[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou setup... un nou incetup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ioanis
Member
[Avatar]

IP:

"Purcelusii "sint foarte frumosi.sint sigur ca te vei stradui sa-i faci fericiti iar ei te vor face pe tine.
cred ca daca mai pui inca 2 nu mai e loc de nimic.

http://www.flickr.com/photos/60563080@N04/8091362882/in/photostream/
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai doi o sa mai si pun si gata.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
goldman
Member
[Avatar]

IP:

Ionut,dupa cum te vad(si nu te vad bine) tu o sa le dai de toate(adica multa haleala),si nu stiu daca o sa faca fata aquaballul.Chiar,de cat e
filtrul?Te intreb,fiindca un caras de juma' de kil,mananca cam cat 200 de neoni,iar tu vei avea 4 bucati
saracu aquaball,saraca nevasta,va avea de gatit

bazin:150x50x66 plantat: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15077.page
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Bre, aici iti dau dreptate. La doua zile se pare ca trebuie sa curat geamul din fata, ca se pune o mazga albicioasa pe el... Iar apa... o sa trebuiasca sa scad la 5 zile in loc de 7-8, cum schimbam inainte. Am un vizor un tetratec 1200, sa vedem ce zice bujetu'

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Chiar daca repet ce au spus si alti colegi.
Fa o rectificare de buget, ia niste bani de la fsn si ia mai repede externu ala. Nu te vad bine deloc peste vreo 2 luni cand vor creste temperaturile. Daca ai noroc sa-ti supravietuiasca si ceva plante, iti va fi dificil sa sifonezi, deci materie ce trebuie descompusa va fi fara probleme. Iar faptul ca nu te multumesti cu 2, ci vrei 4 grasuni, dubleaza proportiile posibilelor probleme.
Sa stii ca in cresterea carasilor poti da rateuri mai mari decat in plantate. Si nu sunt deloc placute

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare, nenea alber. Sunt perfect constient ca nimic nu e usor, mai ales daca se apuca taman ambitiosul maniaco-depresiv atot-perfectionist. Dar vom razbate, filtrul ala musai trebuie sa il iau, stiu. Cat despre porci, urmatorii si ultimii doi vor fi mici, nu ii mai iau "giganti".

[Email] [Yahoo!]
goldman
Member
[Avatar]

IP:

ma bucur ca sti de gluma si nu te superi..
Inca ceva de la un incepator(vechi),nu le da in prostie mancare,stiu ca sti asta,dar totusi ti-o mai spun:pestii plutesc nu au nevoie de nu stiu cata mancare,cu totu' ca ei ar baga si de 20de ori/zi.Ei in natura muuult mai putina hrana gasesc,si sunt la fel de sanatosi!

cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Am hikari pentru carasi mici si aseara am cumparat si un plic cu Hikari pentru carasi... grasi Le dau dimineata si seara cate 2-3 ciupituri de degete, sa le zic asa... Tetramin banuiesc ca nu are rost sa le mai dau... Ceratopterisul sta pe post de salata, mai gasesc seara cand ajung "smocuri" la suprafata. O sa le dau diseara niste mazare fiarta si decojita, sa vedem...

[Email] [Yahoo!]
goldman
Member
[Avatar]

IP:

am zis io,ca ajungeti,sau chiar AJUNGI la cratita

cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu-i problem cu "cratita", amandurora ne place sa gatim la fel de mult, suntem gurmanzi, deci carasii au intrat pe maini bune

[Email] [Yahoo!]
goldman
Member
[Avatar]

IP:

offtopic:gurmanzi?si noi suntem(cu nevasta mea),cu diferenta ca DOAR ea(peste 90%)gateste ,DOAR eu mananc ,si DOAR ea se ingrasa

cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

goldmane, mare parte din ce zici cam asa e... (daca ne aud consoartele, ne-am lins pe bot )
Asa, "on-topicand" la loc, ieri am schimbat apa la "porci". Am curatat de pe plante si mai ales de pe geamuri un fel de alga, sa ii zic asa, ca o mazga albicioasa. De pe geam cu curatatorul special, de pe plante cu mana, frunza cu frunza. Sunt de vina ei, ca fac apa tulbure si se produce mazga aia pe geam, sau nu e ciclat total acvariul, sau e doar filtrul de vina, care nu face fata? Mentionez ca de luni, cel tarziu marti, voi baga un Tetratec 1200 . (este, frate, intra si ciro artagosul in rand cu lumea) Alta intrebare... Las o perioada si filtrul intern sa mai mearga concomitent cu externul? Si daca da, cam cat timp? Apa fara incalzitor mergand are cam 20-21 de grade. Presupun ca nu e problema pentru baietii mei "jiganti". Sa fac niste teste sa vad cam cum stau cu apa?... cred ca ar fi indicat.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/03/2011 14:38:43

[Email] [Yahoo!]
goldman
Member
[Avatar]

IP:

Poate ca mai ai cateva zile pana sa-l ciclezi de tot,dar in mare parte ei sunt de vina adica "mucusul" lor de care n-o sa scapi fara filtru puternic.
Felicitari pt. filtru!oare jbl-ul nu e mai bun?sti ca multe s-au auzit de tetra?!dar vezi ca am primit recent(de la un mag. online din ungaria,fiin client fidel)un newletter,in care ma invitau sa cumpar generatia noua de tetratec,la care cica,s-a umblat mult la calitate,si e "inbunatatit",intreaba de la comerciantul tau,de care e? sau ,comanda-ti unu din generatia noua.Eu am stors,mai multe zile la rand continutul filtrului vechi,dar daca nu te deranjeaza(pe mine da),poti lasa paralel.Eu cred ca 1saptamana le-am tinut impreuna.
Important:purcelusi traiesc si sub pod de gheta(exagerezi,ai tai sigur nu),dar ai ceva plante acolo care nu se tin sub 20grade

cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

@goldman (salve, Artur) pai tetratecul nu il iau de nou, am fost asigurat ca e in garantie si merge brici. Si pana acum neavand cu nimeni de pe site probleme, merg pe incredere oarba ca totul va fi bine. Oricum se pare ca acele cazuri cu scurgeri, stricari, avarii, sunt izolate si nu tin de calitatea produsului. Poate ca era mai bun e900 de la JBL, dar nu am gasit la mana a doua. Oricum, de la cine am luat carasoii mi-a spus ca este foarte performant tetratecu' 1200, respectiva persoana avand vreo 3 in casa! si le avea de ceva vreme.
Plantele care nu merg la 20 de grade sunt oricum plantele de "sacrificiu", in speta Ludwigiile, intrucat restul am cam scos. Au ramas doar cele "dedicate" sa zic asa carasilor. Acu care or rezista si cat, numai ele saracele stiu. Filtrul cel vechi il mut in partea stanga si il las cateva zile, apoi o sa il "scutur" cum zici tu. Sa auzim numai de bine.

[Email] [Yahoo!]
goldman
Member
[Avatar]

IP:

salut
second h.?e bun si ala la casa,s-ai noroc la el!

Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Si daca totusi e sa ai probleme cu el , vezi ca un set de garnituri este vreo 20 de ron si il rezolvi imediat . eu am bagat un tetratec care a stat cam un an pe bara si de cand il folosesc nu a curs o picatura, si merge chiar foarte bine, silentios. Felicitari pentru viitoarea achizitie.

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi, mersi, sa il vad ajuns cu bine acasa si instalat. Ca mazga alba a cuprins acvariul ca o panza de paianjen...

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:Ca mazga alba a cuprins acvariul ca o panza de paianjen...

Probabil inerenta ciclarii acea mazga sau ce-o fi. Parerea mea e ca ar trebui sa dispara. Apa e limpede?

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Cat poate fi o apa limpede intr-un acvariu cu doi porci mari, filtrat de un aquaball...

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

E, atunci baga urgent Tetratecu in functiune si nu te mai vaicari

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: