Inainte de toate trebuie sa precizez ca mai am un acvariu de 160 de litri care este superb, fara probleme, plante ok, pesti ok. Insa probabil am facut ceva gafe cu acvariu mic.
Datele problemei:
acvariu de 65 de litri, cu incalzitor, aerator si filtru
lumina (bec mat mai slab ca intensitate) de dimineata de pe la 8 pana seara pe la 10
Populatie: 10 neoni, 2 molly, 1 ancistrus, 1 betta
Plante: 3 anubias (era mai plantat dar le-am aruncat pe restul considerandu-le "vinovate" pentru dezstrul din acvariu)
Decor: 1/2 de coaja de nuca cocos (fiarta, curata etc)
Localizare acvariu: pe peretele cu geamul, sub nivelul geamului (deasupra acvariului este perete), asadar lumina directa nu este.
Problema: "chestie" neagra pe narginea frunzelor, "fire" putin mai groase decat firul de par, care se intinde intre frunzele florilor...., mazga pe pietris (ca un mucegai, ca o panza).
Azi am gasit pe fundul apei un ancistrus mort. La o examinare atenta nu am gasit nimic suspect. Am examinat si pesti ceilalti si molia este extrem de slaba, asa pare. Molia care era grasuta si rotunjoara mai demult, este extrem de slaba, nu i se vede deloc burta, linia corpului este dreapta...
De mancat le dau TetraMin, o data pe zi cat pot manca in 2-3 minute. Pe fundul acvariului este foarte multa mizerie, sunt "bucati" intregi de mancare amestecata cu "treaba mare", cel putin asa arata.
Filtrul pare ca face fata, insa ceva se intampla, mizerile nu mai patrund in pietris, ca in acvariul celalalt, din cauza la mazga aceea, ci raman la suprafata pietrisului.
Scuze daca nu am postat bine acest topic, insa am dat toate aceste detalii pentru ca poate are legatura cu moliuta mea ea bolnava.
M-am gandit sa iau neonii sa ii mut provizoriu in acvariul celalalt (cu carasi, care insa stau la 25 de grade), pe molly si pe betan intr-un acvariu carantina de 10 L si sa spal pietrisul, peretii, florile, sa il reciclez si sa ii mut..... Voi ce ziceti?