Message |
|
Da , trebuie sa astepti 2 saptamani.Insa mergea facut cu sticla de 5 mm , in cel mai SIGUR caz cu sticla de 6  E mult mai ieftina sticla de 5 , chiar si cea de 6 mm...nu trebuia sa exagerezi cu cea de 8 mm.  Eu am acvariu de 240l din sticla de 8 mm , iar cel de 50l este din sticla de 5  Tin perfect ambele. Data viitoare cand vrei sa mai faci un acvariu,intreaba intai si apoi treci la fapte!  Te va scuti de multe cheltuieli inutile si multe batai de cap.
Pana se usuca siliconul ai timp sa te documentezi despre CICLAREA acvariului ! Spor.
|
 |
|
Mergi pe sticla de 8 mm si fa-l de 100/50/50  Sa aibe unde sa se intoarca scalarii
|
 |
|
Radu.U wrote:poate ai inteles gresit ca eu incurajez sa cumpere tetratec  Din contra, nu as mai cumpara pentru nimic in lume acest filtru
 Tot patitu-i priceput , nu-i asa Radu ? :-)
|
 |
|
Si mie ...si inca foarte mult
|
 |
|
Bine ai venit , te asteptam cu intrebari !
|
 |
|
Vrea sa faca reflectoare,nu sa le schimbe ca sigur nu are inca  Se pot face si DIY reflectoare si nu e greu,daca vei cauta pe forum s-a discutat sigur asta.
|
 |
|
E prea putin lat.Si TE ROG eu fa ceva cu pestii aia incompatibili pe care ii ai ...is terorizati saracii!O sa iti mai moara daca nu separi tetrazonele mai ales.
|
 |
|
Eu zic sa lasi in pace acvariul ala sa se cicleze.Daca tot schimbi din apa posibil sa dureze mai mult ciclarea.Apropo,cum faci ciclarea ? Posibil mazga maro sa fie din cauza unei alge maro, iar daca e ea scapi usor de ea dupa ciclare (dispare singura).
|
 |
|
NU putem compara 40 pomacea in 120l cu 40 pomacea in 10l apa cum aveam eu  Saracii nu-i ajuta nimic,nici osul de sepie si nu reuseam sa le schimb zilnic apa,asa ca i-am imprastiat prin toate acvariile pe care le detin si sunt ok acum.Insa nu se compara nici la dimensiune nici la perfectiunea cohiilor cu cei care primesc apa noua zilnic  Duritatea e destul de mare la noi , in jur de 6-7(n-am test cu picaturi).
|
 |
|
Posibil de la stres , sau vreo boala , sau ......
|
 |
|
Os de sepie gasesti la orice pet-shop si este foarte ieftin(1 leu la noi).De broscutele alea de calciu nu stiu ce sa zic, posibil sa fie bune si alea.Insa cel mai de efect este schimbul zilnic de apa de 25% macar.Mai sunt si produsele de ridicare a duritatii de genul JBL AquaDur, probabil sunt mai eficiente decat osul de sepie.
|
 |
|
Poti tine in acel acvariu doar 6 neoni sau 6 guppy masculi,etc...pentru altfel de pesti mai mari este prea mic acvariul tau!!!Pestii devin agresivi si cand sunt prea multi intr-un spatiu prea mic.
|
 |
|
Imi pare rau sa te dezamagesc , dar betta-nii nu formeaza perechi.Ei se pun impreuna doar cand se reproduc , in rest se tin separat...asta daca nu vrei sa gasesti femela moarta sau sarita din acvariu,etc.
|
 |
|
Poti incerca tratamentul cu metronidazol,insa fara un microscop si cunostinte in domeniu nu va putea nimeni sa iti zica exact ce au pestii tai.Pot fi flagelate,viermi,bacterii,etc.
|
 |
|
In loc sa-l eutanasiezi incearca sa-l tratezi intai , poate are boala numita fin rot de exemplu.Si mai important , incearca sa afli ce cauza a generat acea problema a lui.Degeaba tratezi efectul daca nu afli care este cauza.Unele boli is contagioase si e posibil sa pateasca asta si alti pesti din acvariul tau.In al2lea rand pestii tai sunt INCOMPATIBILI : tetrazonele,guppy si betta NU se tin impreuna ! Tetrazonele si betta sunt pesti desul de agresivi , oricare din ei putea sa-i faca asta saracului neon.De guppy nu mai zic , ei sunt tinta sigura saracii.Neonii si tetrazonele sunt pesti de banc si e bine sa tii cate 6 bucati minim din fiecare.Probabil si acvariul in care ii tii este unul mic, nu ?  Incearca sa rezolvi problema compatibilitatii intai , altfel neonii , guppy si probabil betta vor avea de suferit din cauza tetrazonelor(posibil chiar sa moara).
|
 |
|
Si eu am avut aceeasi problema.Am incercat cu os de sepie facut bucatele,insa nu a fost o diferenta mare.Singurul acvariu unde am multi pomacea si cresc foarte bine,fara probleme la cochilie,este acvariul cu discusi unde schimb zilnic 25-30% din apa.
|
 |
|
Eu zic sa le faci la "ciclidute" casuta lor ... Vor fi si ele mai fericite ,si ceilalti pesti
|
 |
|
Mediile filtrante din JBL e900 sunt bureti si inele ceramice(NU Siporax - e o diferenta destul de mare intre ele).Nu trebuie sa le schimbi decat in cazuri exceptionale,in rest le clatesti si atat.Iar sfatul de mai sus cu buretele pe teava de admisie a apei este un sfat DE AUR! Vei deschide canistra pentru curatare foarte rar daca il folosesti ( la cateva luni ).Va trebui doar sa speli acel burete de 2-3 ori pe saptamana, in functie de cata mizerie se aduna in el.
|
 |
|
Hehe , e mica lumea vad ...  Eu stau la 2 statii de Neacsu , daca mai stateai in Galati eram aproape vecini
In ceea ce priveste sticla si eu am ales-o pe cea de 8 , pentru mai multa siguranta , insa si pentru ca NU mai vreau sa pun intaritoare
|
 |
|
Bine ai venit ...
Insa mi-e tare mila de pestisorii aia! Poate este vre-un acvarist de la tine din oras care poate sa ti-i tina 1 luna , sa nu-i mai chinui in halul asta pana iti faci un acvariu  Sunt foarte multi pentru acel nano/pico acvariu  Pana ii dai la cineva schimba-le zilnic vreo 4l apa, lasata de pe zi pe alta intr-o galeata si asigura-te ca are aceeasi temperatura cu cea din acvariu.
|
 |
|