[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 10 litri  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am inelele ceramice cu care au venit plantele, o sa le folosesc pe acelea. La pietre ma gandisem si eu, dar cred ca o sa folosesc inelele ceramice totusi.
Multumesc

This message was edited 1 time. Last update was at 10/12/2016 12:14:51

Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cand am spus ca ma resemnez, m-am referit la aparitia situatiilor neprevazute, nu ma deranjeaza deloc sa curat acvariul saptamanal si îmi place sa-l vad curat si îngrijit.
Stiu deja care este cel mai important lucru de care am nevoie -

dan.pavelescu wrote:daca iti doresti cu adevarat, il poti face frumos si o sa inveti sa-l intretii corespunzator.

- vointa - asa ca e doar o chestiune de timp si de rabdare pana când voi reusi sa am un acvariu functional si frumos.
Liv
Ultrahigh member

IP:

De rabdare mai ales.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ok, vreau sa am rabdare.

Scuze, am fost putin nedreapta; este foarte important si sa iti dea cineva o mana de ajutor cand ai nevoie. Dar cred ca eu pot sa o bifez si pe asta.
Multumesc!

This message was edited 1 time. Last update was at 10/12/2016 13:14:02

Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna dimineata!

Tratamentul cu No planaria a functionat, nu am mai vazut nici o miscare prin acvariu, de sambata. Aseara am pus si melcul inapoi. Din pacate apa are din nou o tenta de alb, sper sa nu fi deciclat acvariul.
Zilele urmatoare o sa testez apa, poate imi dau seama daca s-a format cat de cat un echilibru in acvariu.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Tonisoru wrote:Din pacate apa are din nou o tenta de alb, sper sa nu fi deciclat acvariul.

E posibil sa fie de la Planariile moarte, daca e asa o sa treaca da' fa niste schimburi de apa, un sfert in fiecare zi.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Va multumesc foarte mult pentru parere.
Intentionez sa schimb cam un sfert din apa dupa-amiaza, cand voi inlocui si lemnele cu pietre de lava.
Sambata, cand am schimbat 50% din apa, am aspirat bine-bine substratul. De atunci am carbon activ in filtru, il tin pana vineri.
E posibil carbonul sa fi curatat apa de tanini si de aceea sa mi se para mie cu tenta de alb?
Oricum, va voi urma sfatul si voi schimba apa mai des.
Multumesc.
Radu_B
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Tonisoru wrote:E posibil carbonul sa fi curatat apa de tanini si de aceea sa mi se para mie cu tenta de alb?

Cel mai probabil nu
Acvariul si filtrul sunt mici. Un acvariu, cu cat e mai mic cu atat e mai instabil.
Cel mai simplu e sa te uiti prin acvariu dintr-o laterala in cealalta. Daca vezi lucrurile prin camera incetosate e clar...

This message was edited 1 time. Last update was at 13/12/2016 10:01:44

Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Radu_B wrote:Cel mai simplu e sa te uiti prin acvariu dintr-o laterala in cealalta. Daca vezi lucrurile prin camera incetosate e clar...

E clar ca..... ce anume?

Daca te referi la faptul ca nu ar fi ciclat, e posibil sa ai dreptate. Am tot umblat in el, nu am pesti, cu mancarea pusa mereu am dat-o in bara, si oricum, tot ce fac, fac cu stangacie.
Dar sunt colegi la care am vazut apa cristal, in cuburi asa mici ca al meu, deci sa poate.

Daca te referi la eficienta filtrului, teoretic, ar trebui sa faca fata cu brio.

Poate trebuie doar sa schimb apa mai des si sa am rabdare. Ceea ce o sa si fac.
Ti-as fi recunoscatoare pentru o parere, un sfat, constructive.
Multumesc

This message was edited 1 time. Last update was at 13/12/2016 10:16:24

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Stai relaxata, totul se misca, dar mai incet in acvaristica. O sa-ti raspund la cateva nelamuriri ale tale: carbonul elimina si taninul din apa, dar nu lasa apa alburie, acea tenta de alb sunt bacterii, se vor aseza incet la locul lor in filtru si in substrat. Din cauza ca ai sifonat bine substratul si ce ai mai facut pe la filtru, ai o deciclare partiala. Pentru moment, schimburile mici de apa ajuta, dar si rabdarea. Spor in continuare!
[ICQ]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc frumos, este exact ceea ce speram sa mi se spuna.
Multumesc si pentru incurajare.
O zi buna!
Radu_B
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Tonisoru wrote: E clar ca..... ce anume? Daca te referi la faptul ca nu ar fi ciclat, e posibil sa ai dreptate.

Ca ai un boom bacterian care vine de la o destabilizare a acvariului in urma decilarii.

Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Radu_B wrote:Ca ai un boom bacterian care vine de la o destabilizare a acvariului in urma decilarii.

Da, asta a spus si colegul Narcis...

Dar azi o sa inlocuiesc lemnele cu pietre, iar Egeria nu sta chiar la locul ei, trebuie sa o mut putin.
Asta e, o sa umblu cat pot eu de delicat, astfel incat sa nu deranjez prea mult pretioasele bacterii...

Pietrele vor acoperi mare parte din fundul acvariului, si vreau sa le pun mai ales pentru a ma ajuta sa aspir mai usor. E ok? Gresesc cu ceva?

Multumesc
Radu_B
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Majoritatea bacteriilor "pretioase" stau in mediile bio din filtru. Acolo e important sa nu le "agresezi"
In acvariu, cresc pe suprafete solide dar nu trebuie sa le protejezi in mod special.

Ai sa vezi ca rahatul, cumva ca prin minune, va ajunge si sub acele pietre.
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu am o problema cu bacteriile "pretioase", sunt doar putin frustrata, ca am ametit in cercul asta, ciclare-deciclare, si tot asa.
Cand am curatat filtrul, am scos saculetii cu siporax si i-am clatit in apa scoasa din acvariu, pentru ca erau depuneri printre bilele de siporax; nu trebuia sa fac asta? si apoi am clatit cartusul si compartimentele in care se afla siporax-ul. Cum altfel as putea sa procedez?

Pietrele de lava sunt plate si o sa le asez in asa fel incat sa nu ramana spatii multe si mari intre ele. Eu am observat, de exemplu, ca sub covorasul de moss nu prea se strange mizerie.

O sa incerc asa si mai vad eu.

Multumesc

adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Radu_B wrote:Majoritatea bacteriilor "pretioase" stau in mediile bio din filtru. Acolo e important sa nu le "agresezi"
In acvariu, cresc pe suprafete solide dar nu trebuie sa le protejezi in mod special.

Ai sa vezi ca rahatul, cumva ca prin minune, va ajunge si sub acele pietre.

Asa cum a spus Radu....pentru ca sunt pietre,inseamna ca sunt destul de mari... nu conteaza cut de mari,cind vei aspira v-a trebui totusi sa le deranjezi ca sa aspiri si sub ele....
eu am pietre in acvariu,intre 3 si 6 cm si de fiecare data cind aspir le schimb pozitia... nu stiu cum dar ajung sedimente sub pietre in substrat si culmea.. mai mult decit pe suprafata fara pietre...probabil ca acolo se impletesc curentii de apa si... altfel nu imi explic
[Email]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Atunci, nu-mi ramane decat sa citez un clasic in viata: Pana mea.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Cel mai mare succes in acvaristica l-am avut cand am rarit mentenanta si am neglijat acvariul. Mama Natura a avut grija sa echilibreze tot ce era de echilbrat.
Nu e un sfat, zic si io asa, sa ma aflu-n treaba

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

E chiar mai util decat un sfat, multumesc frumos.

Imi pare rau pentru Nemo & Co, dar ma bucur ca continui cu acvariul marin; cred ca o sa fie o minunatie.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Multumesc. Va fi modest, nu minunat. Mai fac o incercare, daca tot nu iese, revin la jungla de apa dulce.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: