100l merge lejer din sticla de 6 cu intarituri(chiar si fara nu e un mare stres cred).Daca ii pui sticla de 8 deja poti baga si bolovani in el  Dincolo de gluma , sticla de 8 mm la acvariu de 100l este un lux si e arhi-suficienta ca grosime.
LE Ia in considerare si costul sticlei , cea de 8 mm este destul de scumpa si nu se agseste peste tot.Cea de 10 nu mai zic , la noi e foarte rara,iar ca pret ... nu mai comentez ca iar am enervez
|
 |
|
Spalat nu e cuvantul potrivit decat daca nu ne referim la mediile filtrante.Ele doar se CLATESC PUTIN.Restul componentelor filtrului le puteti spala sub jetul de apa de la robinet.Eu folosesc si o periuta de dinti cand e cazul  Insa nu folositi nici un produs chimic de curatare!
|
 |
|
 De ce a stat filtrul oprit ?? Nu puteai sa-l pui sa mearga intr-un butoi , o balie/cada sau altceva ? Sau macar intr-o galeata daca nu e foarte puternic debitul. Esti sigur ca nu s-a deciclat ? Ai repetat testele de amoniac si nitriti ? E important ca testele sa fie din cele cu picaturi , nu betisoare (de fapt betisoarele nici nu au test de amoniac  ).
|
 |
|
Eu am luat sticla pentru acvariu de 140l net si am ales sticla de 8 mm.Cu cat e mai groasa cu atat mai bine.Mergi pe sticla de 8 si gata, nu iti mai afce griji.Insa cauta unde e mai ieftina la tine in oras...unele magazine au preturi nesimtite
|
 |
|
Daca tu nu stii ce vrei sa cumperi , cum vrei ca sa te ajutam noi ? :-)
|
 |
|
Desi nu sunt din garda celor vechi , iti urez un calduros "BUN REVENIT" printre noi ! Asteptam cu interes pozele
|
 |
|
Preferabil e de 8 mm , insa merge si din sticla de 6 mm cu intaritoare NEAPARAT.E un oarecare risc , insa cfred ca poti dormi linistit si daca il faci din 6.
|
 |
|
Ok , sa ne spui ce fac pestisorii dupa ce se mai limpezeste apa , cum se simt , daca si-au revenit...  Sper sa fie totul bine dupa schimbul de apa si sa nu mai ai pierderi.Imi pare rau
|
 |
|
La mine HC a disparut , invadat si acoperit fiind de restul de "gazoane"
|
 |
|
Trebuie sa cumperi unul , avenit vremea rece deja
|
 |
|
Arata superb , cum ar putea sa arate altfel avand in vedere ca ti-ai folosit farmecul personal pentru a vraji acel acvariu ?  Pentru gazon eu as folosi numai eleocharis-ul , nu de alta dar la urmatorul setup il las si eu sa se intinda peste tot (si eu tot 3 feluri de gazon am momentan , si dintre toate imi place eleocharis-ul cel mai mult  ).Ar mai merge si ceva HC pe pietre, insa foarte putin ... asta daca nu vei fi multumit de cum arata mossul pe pietre
|
 |
|
Ai fiert nisipul ala ? Plasa cu care ai facut peretele de moss sau altele pe care le-ai adaugat la el nu contineau lipici sau alte substante care s-ar putea dizolva in apa ? Au destul oxigen pestii ? Esti sigur ca nu s-a deciclat acvariul cat ai facut modificarile ? Temperatura este ok in acvariu? Fa un schimb urgent de apa de 30% , si fii atent la temperatura apei de schimb ca s-a racit afara.
|
 |
|
Ce noutati mai sunt ? Esti multumit de filtru pana acum ? Cu nitratii cum mai stai ?
|
 |
|
Substrat fertilizant ai ? De care ? De cat timp il ai ? etc.
|
 |
|
RaresLuc wrote:Exista si surse de plante fara melci.
Ne spui si noua una ? Te rooog!!! As vrea si eu sa cumpar o data macar niste plante garantat fara melci !
Cat despre rotor blocat cu melci...mie una nu mi s-a intamplat niciodata.Presupun ca se poate intampla si asa ceva , insa e o sansa de 1 la ... n+1  Glumesc.Daca mi s-ar intampla tot n-as incerca sa fac nimic la melci,ci sa previn blocarea rotorului next time.Tie ti s-a intamplat ? La ce filtru ?
|
 |
|