[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Kindergarten - jurnal 54l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

O sursa de inspiratie: red-aquarium-plants
Rotala Macrandra se preteaza si la acvarii mici dar atentie la conditii...

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
anedelcu
Member

IP:

wow, super site-ul! Exact ce imi trebuia. Multumesc mult Lucian.
Plantutelor mele rosii sau rosiatice le merge cel mai bine din tot ce am. Am oprit 3 zile cred fertilizarea macro si in acele 3 zile frunzulitele noi au crescut mai verzi. Cum am reluat sunt iar rosii si cele mai vesele din acvariu.

Vreau o cryptocoryne wendtii brown in spatele buturugii si sa mai vad, depinde si ce gasesc la cei care sunt dispusi sa vanda doar 2 3 fire.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/04/2013 09:48:45

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Daca diseara dupa ora 19 poti ajunge la statia de metrou Trapezului sau maine daca poti ajunge prin zona pietii Operei iti pregatesc eu cateva plantute dorite de tine

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
anedelcu
Member

IP:

Ooff, din pacate nu se poate sa ajung nicaieri zilele astea. Insa am sa imi fortez norocul si am sa te rog sa mi le oferi in alta zi..doar daca se poate.
Multumesc mult.
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Anunta-ma cand poti

Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

anedelcu wrote:wow, super site-ul! Exact ce imi trebuia. Multumesc mult Lucian.
Plantutelor mele rosii sau rosiatice le merge cel mai bine din tot ce am. Am oprit 3 zile cred fertilizarea macro si in acele 3 zile frunzulitele noi au crescut mai verzi. Cum am reluat sunt iar rosii si cele mai vesele din acvariu.

Vreau o cryptocoryne wendtii brown in spatele buturugii si sa mai vad, depinde si ce gasesc la cei care sunt dispusi sa vanda doar 2 3 fire.

salut!
pana la urma cu ce iluminare ai mers ?

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
anedelcu
Member

IP:

Incep cu intrebarile
Care aveti/ati avut/ati auzit tanichthys albonubes (cloud mountain minnow) mananca puii de creveti? Stiu ca toti pestii cu gura suficient de mare mananca...dar acestia o fac mai mult decat alti pesti? Ati reusit sa sporiti numarul de creveti avandu-i pe dansii pesti in acvariu?

Prin bunavointa Dl Severus, probabil si in urma postarilor mele despre peripetiile crevetilor, am primit, bonus la niste plante, o crevetoaica cu icre la burta (plus alti creveti).
De cateva zile pestoicele mele stau toata ziua (exceptand ora mesei) cu nasu in substrat sau in moss, la vanatoare! M-am holbat toata ziua sa vad ce naiba mananca ele acolo si am zarit puii de creveti (2 sau 3 de circa 2, 3mm). Oare puii sunt ceea ce cauta asa de inversutati pestii? Daca da...vor ajunge direct la Mica publicitate. Si asa astazi nu mai ies toti la numar..1 din cei 8 cred ca a sarit din acvariu in spatele lui..nu e de gasit altundeva.

Dragos Matei wrote:
salut!
pana la urma cu ce iluminare ai mers ?

Momentan am doua neoane t8 de 18w , 865 + 830. Adica 36W la cam 45l brut.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/04/2013 13:48:57

Black
Member
[Avatar]

IP:

Desigur ca mananca puii de creveti ! Sunt pesti foarte agili si rapizi.Si eu ma gandesc sa-i dau deoarece mi-au papat puii de la Corydoras panda pana la ultimul Crevetii au oua sub coada dar puii numa nu mai cresc Am destul moss si plante dar si ei au destul timp de vanatoare.

http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page
[WWW]
anedelcu
Member

IP:

Lumea s-a intors cu fundul in sus sau am imbatranit f mult? In timp ce eu voi primi de la iepuras niste pestisori (microrasbora), fiicei mele de DOAR 2 ani jumatate, acelasi iepuras (tati) i-a facut cadou o tableta destul de performanta. Este drept ca exista o sumedenie de jocuri in limba romana extrem de educative insa ma intreb...oare ce va primi cand va avea 7 ani? Dar la 10 ani?

Retrag cuvintele pline de suspiciuni create pe seama pesticilor mei, Cloud mountain. Puii de creveti sunt bine merci, au crescut vizibil si nu se mai ascund deloc. Pestiucii asta nu sunt o amenintare pentru ei. Deci Black, daca nu i-ai vandut inca mai da-le o sansa. Poate urmatorii pui de panda nu vor mai fi vanati.

LE: Paste fericit tuturor!

This message was edited 1 time. Last update was at 04/05/2013 23:43:39

FlyingDutch
Member
[Avatar]

IP:

Sa stii ca a fost inspirat. Nepotica mea are 1 an si 8 luni si tableta de pe la 1 an )
Ii place la nebunie si a invatat sa intre, sa iasa din din joculete. E inebunita dupa orice cu touchscreen.

Paste fericit si tie.

acvariu 54L
Black
Member
[Avatar]

IP:

Nu i-am dat si probabil nici nu-i voi da pe motiv ca nu se inghesuie lumea la a achizitiona astfel de pesti mai ales de pe net.Probabil sunt destui prin magazine,oricum sunt niste pesti foarte frumosi si activi.Cel mai probabil moss-ul care si-a dat drumul bine la crestere nu va fi tuns scurt si va adapostii populatia tanara de creveti si sper si puii de panda.Deci vom traii si vom vedea .

[WWW]
anedelcu
Member

IP:

FlyingDutch wrote:Sa stii ca a fost inspirat. Nepotica mea are 1 an si 8 luni si tableta de pe la 1 an )
Ii place la nebunie si a invatat sa intre, sa iasa din din joculete. E inebunita dupa orice cu touchscreen.

Paste fericit si tie.

Personal nu sunt in categoria pro tableta, nu de la varsta asta. De la un an si putin nici atat! Sunt mult prea multe alte lucruri de invatat, olita, sa manance singuri, sa tina creionul corect in mana (nu sa deseneze cu degetul pe tableta), sa comunice, sa vorbeasca frumos etc. E drept ca sunt multe joculete educative insa si acelea pot fi jucate cu parintii, in modul clasic. Dar acum beleaua este in casa; i-am umplut o fereastra cu iconite de jocuri si tot felul de minuni si deja le-a cam epuizat. Ma mir ca nu cere sa o ia si la gradinita. So..astept sugestii de alte joculete/lectii/aplicatii. Frate-su trage si el cat poate de ea (cand o prinde nepazita). El cu siguranta o va "butona"de la 1 an.
Oricum, este putin pe dos, trebuie sa recunosti: eu primesc pestisori, fi-mea primeste tableta. Mi se parea mai firesc invers!

@ Black - Da, sunt minunati. Sunt f activi, extrem de rezistenti, usor de intretinut si f frumosi. Puii mei de creveti nu se ascund absolut deloc si nu patesc nimic. Inoata pe sub nasul lor fara grija. Ce sa ceri mai mult de la niste pestici? Imi fac insa griji in privinta temperaturii. Deja este f cald in casa..ce o sa fac la vara nu stiu. Vor apitza mai rece ei
Maine sosesc vedetele: 10 microrasbora galaxy.

This message was edited 2 times. Last update was at 08/05/2013 22:05:37

FlyingDutch
Member
[Avatar]

IP:

Nu cred ca vor fi probleme. Faci schimburi mai dese de apa. Stra stra stra..... stramosii lor sunt obisnuiti cu apa mai rece, ma indoiesc ca ai tai mai rezista la 5 grade

acvariu 54L
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

anedelcu wrote:... eu primesc pestisori, fi-mea primeste tableta.

Mi se pare corect !!!
Asteapta tu sa mai creasca d un pic si atunci sa ne spui ce se mai intampla. Ea Mertzan, tu ... bicicleta (ca te mentine in forma).

anedelcu wrote:Maine sosesc vedetele: 10 microrasbora galaxy.

Asteptam vedetele cu nerabdare. Sa ne pui poze cu ele (... si ai grije sa nu le fugareasca crevetii ).

Iti doresc o zi placuta si ape limpezi

Festina lente !
anedelcu
Member

IP:

Va provoc la un test de agilitate vizuala.
Cati pui de microrasboraa sunt in cele doua imagini de mai jos (1 si 2).
Cine ghiceste primeste...

Pestii mai mari sunt white cloud mountain minnows si au cam 3-4 cm.
Va rog sa ma ajutati in a-mi sugera cu ce as putea sa ii hranesc.
[Thumb - 1.JPG]

[Thumb - 2.JPG]

Black
Member
[Avatar]

IP:

4 pui ! sa-ti traiasca !

[WWW]
FlyingDutch
Member
[Avatar]

IP:

licitez 5

acvariu 54L
anedelcu
Member

IP:

Care da mai mult? 5 pui o data, 5 pui de doua ori..castigator black cu 4 pui.
Bun, dati-mi idei/sfaturi..cum ii hranesc pe mormoloci? La dimensiunea asta cate mese pe zi sa le dau?
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Numai 4 pui de microrasbora ?
Parca doreai sa iei 10.

Festina lente !
anedelcu
Member

IP:

Severus wrote:Numai 4 pui de microrasbora ?
Parca doreai sa iei 10.

Am 12 pui (atati erau cand i-am bagat in acvariu, acum nu mai pot fi numarati), 4 pui puteau fi vazuti in cele 2 imagini.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: