[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Kindergarten - jurnal 54l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
anedelcu
Member

IP:

scorpionul wrote:pana la urma ce dimensiuni vrei tu?

postez diseara sau maine dimensiunile
nu intreba de ce
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

anedelcu wrote:nu intreba de ce

bine, te las sa iti vina o idee sa discuti amical cu sotul , sa folosesti toate metodele de convingere dar sa nu il ca sa nu te refuze, si la sfarsit sa ca ai realizat ce-ti place.

Bafta!!!

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
anedelcu
Member

IP:

scorpionul wrote:
anedelcu wrote:nu intreba de ce

bine, te las sa iti vina o idee sa discuti amical cu sotul , sa folosesti toate metodele de convingere dar sa nu il ca sa nu te refuze, si la sfarsit sa ca ai realizat ce-ti place.

Bafta!!!

aaa, nu. nu voi folosi metodele enumerate de tine, nici nici si nici . pe astea le pastrez pentru batranete, cand se vor "epuiza" alte metode
glumeam il implic in proiect, il pun la munca adica. ar tre sa mearga, nu?
sau il pun sa explice maimuticii de 2 ani dece nu putem avea si noi acvariu (iar glumeam)

legat de partea de iluminat, am citit despre neoanele ptr acvarii. lasand nr de W, dimensiuni, etc ce alte caracteristici speciale sunt imp si fac diferenta intre solutiile de iluminat ptr acvariu si cele nededicate acvariilor? am vazut becuri economice de 6500k.
defapt nu, mai citesc intai apoi va mai intreb despre asta. am gasit un articol f f bun. este in engleza si este cam mare..nu stiu daca sa il pun pe forum si unde.

ps: auzi scorpionule, ca tot am vazut ca activezi astazi, sau oricine altcineva ma poate ajuta..a aparut un resun la vanzare, sp 900l. sa il salt?

This message was edited 1 time. Last update was at 21/01/2013 16:20:32

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

hai sa iti dau si eu un link, dar in romana, sper sa nu te deranjeze

http://www.reef.ro/iluminarea-bazinelor-de-apa-dulce

http://www.aquajournal.ro/nature-aquarium/notes/light-transmissivity-in-wate

[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

anedelcu wrote:

ps: auzi scorpionule, ca tot am vazut ca activezi astazi, sau oricine altcineva ma poate ajuta..a aparut un resun la vanzare, sp 900l. sa il salt?

da-mi link-ul sa vad despre ce este vorba

[Yahoo!]
anedelcu
Member

IP:

scorpionul wrote:
anedelcu wrote:

da-mi link-ul sa vad despre ce este vorba

nu
acum am vazut, este un anunt vechi..cineva l-a adus in fata cu un comentariu si am picat si eu in capcana nefiind atenta la data de inceput si necitind pana la capat
scorpionul in gandu lui (si nu numai..): eh, femeile
scuze
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

bine, astept sa imi spui ce dimensiuni urmaresti

[Yahoo!]
anedelcu
Member

IP:

scorpionul wrote:hai sa iti dau si eu un link, dar in romana, sper sa nu te deranjeze

http://www.reef.ro/iluminarea-bazinelor-de-apa-dulce

http://www.aquajournal.ro/nature-aquarium/notes/light-transmissivity-in-wate

am scris..este in engleze si cam maare. adica dupa ce ca e in englez e si asa mult de citit...adica nasol, da??
baaai, ce rautate esti. auzi sa nu ma deranjeze ca e in romana

cel de pe reef este aproape identic cu cel gasit, in engleza..probabil sunt deja toate prin forum.

revin cu dimensiuni

This message was edited 1 time. Last update was at 21/01/2013 16:39:19

sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ca sa intru si eu in discutie . am avut 2 pompe resun sp2500 l deci din aceasi serie cu sp 900 ala . rotoarele la ambele s-au dus dupa 1 an iremediabil. Dupa aproximativ 3 luni de utilizare incep sa vibreze deranjant de tare . singura solutie sa fie silentioase este sa fie atarnate de firu de alimentare undeva in mijlocul acvariului ca sa nu vibreze langa sticla (imagineaza-ti aspectul unui astfel de filtru in mijlocul apei).
Concluzia orice filtru mai putin SP -uri chiar daca sunt accesibile ca pret si capacitate PAREREA MEA.
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

hotaraste-te asupra dimensiunilor acvariului si apoi discutam de celelalte. De regula se incepe cu capacul pentruca in functie de dimensiunea neoanelor le adaptam pe celelalte

[Yahoo!]
anedelcu
Member

IP:

gata, s-a votat. 54x27x30. e pe drum (il face cineva)

in jur de 44l

cata lumina imi trebuie..am citit ca da, in general vorbind, fara amanunte un 0.5 ptr plate easy..spre 1w ptr cele mai pretentioase. cati lumeni ptr mai multa precizie?

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

uite-te aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2163.page la lungimea si puterea tuburilor. In functie de asta hotarasti lungimea acvariului. In mod normal acvariul trebuie sa fie cam cu 10 cm mai lung decat lungimea tuburilor. Si te sfatuiesc sa pui tuburi t5. Sunt mai longevive decat t8-urile

[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

La 30 cm inaltime, dupa ce mai scazi 3,4cm sau mai mult (substrat) si inca vreo 2,3(distanta de la apa la margenea de sus a sticlei), mai ramai cu vreo 20-25cm. Eu ti-as recomana tottusi t8,chiar daca durata lor de viata este mai mica, la inaltimea acvariului ales de tine nu cred ca sunt necesare t5, mai ales ca vrei plante easy.
[ICQ]
anedelcu
Member

IP:

de asta am ales 55cm lungimea acvariului, sa pot pune neoane de 438mm. ca si variante neoane am 2xt8 15w - 438mm sau t5 24w tot 438mm (2xt5 la 24w e cam mult cred ptr 44l brut). multumesc
mai studiez..poate incerc alte variante neconventionale

la acest volum de apa (44 brut) ce filtru ati recomandai? am citit ca ar fi bine sa aiba debit ceva mai mare..
zvarr
Membru de baza

IP:

Pt filtrare, exista 2 variante din punctul meu de vedere:
A: Calitate, spatiu pt medii de filtrare mare si bun - EHEIM aquaball 60 / cele noi tip care nu stiu cum se numesc - astea implica sa le speli mai rar , oricum debitul e bun si nici nu ai probleme cu ele, eu am filtrele de cam un an si nu am avut nevoie de nimic, nici macar medii filtrante noi
B: Functionabilitate, ceva ce iti recomand daca nu ai posibilitatea de a achizitiona un eheim : SUNSUN 611B / 311B , ambele sunt filtre de 300-400l / h si sunt bune, dezavantajul fata de eheim e ca nu au atata loc pt bureti si mat filtrante si trebuie curatate mai des .

Daca ai alte intrebari, pot sa iti raspund la ele. Personal folosesc ambele variante, atat separat ( in acvarii mici in general tin sunsun-uri) cat si impreuna ( in acvarii mai mari fara extern tin 1 cu 1 , ca sa se ajute unul fiind mai bun la valurire celalalt la capacitate ).
laurentiuq
Junior member
[Avatar]

IP:

Daca acvariu se afla in dormitor sau ai auzul foarte fin nu recomand SUNSUN 611B, am unul si e extrem de zgomotos
anedelcu
Member

IP:

multumesc!
@zvarr - nu il vinzi?
alex.paul
Member
[Avatar]

IP:

Revin asupra subiectului...eu unul nu as recomanda nici un fel de agvariu acolo unde vrei u sa il situezi, dintr-un singur motiv...cat de sigur esti u ca raftul tau tine? etajera cum ii spui u...si daca ai copii chiar si mici...nu cred ca ar fi o problema asta doar in cazul in care nu arunca cu ceva in el...eu unul am crescut in casa cu un acvariu, educatia pe care am primito (si capacele primite de la proprietar...fratele meu care este cu 14 ani mai mare) ma facut sa invat sa respect oaspetii nostri exotici. Fie ca este de 25 l, fie ca este de 60l acea etajera in timp se va deforma si nu reprezinta deloc siguranta...mai ales daca spui ca ai copii...sa stii ca curiozitatea lor este foarte mare si ori unde ai situa acvariul vor fi tentati la inceput sa ajung la el ...asa ca si pt siguranta copiilor si pt siguranta pestilor pune acvariul in locul televizorului si asigurate ca situezi si un polistiren ceva...in cazul in care se lasa etajera toata presiunea va fi repartizata uniform, nu doar pe colturi...spun din proprie experienta...m-am trezit cu apa in casa si nu am stiut de unde provine...Imi cer scuze daca am dat vre-o indrumare gresita...rog sa fiu corectat.
[Email]
anedelcu
Member

IP:

iti dau drepate. am rezolvat deja problema amplasarii de ceva vreme.
mobilierul suporta, este din lemn masiv facut special tpr greutati. punctul sensibil ar fi la imbinare dar m-am gandit la niste eclise.
am ramas la acvariu de 44l si cel mai probabil tv-ul dispare complet din camera si asa merge nuuumai pe minimax.
iluminat..capac homemade cu neoane 2x15w t8 sau 1 neon t5 24w sau altceva..
filtru..mi-au recomandat cativa eheim aquaball 60. nu porea il vad in ofertele magazinelor. doar 130 si 2208. ideal ar fi un sh, poate gasesc.
ptr celelalte achizitii revin

This message was edited 1 time. Last update was at 24/01/2013 19:36:12

stefanp
Moderator

IP:

Careva sa zica, 44 litri. Chiar daca are sa para ciudat, recomandarea mea e sa iei un filtru extern.
Filtrarea in principiu nu e niciodata prea multa. Am tinut un acvariu cu creveti, de 42 litri BRUT cu un JBL e700. Iar pe viitor ziceai ca te vei muta la casa si poti face un acvariu mai mare. Acolo vei avea nevoie de alta filtrare...in cazul in care iti iei acum un extern, il vei putea folosi si atunci fara probleme.

Mai accesibil la pret e jbl e701. Sau, daca sunt fonduri, atunci un eheim 2224.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: