Salutare,
Ma numesc Robi am 26 de ani si sunt din Arad.
Primul meu acvariu (aprox 50-60L) l-am pus la ciclat acum o saptamana:
1 termosat pentru a regla temperatura apei
1 filtu submersibil JAD (chinezarie dar debitul pare ok poate chiar prea mare pentru acvariu meu)
1 termometru digital
1 bec economy de 20W (stiu ca e putin si foarte curand o sa pun unu de 60W)
Atasez niste poze sa vedeti setup-ul.
Din cate am citit eu pe forumuri ciclarea acvariului se face minim 2 saptamani. Eu intentionam sa o fac de 3 saptamani fara pesti insa un coleg de servici a zis ca vrea sa renunte la pesti si mi doneaza mie. Nu am acceptat deoarece nu am vrut sa omor pestii punandui intr-un acavriu care a stat la cilcat doar o saptamana. El a insistat si intr-un final am acceptat sa primesc in noul meu acvariu 4 corydoras deoarece am inteles ca sunt foarte rezistenti. Ii am de 2 zile si deocamdata par foarte multumit de noua lor casa in special ca au foarte mult loc sa se jaoce

.
Am facut niste teste cu betisoare JAB Easy Test 6 in 1 (nu stiu cat de bune sunt aceste teste)
Rezultatul a fost:
Cl=OK
pH=OK
KH=in zona galbena!
GH=in zona rosie!
NO2=in zona galbena!
NO3=in zona galbena!
Temperatura o tin la 26C.
In concluzie acvariu inca nu este ciclat cum trebuie.
Acest lucru ma face sa ma ingrijorez pentru cei 4 pestisori dar asta este am ramas cu ei. Pe langa acesta am inceput sa citesc despre noi mei colegi de camera si peste tot am dat de acceas regula si anume substrat mole nisipos deoarece corydoras prefera sa "scormoneasca" dupa mancare. Dupa cum se vede in poze eu am substrat din pietris maricel si pe o bucat mica cu pietris mai marunt. Din cate am inteles exista riscu sa se raneasca la mustate. Oare chiar nu le place acest substarat sau se pot tine si in astfel de acvariu. Am vazut la pet shop pestisor din aceas specie si m-am gandit sa mai cumpar 2 in ideea sa fiu macar 6 dar acest lucru m-a pus pe ganduri. Sincer nu vreau sa o iau de la inceput sa scot pietrisu si sa pun nisip peste deoarece am si plante si nu vreau sa tulbur apa.
Astept sfatul vostru in legatura cu acesti pestisori. Si alte sfaturi si critici sunt bine venite.
P.S Era sa uit. Sunt incepator acesta fiind primul meu acvariu.
O zi frumoasa,
Robi