[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 10 litri  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

O, nu, nu este nevoie. Este suficient autocolantul, multumesc mult.
Voi incerca sa tin pestisorii in acvariu fara incalzitor, temperatura din acvariu a fost mereu in intervalul acela verde. Nu e vorba ca nu as vrea sa cumpar unul, dar stii... imi strica aranjamentul in acvariu, si asa acum ma chinui sa acopar cu plante, tubul de la filtru.
Multumesc mult inca o data.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

"La partea cu GH si KH, nu stiu cum sa interpretez testele. Nu stiu daca au vreo relevanta testele astea in acest moment, dar eram curioasa cum vor iesi. "

La Gh citirea o faci in dreptul unde ai combinatia de pe banda..adica daca ai 3 patrate visinii..acolo citesti valoarea...daca ai 2 patrate visinii jos si unul mov sus acolo citesti valoarea....
cu Kh-ul ...nu stiu ce sa spun...e tare ciudat,nu stiu ce sa zic

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc. Nici eu nu stiu ce sa zic. In mare, valorile par sa corespunda cu cele comunicate de Apa Service. Cred ca explicatia e ca aceste teste 5 in 1 sunt doar orientative, exact cum mi-au spus deja colegii. Sper sa nu am nevoie de ele.

Avand in vedere ca:
- acvariul merge din data de 04.11.2016
- dupa teste, nitritii si nitratii par a fi in limite potrivite
- lucrurile au mers mult mai bine si mai usor in acvariu cand aveam pestisorul

as putea, sa zicem, pe la sfarsitul saptamanii viitoare sa pun niste pestisori? Am sunat la Coralis, au Ember tetra, si mai mari, si mai mici. Ma gandeam sa iau 3 pui.

Creveti nu o sa mai pun deloc; si Liv si Seba Shrimp mi-au spus ca nu prea am ce sa fac doar cu 2, ca sunt vietuitoare care traiesc in colonii si ca se simt mai bine cand sunt mai multi. Asa ca nu mai pun deloc, dar daca as fi pus, as fi luat, din ratiuni de estetica, din cei de culoarea galben. Ar fi aratat grozav alaturi de pestisorii de culoarea chihlimbarului, pe fondul brun al substratului.

Daca credeti ca nu e gata acvariul si ca mai trebuie sa astept, va rog sa mi-o spuneti fara menajamente.

Multumesc

This message was edited 2 times. Last update was at 15/12/2016 13:25:45

Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

In privinta optiunilor pentru vietuitoarele pentru acvariu:

Creveti RCS sau Yellow - ambele specii sunt dragute, asemanatoare ca dimensiuni, as fi ales Yellow doar pentru ca ar fi completat mai bine decorul. Dar nu pun deloc.
Pestisori - Ember tetra sau Tanichthis albonubes - mi-au placut si unii si ceilalti, dar o sa pun Ember tetra, pentru ca sunt mai micuti (cresc maxim pana la 2 cm), pe cand Tanichthis albonubes cresc pana la 3-4 cm.

Ramane intrebarea de mai sus:

as putea, sa zicem, pe la sfarsitul saptamanii viitoare, sa pun niste pestisori?

Multumesc mult.
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Doamne... bine ca nu am avut asa multa treaba la serviciu in perioada asta ...
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu la bazinul meu, dupa ce incep un setup nou cam la 12 zile de la start bag pestii. Fac schimburi de apa tot la 3 zile timp de înca doua saptamini , apoi dupa ce a trecut luna da schimburi saptaminale. Nu am avut niciodata Probleme cu pestii.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/12/2016 14:18:13

Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da, dar tu ai experienta, stii cum sa faci totul.
Aseara nu am mai avut rabdare pana vineri si am scos carbunele activ din filtru. De dimineata am inceput sa pun fertilizant. Pe cutie scrie o picatura pe zi la 10 litri de apa, la mine sunt mai mult de zece litri. E ok daca pun la inceput cate o picatura pe zi si dupa o perioada, daca totul merge bine, sa incep sa pun doua picaturi pe zi?
Multumesc
Radu_B
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da, asa se si face. Doar ca, tine minte, efectul fertilizantului (prea mult, prea putin, dezechimibrat micro sau macro etc.) se va vedea in urmatoarele saptamani. Trebuie sa existe un echimibru intre fertilizanti, lumina si CO2.
Mai e ceva: cand calculezi cantitatea de fertilizant trebuie sa iei in calcul si volumul apei din filtru.

Pune si o poza cu acvariu sa vedem si noi ce si cum. Da-ne si noua o satisfactie

LE. Scriu la laptop pe intuneric fara a vedea tastele si fara a corecta...nu stiam ca-s asa bun...peste 14 ani de IT

This message was edited 1 time. Last update was at 15/12/2016 16:20:36

Aquatica
Member
[Avatar]

IP:

Radu_B wrote:

Pune si o poza cu acvariu sa vedem si noi ce si cum. Da-ne si noua o satisfactie

Da, da, Tonisoru, trebuie sa pui si niste poze, ne tii pe jar de ceva timp
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Aquatica wrote:
Radu_B wrote:

Da, da, Tonisoru, trebuie sa pui si niste poze, ne tii pe jar de ceva timp

+1
[WWW]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pai ce poze sa pun... am asezat niste pietre in mjlocul acvariului, am jumulit moss-ul care inca nu si-a revenit...

Imi pare rau, dar voi pune poze cand voi fi multumita de cum arata, si nici atunci nu cred ca va fi cine stie ce...
Oricum, la cat m-au ajutat colegii de aici, sunt obligata sa ma prezint decent.

Va multumesc mult pentru interes.
Radu_B
Membru de baza
[Avatar]

IP:

No, pune o poza cu tine atunci
Liv
Ultrahigh member

IP:

Pot sa iti garantez ca acvariul Aquatica arata mult mai bine ca al meu. Iar dupa ce am ratat tratametele contra BBA arata si mai prost decit in poze. E adevarat ca de cind m-am hotarit sa nu mai lupt impotriva BBA si sa cresc palntele a mai inceput sa-si revina.

Adica pune totusi o poza.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Liv wrote:Pot sa iti garantez ca acvariul Aquatica arata mult mai bine ca al meu. Iar dupa ce am ratat tratametele contra BBA arata si mai prost decit in poze.

Poate, dar daca pestii se simt bine acolo la tine, nici nu prea mai conteaza ca acvariul nu se incadreaza in anumite norme/tipare privind aspectul.

Iar eu, cand ma gandesc la cum zburdau fericiti pestisorii aia prin jungla acvatica a lui Dan Pavelescu, aproape ca nu as mai pune nici unul la mine. Dar pe urma iar ma napadesc toate cele. Asa ca poate e mai bine sa fie cineva care sa le haleasca de cum apar.

Diseara schimb din nou apa partial, il curat si ii fac o poza.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/12/2016 09:12:33

adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

sa nu ai pretentia sa te ridici la un nivel prea inalt...Esti la inceput,ai invatat multe dar nu inseamna ca esti stapina pe ceea ce sti si ceea ce faci este ca la carte....Mai avevem de mincat multa mamaliga pina sa stim ce facem...sunt in aceeasi situatie....asa ca ...sa nu iti fie rusine sa iti arati acvariu..colegii v-or vedea schimbarile si se v-a vedea si ce nu e bine... asa mai ai sfatur sa iti indrepti greselile

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna seara!

image

image

image

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Bravo, felicitari! Frumos, curatel, bravo!

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

E mai bine decat data trecuta, nu-i asa? Sa vad daca voi reusi sa tin totul sub control cand voi pune pestii.
Aquatica
Member
[Avatar]

IP:

@Tonisoru, arata fantastic acvariul tau. Pestisorii tai se vor simti ca acasa Imi place cum ai pus pietrele. Si planta aceea inalta din spate arata tare bine, e rotala?

Liv wrote:Pot sa iti garantez ca acvariul Aquatica arata mult mai bine ca al meu.

Adica e vorba de mine? Nu prea cred
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc frumos, Lavinia, esti foarte draguta. Cred ca are asa, mai mult functiuni de lampa decat de acvariu propriu-zis... . Dar imi doresc foarte mult sa nu mai dau gres cu pestii.
Planta din spate nu e Rotala Green, e Egeria Densa. Am vrut sa iau Rotala, ca mi-a placut in poza de prezentare, dar cea pe care ar fi trebuit sa o primesc avea frunzele rotunde, nu ascutite (fiind crescuta emers si nu submers - mi s-a explicat), si nu am mai luat-o. Daca o luam, in acvariu i-ar fi crescut frunze ascutite. Inca ma gandesc cu ce sa inlocuiesc Egeria, la un moment dat, ca ii cam cad frunzele.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: