[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
depunere clowni  XML
Forum Index » Pesti marini
Author Message
BOK
Member
[Avatar]

Joined: 27/01/2006 00:46:19
Messages: 151
Location: BACAU
IP:
Offline

viulian wrote:Bine ai venit - ce nu mi-e clar este ... cum de zici ca ai bucuria ca ne-ai gasit, si registration date arata ca ne-ai gasit de prin 2006 ?


Da, dar pe atunci eram interesat doar de discusi......prima dragoste
Sa rectific : v-am regasit!!
Vine si prezentarea puiutilor mei, acusi-acusi!

This message was edited 1 time. Last update was at 06/05/2012 10:37:51

BOK
Member
[Avatar]

Joined: 27/01/2006 00:46:19
Messages: 151
Location: BACAU
IP:
Offline

Sa incerc sa ma limitez cat mai mult spre topicul de depunere clowni.
Dar o idee in mare si o prezentare scurta despre acvariu tot am sa fac.
Acvariul meu este un BOYU 550 , all-in-one , de care sunt profund indragostit . Cotrar nenumaratelor palme care le-am luat dupa ceafa de la CEZ-TOR si atarnatorii lui ca nu am un acvariu home made , tin sa va spun ca acest BOYU este perfect functional si se poate echilibra foarte bine in timp. Dovada, clownii mei depun regulat si duc icrele pana la eclozare fara probleme, acest lucru , dupa cum prea bine stiti, nu se poate realiza decat intr-un acvariu echilibrat si stabil .
Desigur, acum , parca mi-as dori un acvariu mai mare, mai spatios, mai ..cu LED-uri, mai cu mai multe, dar pentru inceput este PERFECT acest all-in-one. Mi-am facut "mana" , pot sa incep sa pregatesc acum un proiect nou bigger-better.
Deci, acvariul este populat cu diverse specii de corali, in principal moi , si mai nepretentiosi, dar cu timpul , cu atingerea stabilitatii, am trecut si la un brain coral si doua specii de caulastreea : curvata si furcata.
Pe langa acestea : obisnuitele cleaning crews, viermi penati , un refugium cu doua tipuri de macroalge si full de copepode (intentionez sa aduc niste caluti de mare- apropo , stie cineva de unde ?) , o anemona Heteractis crispa foarte albita dar relativ sanatoasa cu o pereche de ocellaris si o domnisoara (damsel) asa, de culoare .
Clownii se afla la mine in acvariu de prin septembrie , anul trecut , si erau juvenili vand i-am adus. Au crescut, s-au maturizat si au depus !
Prima tura de icre , mica ca si cantitate , au dus-o ok pana la eclozare, au iesit cam 50 de pui care au murit in primele 24 de ore, caci cultura mea de rotiferi era pe drum din UK .
A mai urmat o tura , pe care am reusit sa-i omor a doua zi pe toti in 5 min, caci am adaugat niste phytoplankton gresit si le-am facut un soc de ceva....
A treia tura (aceasta) a fost cea mai prolifica (peste 200 de icre) dar prin ziua 4-5 ceva s-a intamplat si icrele, cam albite , au inceput sa se desprinda de pe piatra, ramanand sa eclozeze cam 30 de bucati . Dupa prima noapte am ramas cu 20 . Acum am in jur de 20 de pui de clowni, care vad ca o duc bine pana acum , la ziua 4 .
Cultura de rotiferi e ok, cea de phytoplankton vad ca nu prea tine pasul , dar am subtiat mult rotiferii si i-am dat la pui sa-i manance, ca intre timp sa apuce phytoplanktonul sa se "revergoreze"
BOK
Member
[Avatar]

Joined: 27/01/2006 00:46:19
Messages: 151
Location: BACAU
IP:
Offline

Iata si acvariul , poza facuta inainte de aducerea ledurilor suplimentare de actinica :
image
BOK
Member
[Avatar]

Joined: 27/01/2006 00:46:19
Messages: 151
Location: BACAU
IP:
Offline

Parintii :
image

Prima ponta :
image

Detaliu icre ziua 7 :
image
BOK
Member
[Avatar]

Joined: 27/01/2006 00:46:19
Messages: 151
Location: BACAU
IP:
Offline

Iata si cateva filmulete :

Depunerea :
http://youtu.be/sSdvFgcgyz8

Eclozare :
http://www.youtube.com/embed/igE-Qg7Sqe8

Free swimming fries :
http://www.youtube.com/embed/ApzxdKn1Edo

Ziua 1 pui :
http://www.youtube.com/embed/2QLW_yihxDA

Ziua 3 pui (ieri) :
http://www.youtube.com/embed/sSdvFgcgyz8


Nu reusesc sa pun embeded

This message was edited 2 times. Last update was at 06/05/2012 12:22:36

Adrian_
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 29/07/2011 16:57:42
Messages: 312
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Salut,
Banuiesc ca te stiam sub numele de bokgrasul pe forumul de trista amintire a lui Cezarica Ventilator. I-am atras atunci atentia, inclusiv pe forum, ca nu poti bana oameni sub pretextul ca te-au injurat, desi nimeni n-a vazut injuraturile , motiv pentru care individul a inceput sa-mi poarte sambetele.

Revenind la clowni, puii tai arata OK pentru ziua a 3-a, ai grija ca un prim moment critic apare pe la ziua a 7-a. Cel putin asa a fost la mine, neavand rotiferi am incercat tot felul de solutii "de avarie" (Zooplancton Seachem, artemii eclozate de 1-2 ore, oua decojite de artemia, pana si galbenusul de ou recomandat in mod aberant pe forumul lui Cezarica Ventilator ) iar cu variantele astea nu se putea trece acel prim moment critic.
Vezi ca din filmulet mi se pare un pic cam intensa aerarea, puii nu trebuie sa-si consume rezervele de energie luptand contra curentului.

Cat despre Boyu TL-550, exte o solutie cu un raport calitate/pret imbatabil pentru cine vrea un prim acvariu marin. Eu am mers cateva luni cu echipamentul stock, singurele aditii ulterioare fiind un reactor in pat fluidizat cu JBL Phos-Ex, un sharkbag pe iesirea de la skimmerul Boyu WG-428 cu care vine acvariul si un filtru extern Eheim 2215 plin cu Sera Siporax. De cand au venit caldurile in Bucuresti am cuplat si chillerul, banuiesc ca la tine in zona inca nu se pune problema.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Salut Bok!

Foarte misto filmuletele, multumim ca ni le impartasesti!


Intrebare: Dupa cata vreme (de la startarea acvariului) ai adus anemona?... din ce am citit eu, pe ici-pe colo, se pare ca anemonele trebuie introduse abia cand bazinul are oarece "vechime".




PS: Ar trebui sa iti treci locatia, la profil...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Adrian_
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 29/07/2011 16:57:42
Messages: 312
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Ricardo, depinde cum ai facut ciclarea, cat de stabil este acvariul samd. Poti s-o introduci la un an dupa startare si daca acvariul e praf n-o s-o ajute cu nimic.

Eu am introdus-o la doua luni dupa startare si ii merge perfect. Dupa care am mai introdus una, primita mai mult moarta decat vie de la Dragos direct din butoiul cu piatra vie (ii borseau zooxantelatele pe gura) si acum arata splendid si aia.

Tu deocamdata vezi de ce-a murit crevetele ala, ti-as recomanda sa faci teste la toti parametrii importanti, plus cupru.

Si inca o chestie, ce temperatura ai acum in el?

This message was edited 2 times. Last update was at 06/05/2012 19:23:38

BOK
Member
[Avatar]

Joined: 27/01/2006 00:46:19
Messages: 151
Location: BACAU
IP:
Offline

Eu am introdus anemona cam la 4 luni vechime, dar sunt putin obsedat de parametrii apei si gadgeturile colaterale, astfel incat eu zic ca la 4 luni , acvariul meu era oarecum stabil. Acvariul meu arata si acum a Cernobil. S-a m-ai adaugat cate ceva, si inca ceva, si inca ceva.....
image


Introdusesem cate ceva , CUC , niste fraguri mici de xenia, kenia tree si erau ok. Asa ca m-am riscat si cu anemona. Problema a fost ca au stat cam 2-3 luni fara sa se asocieze cu clownii....normal nici n-ar fi trebuit sa se combine, caci H.crispa nu e specie endemica cu A.ocellaris, dar am avut noroc, daca as putea spune asa : s-a imbolnavit grav femela si tragea sa moara, si s-a bagat in agonie in anemona. Cu mult chin am reusit sa o resuscitez si cand si-a revenit, era tot in anemona. Masculul a urmat-o in scurt timp....si de atunci sunt toti trei nedespartiti!
Temperatura e mare si la noi, ne-a lovit caldura grav si p-aci. Dar chiller-ul Hailea merge , raceste la 25 si apoi ia pauza cam juma de ora....si iar porneste.

Intr-adevar, cam intensa aerarea, am redus-o deja! Mercic!

@ Adrian_ - Nu cumva ai si tu un BOYU ? Nu cumva le-am cumparat din aceeasi sursa? Nu cumva tu l-ai scapat pe jos si ...a supravietuit ?

In alta ordine de idei... NU am injurat pe nimeni, pe nici un forum, niciodata. Daca as vrea sa-l injur pe frustratul acela m-as duce pana la el si l-as prinde si de testicole in timp ce-l injur in fata, in nici un caz pe un forum public. Ce a zis el dupa ce mi-a dat ban, nu stiu,si nici nu m-a mai interesat. Intram oricum acolo mai mult pentru sectiunea BURSA , si din ce in ce mai rar. Motivul a fost ca i-am spus lui Menthon :"scuza-ma ca nu am facultatea de amestecat sare in apa " . ATAT! Caci ma facea cu ou si cu otet ca nu stiu sa amestec apa, si nu ca sarea RED SEA si-ar fi schimbat proportiile de amestecare. Dar oricum abia astepta sa gresesc cu ceva si sa-mi dea ban, de cand am marturisit simpatia mea catre o personalitate politica, un mare roman de orientare nationalist-romaneasca, mi-a promis ca ma "educa el". Ca si cum cei cu orientare de dreapta nu au voie sa aiba acvarii sarate. In fine, nu conteaza .....


@Adrian_ - ai cumva idee cum s-ar putea face un upgrade la skimmer? Ca parca ar merge nitica skimmareala mai puternica la BOYU....
Am gasit acest link (daca nu e voie, rog un admin sa stearga linkul ) : http://www.marineaquariumsa.com/showthread.php?t=15157
Pare ceva interesant , ce zici ?
Adrian_
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 29/07/2011 16:57:42
Messages: 312
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Se pot face o gramada de inginerii dar cea mai buna idee ar fi totusi un sump. Eu la asta lucrez in prezent. Daca nu vrei sump, vezi ca a adus Stefan niste Bubble Magus NAC 5 varianta externa, studiaza un pic modelul, cred ca s-ar putea monta in spate cu modificari minime.
BOK
Member
[Avatar]

Joined: 27/01/2006 00:46:19
Messages: 151
Location: BACAU
IP:
Offline

Adrian_ wrote: Se pot face o gramada de inginerii dar cea mai buna idee ar fi totusi un sump. Eu la asta lucrez in prezent. Daca nu vrei sump, vezi ca a adus Stefan niste Bubble Magus NAC 5 varianta externa, studiaza un pic modelul, cred ca s-ar putea monta in spate cu modificari minime.

Si mie mi-ar surade tare un sump, dar.....nu as risca un divort !
Am interdictie sa mai adaug orice ....
Pare super ideea cu skimmerul de la Stefan, am sa-l sun maine . Care e extern de la NAC 5 ? NAC5A sau NAC5E ? Ambele par din poza externe....
Adrian_
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 29/07/2011 16:57:42
Messages: 312
Location: Bucuresti
IP:
Offline

NAC 5E este extern. Vezi ce latime are si ia in calcul ce distanta ai din spatele acvariului pana la perete. Evident, capacul n-o sa-l mai poti bascula in spate, dar nu cred ca e mare paguba.
mosu
Administrator
[Avatar]

Joined: 15/11/2001 02:00:00
Messages: 3052
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Ma bucur ca s-au mai incumetat / preocupat si altii.

Mai jos sunt cateva filmulete din vremea cand ma preocupa inmultitul clownilor (calitate cam proasta dar asta am avut la dispozitie).

a


b



c


Dupa parerea mea si in acelasi timp din experienta mea cel mai important aspect este hrana. Si anume rotiferi hraniti cu nannochloropsis, de preferat enhanced cu SELCO...

Nanochloropsis se poate obtine :
- de la Florentina (aka Magic Nature) - ziceti ca v-a spus Mosu ca ar avea Phytoplancton.. - eu am determiat la microscop fitoplanctonul de la Florentina si ESTE Nanochloropsis.
- Magazine fizice din Austria / Germania / Irlanda (cam peste tot tin baietii la frigider). Asta ar trebui sa iste intrebarea: DE CE? Dupa ce intrebarea se va fi iscat, va voi raspunde
- magazine online din US: Florida Aqua Farm (si mai e unul care imi scapa), din Germania de la Mrutzek, si pentru campioni mai am niste chestii

Rotiferi - Brachionus picantilis "S type" se poate obtine:
* aceleasi magazine onlie
* de la Florentina daca se ivesc mai multi amatori..


Ambele s-ar putea obtine de la primul care le importa si se apuca de inmultit.

De la mosu puteti obtine consultatie gratuita

This message was edited 1 time. Last update was at 11/05/2012 18:42:12


in curand
[Email] [WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

mosu wrote:...................... - Magazine fizice din Austria / Germania / Irlanda (cam peste tot tin baietii la frigider). Asta ar trebui sa iste intrebarea: DE CE? Dupa ce intrebarea se va fi iscat, va voi raspunde ......................................... De la mosu puteti obtine consultatie gratuita.

Deci, DE CE?


Hai, poa' sa fi gratuita consultatia... da' o bere tot dau maine, daca apari la loc de restriste

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Adrian_
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 29/07/2011 16:57:42
Messages: 312
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Revenind la zi, ca sa zic asa, ieri am primit o veste foarte buna, sub forma unui aviz de la celebrul Oficiu Postal 67

Am reusit sa dau o fuga acum cateva minute si iata ce am ridicat de acolo

image

Cu alte cuvinte acum am tot ce-mi trebuie spre a demara o cultura de Nannochloropsis si una de rotiferi Din ce am inteles o sa dureze cam 3 saptamani pana sa am ambele culturi mature, dupa care o sa ma pot ocupa de pontele de clownfish cum se cuvine .

Mosule, daca vrei sa reincepi si tu cultura de Nannochloropsis zi, ca oricum trebuie sa trec pe la tine sa-ti aduc sita aia de plancton si cartile

This message was edited 1 time. Last update was at 16/05/2012 17:47:34

koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Domnule, spor la treaba si mult succes!
Eu iti tin pumnii si sper sa iti iasa pontele asa cum trebuie...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Adrian_
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 29/07/2011 16:57:42
Messages: 312
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Sa-ti pun niste poze cu scalarii pe care i-am scos in joaca, in timp ce asteptam sa vina pachetul de la Florida Aqua Farms?
Dan
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 11/01/2002 02:00:00
Messages: 3268
Location: Bucuresti - Colentina
IP:
Offline

Succes cu urmatoarea ponta ! (poate ajunge prim-ministru )

-- aCVarist, deci eXist --
[WWW]
Adrian_
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 29/07/2011 16:57:42
Messages: 312
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Urmatoarea iese in vreo 3 zile. O sa mai pierd doua dupa asta pana sa ajunga culturile la maturitate, abia pe a patra numarand din acest moment imi pot propune s-o cresc
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

N-are bok nimic de dat cu imprumut? Cate zile trebuie sa se hraneasca alevinii aia cu rotiferi, inainte sa o poti vira cu ei catre Artemia?

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
 
Forum Index » Pesti marini
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com