[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Reef's Orio - 400L  XML
Forum Index » Bazine mari
Author Message
orio
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 14/05/2009 01:12:10
Messages: 437
Location: Pantelimon IF
IP:
Offline

In viteza mea ametitoare de a face acest acvariu mi-a venit o idee.
In loc sa mai fac un bazin pentru a complecta apa de ozmoza in sump nu mai bine pun un flotor de bazin wc care sa fie conectat la rezervorul care imaganzineaza apa de ozmoza?

Ma gandeam daca tot am acel rezervor de 10l care tine apa trecuta prin ozmoza sa trag un furtun la acvariu si sa elimin un bazin suplimentar si caratul apei din baie in sufragerie.

Poate gasesc un flotor complet din plastic. Si daca nu e complet din plastic nu ar fi o problema deoarece acesta nu ia contact cu apa sarata, prin el trecand doar apa de ozmoza.

Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.

Noul proiect de saratel....
[WWW] [Yahoo!]
darthradu
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/11/2014 14:03:13
Messages: 1315
Location: Bucuresti
IP:
Offline

10L or sa tina foarte putin, nu stiu cum e instalatia ta de osmoza, insa daca se opreste dupa ce s-a umplut rezervorul ala e foarte bine, insa nu stiu cum o sa functioneze flotorul respectiv pe rezervolul care nu e langa acvariu.
Adica nivelul de apa trebuie sa-l iei din sump si cu nivelul asta dai drumul sau opresti apa de osmoza din rezervorul de 10L care din cate stiu e sub presiune.

Multe Urari si Incantatii
orio
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 14/05/2009 01:12:10
Messages: 437
Location: Pantelimon IF
IP:
Offline

darthradu wrote:10L or sa tina foarte putin, nu stiu cum e instalatia ta de osmoza, insa daca se opreste dupa ce s-a umplut rezervorul ala e foarte bine, insa nu stiu cum o sa functioneze flotorul respectiv pe rezervolul care nu e langa acvariu.
Adica nivelul de apa trebuie sa-l iei din sump si cu nivelul asta dai drumul sau opresti apa de osmoza din rezervorul de 10L care din cate stiu e sub presiune.


Instalatia e cu o pompa booster. Dupa ce a ajuns la presiunea dorita din rezervor ea se opreste.
E fix acelasi lucru cu un vas se WC la o instalatie cu hidrofor.

Nivelul apei il dai in functie de necesitatea din sump si pe deasupra flotoarele alea au un reglaj de +/- 5cm.


Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.

Noul proiect de saratel....
[WWW] [Yahoo!]
Carbone
Member

Joined: 22/04/2014 10:15:38
Messages: 134
Location: Bucuresti
IP:
Offline

orio wrote:Si daca nu e complet din plastic nu ar fi o problema deoarece acesta nu ia contact cu apa sarata, prin el trecand doar apa de ozmoza.

de obicei piesele sunt din alama. Cupru + apa de ozmoza si corali s-ar putea sa nu fie o idee prea stralucita
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 10073
Location: Bucuresti, Colentina
IP:
Offline

Se gasesc si din plastic, marea majoritate a "turcismelor" din magazinele de bricolaj asa sunt. Cel mult au un ax metalic pe pot de "balama" ce se poate schimba usor cu ceva din plastic.

I'm Batman!

Aquatic Jungle - Sweet-Bat - Salty-Bat - Bat-reef

Mi te supui.
[WWW]
mugurel
Senior member
[Avatar]

Joined: 13/02/2014 14:48:53
Messages: 1300
Location: IASI
IP:
Offline

De pe fishsteet. com am luat unul mic total din plastic. Ar trebui sa-l am pe undeva ...

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
orio
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 14/05/2009 01:12:10
Messages: 437
Location: Pantelimon IF
IP:
Offline

mugurel wrote:De pe fishsteet. com am luat unul mic total din plastic. Ar trebui sa-l am pe undeva ...


Daca nu ai nevoie de el da-mi de veste.

Iar despre flotoarele de pe piata noastra am vazut ca alea ieftine sunt integral din plastic, pana si filetul de prindere a furtunului flexibil este din plastic ca am cumparat eu acum ceva timp un wc si am strans mai barbateste furtunul si s-a facut praf filetul.

Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.

Noul proiect de saratel....
[WWW] [Yahoo!]
orio
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 14/05/2009 01:12:10
Messages: 437
Location: Pantelimon IF
IP:
Offline

Incet dar sigur!

De cand ma tot invart cu solutii constructive acvariul a mai crescut 160x60x55(h) . Maestru Lucian mi l-a lipit cum stie el mai bine
image

cadru este sudat de mine .... sper sa tina
image

koala wrote:
a) Trebuie sa iti stabilesti care e nivelul de apa in display... adica, sa te hotarasti cat de sus vrei sa ajunga apa. Inaltimea coloanei de apa.
- sub acel nivel, la 1-2 cm, trebuie sa inceapa dintii pieptanului...
- dintii de pieptan se fac de 5 mm latime, cu spatiu de 5 mm intre ei.
- pe o distanta de 40 cm, un astfel de pieptan are "golul" de 20 cm... o pompa de 5.000 litri/ora urca apa cu 1-1.5 cm peste buza de jos a dintilor.

Exemplu:
- Acvariul are 50 cm inaltime,
- Vrei o coloana de apa de 45 cm,
- Decupatura din geamul lateral, acolo unde incepe pieptanul, trebuie facuta la 43 cm...
- Apa urca 1-2 cm peste cota aia de 43 cm, si iti rezulta coloana de apa dorita.

.

Acum doresc sa ma apuc sa fac pieptanul. Din indicatile lui @koala nivelul apei este cu 1-2cm mai jos de unde incep dintii pieptanului. Eu am luat o pompa Jebao DC9000 si cred ca o sa am cam 5.000 litri/ora. Dar eu am pieptanul pe intreaga lungime a acvariului (160cm). Cat o sa urce aceasta pompa nivelul de apa peste buza de jos a dintilor?


image

Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.

Noul proiect de saratel....
[WWW] [Yahoo!]
Sebastian Costin
Alchimistu'

Joined: 02/03/2010 22:53:39
Messages: 2080
Location: Satu Mare
IP:
Online

Pe standul ala o sa poti pune in viitor si mansarda

Evolution reef - Aquaforest
Picolino – Optiwhite cube - retras
Shubi
CNC-ist de frunte
[Avatar]

Joined: 25/03/2012 13:43:16
Messages: 2427
Location: Timisoara
IP:
Offline

....mansarda cu etaj !
Ti-as recomanda sa sigilezi capetele tevilor din motive de umiditate.

This message was edited 2 times. Last update was at 01/11/2015 09:37:38

[WWW]
orio
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 14/05/2009 01:12:10
Messages: 437
Location: Pantelimon IF
IP:
Offline

Sebastian Costin wrote:Pe standul ala o sa poti pune in viitor si mansarda


fiind inginer structurist am calculat zile bune si apoi am inmultit cu 2

O sa sigilez capetele cu niste piese din plexiglass si silicon ca aparatul de sudura e plecat in delegatie.


Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.

Noul proiect de saratel....
[WWW] [Yahoo!]
darthradu
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/11/2014 14:03:13
Messages: 1315
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Sau bati ceva lemn moale in ele si dupa il etanseizezi cu vopsea.

Multe Urari si Incantatii
alexiumihai
Membru de baza

Joined: 05/05/2012 17:02:42
Messages: 335
Location: Bucuresti Sector3 - Piata Ambrozie
IP:
Offline

Salutare,

Acum doresc sa ma apuc sa fac pieptanul. Din indicatile lui @koala nivelul apei este cu 1-2cm mai jos de unde incep dintii pieptanului. Eu am luat o pompa Jebao DC9000 si cred ca o sa am cam 5.000 litri/ora. Dar eu am pieptanul pe intreaga lungime a acvariului (160cm). Cat o sa urce aceasta pompa nivelul de apa peste buza de jos a dintilor?


Nivelul de dupa pieptane, il poti regla din inaltimea tevilor din interiorul cutiei overflow si din robinetii.

orio
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 14/05/2009 01:12:10
Messages: 437
Location: Pantelimon IF
IP:
Offline

darthradu wrote:Sau bati ceva lemn moale in ele si dupa il etanseizezi cu vopsea.


O idee foarte buna La cat lemn am prin curte


alexiumihai wrote:Salutare,

Acum doresc sa ma apuc sa fac pieptanul. Din indicatile lui @koala nivelul apei este cu 1-2cm mai jos de unde incep dintii pieptanului. Eu am luat o pompa Jebao DC9000 si cred ca o sa am cam 5.000 litri/ora. Dar eu am pieptanul pe intreaga lungime a acvariului (160cm). Cat o sa urce aceasta pompa nivelul de apa peste buza de jos a dintilor?


Nivelul de dupa pieptane, il poti regla din inaltimea tevilor din interiorul cutiei overflow si din robinetii.


image

Eu as vrea sa am coloana de apa de 500mm. am zis ca pompa ar ridica nivelul apei cu 20-25mm peste partea inferioara a pieptanului (presupun,.....nu sunt sigur ) si dupa cate am citit eu pe topicul cu Beam Animal apa in preaplin coboara cu 20mm.
Daca nivelul de apa din overflow il dau cu teava este indeajuns un pieptane de 37mm? 37mm este dictat de lungimea placii de plexyglass pe care o detin.
image

In poza de jos luata de pe internet apar cum nivelul apei din diplay este mai mare decat cel din overflow. Dar acela are un pieptane foarte mic. Pieptanele meu va fi pe intreaga lungime a acvariului. Nu cred ca o sa mai urce atat de mult in situatia mea.
image

Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.

Noul proiect de saratel....
[WWW] [Yahoo!]
Sebastian Costin
Alchimistu'

Joined: 02/03/2010 22:53:39
Messages: 2080
Location: Satu Mare
IP:
Online

Nu iti va ridica atat de mult nivelul in display dar 1cm tot se va ridica, ai sa vezi

Evolution reef - Aquaforest
Picolino – Optiwhite cube - retras
darthradu
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/11/2014 14:03:13
Messages: 1315
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Se ridica si fara pieptane juma de cm se ridica la mine. Inspre 3 sferturi.

Uite o poza din care vezi marginea geamului in mijloc si nivelul apei din stanga.
image

Era sa uit partea importanta, nivelul apei e ultimul care te intereseaza. Cel mai important este sa-si reia functia de sifon dupa ce pica tensiunea.

This message was edited 2 times. Last update was at 04/11/2015 12:24:23


Multe Urari si Incantatii
orio
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 14/05/2009 01:12:10
Messages: 437
Location: Pantelimon IF
IP:
Offline

Va multumesc pentru raspuns.

Deci o sa ridice cat o sa ridice..... nu stam la milimetreu coloana de apa .

Nu am setat nici un Beam animal...chiar sunt curios. O sa fac teste ca sa functioneze cum trebuie, inainte sa il montez acvariul langa perete ca dupa aceea o sa stau cam prost cu accesul. De aceea si rubinetii ii voi pune in masa de jos.

Vreau ca nivelul de apa sa fie cat mai mic pentru ca momentan acvariul pentru SUMP e cam mititel (160L) si daca cade apa sa nu dea pe dinafara. Sump-ul trebuie sa fie capabil sa preia tot surplusul.

Fac ce fac si vad ca sump-ul e prea mic si cred ca o sa imi lipesc altul mai mare ca la cate reactoare vreau sa bag nu stiu daca o sa-mi intre

Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.

Noul proiect de saratel....
[WWW] [Yahoo!]
melcu
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/01/2014 16:27:47
Messages: 821
Location: Bucuresti, Colentina, Inima Strazii
IP:
Offline

Salutare,

Ma bag si eu ca musca in lapte dar mi-as dori sa stiu de ce ai facut BA pe spate si nu pe lateral ?
O sa fie dificil de ajuns la tevile alea iti spun pentru ca am fix aceias problema... dar nah. Eu nu am avut de ales ! Asa am luat acvariu.
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 03/05/2013 20:24:32
Messages: 2045
Location: Sibiu
IP:
Offline

Nu cred ca e dificil de ajuns la tevi pentru ca vad gaurile date spre marginea din dreapta plus ca la tevi umbli rar, eu de exemplu de cand am reglat BA-ul acum un an nu am mai avut treaba acolo.
[Email]
orio
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 14/05/2009 01:12:10
Messages: 437
Location: Pantelimon IF
IP:
Offline

Salutare,

Evoluam....poate poate bagam luna asta apa in el

In prima faza am zis sa folosesc sump 100x40x40 (un fost acvariu) si din cauza ca era cam ciobit le-am aruncat. Asa am facut un alt sump de 100x60x40h.

Eu ma gandeam sa il fac cat se poate de simplu, apa vine din staga, trece printre niste site unde o sa pun niste medii filtrante, apoi la o colana de apa de 25cm o sa tin skimmeru si reactoarele, apoi coboara in compartimentul unde o sa fie pomap. Cum vi se pare compartimentarea?
image

Si o poza reala...

image

Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.

Noul proiect de saratel....
[WWW] [Yahoo!]
 
Forum Index » Bazine mari
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com