[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou setup... un nou incetup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Asa, tetratecul1200 a ajuns bine mersi de la Sibiu la Bucuresti, fara nicio problema, arata impecabil pentru un "second hand" (multumiri colegului siracan si postei romane ). Acum incep cu niste intrebari normale, posibil enervante, legate de filtru. Eu vreau sa il folosesc si ca filtru organic si, bineinteles, si ca filtru mecanic, sa curete mizeria "porcilor". Am citit cat am putut pe forum la "search" cam ce zice lumea de filtru si de cat de bun sau "prost" este. Fostul proprietar nu a avut nicio problema cu el, sper ca nici eu sa nu am.
Acum intrebari. Am inteles ca, pentru o filtrare mecanica optima, trebuie sa pun intr-unul din sertare siporax, cam doua kile, preferabil cat mai la "dosul" filtrului. Este ok cum zic? As vrea si eu o idee, un sfat mai ales de la cei care au astfel de filtru si il folosesc si organic, si mecanic. Care este aranjamentul optim ca treaba sa mearga "ca pe roate" ? Nu dati cu pietre, sunt "incepator" rau in ceea ce priveste siporax, bio-balls, inele ceramice etc...

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu din lipsa de fonduri pentru asta mic , tot intrun tetratec am bagat o cutie de biopur , mi sa umplut ochi sertarul , asta find sertarul cel mai de jos , dupa urmatorul sertar am bagat bio balls, dupa urmatoarele doua sertare am bagat bureti.mai bun ca biopurul , dar mai ieftin ca siporaxul ar fi biopur forte .

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Siporaxu (ca multe alte ceramice dealtfel) este un material dedicat filtrarii biologice. Suprafata cu porozitate foarte mare, faptul ca este construit ca un burete de acvaristica confera bacteriilor un spatiu generos pe care sa se fixeze. Deci filtrare biologica
Sfatul meu ar fi sa mentii la standarde ridicate filtrarea biologica, iar filtrarea mecanica sa o faci prin atasarea unui prefiltru (pe care sa-l cureti frecvent), a unui burete pe sorb sau prin folosirea unui filtru intern.
Faptul ca tot kk-ul va fi colectat in filtru, acesta devenind haznaua acvariului nu este un lucru prea bun

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Stati asa ca nu inteleg... Deci eu am dat o caruta de bani pe un filtru extern ca sa folosesc in continuare un filtru intern pentru filtrarea mecanica?????????????? Adica la 2-3 zile sa curat de mizerie filtrul intern Aquaball iar ditamai magaoaia de canistra sa o tin pentru filtrare biologica? Sau sa ii montez inca un burete in el sau pe sorb?

[Email] [Yahoo!]
ioanis
Member
[Avatar]

IP:

eu am un ex 600 cu 3 sertare.de jos in sus ,2 le-am rezervat filtrarii biologice (primul jbl cermec ,al doilea matrix de la seachem)iar unul face filtrarea mecanica si totul e ok la 80l.al tau are 4 sertare ,daca nu ma insel ,asa ca poti face ambele filtrari fara probleme.nu te gindi sa pui plastic balls ca ocupi un sertar degeaba.

http://www.flickr.com/photos/60563080@N04/8091362882/in/photostream/
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Intradevar bio ballsul nu stiu cat de eficiente sunt , dar daca tot le-am avut le-am bagat,la 60 litri ai mei , cu un ex700 eu zic ca e chiar bine, voi schimba la un moment dat si biopurul si bilele dar merge asa in continuare , insa revenind la ce ai tu acolo , daca nu vrei sa mai bagi un burete sau si cel intern , baga 2 sertare biologice de calitate si 2 cu bureti

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
ioanis
Member
[Avatar]

IP:

nu uita ca ex1200 e recomandat pina la 500 l iar tu ai 120.deci e ok si oricum te felicit pt achizitie

This message was edited 1 time. Last update was at 07/03/2011 23:21:17

http://www.flickr.com/photos/60563080@N04/8091362882/in/photostream/
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Parca undeva la 1400 l/h daca retin bine . pe mine ma batea gandul sa bag la un acvariu de 400 litri un ex 1200 . Deci ar face fata cu brio la al tau doar sa nu faca valuri foarte mari. oricum la burcelusi chiar daca e ditamai filtrul cred ca la 1-2 luni trb sa desfaci canistra si sa spelii bureti ca se colmateaza

[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:Stati asa ca nu inteleg... Deci eu am dat o caruta de bani pe un filtru extern ca sa folosesc in continuare un filtru intern pentru filtrarea mecanica?????????????? Adica la 2-3 zile sa curat de mizerie filtrul intern Aquaball iar ditamai magaoaia de canistra sa o tin pentru filtrare biologica? Sau sa ii montez inca un burete in el sau pe sorb?

Tu faci cum crezi, eu ti-am expus varianta ideala, aplicabila in orice bazin care are pesti care murdaresc apa rau de tot.
Acuma, cum consideri. Poti merge pe ceramica de filtrare biomecanica, cu ceramica pentru filtrare biologica si ceva burete pentru a retine particule mai mici.

[Email] [Yahoo!]
goldman
Member
[Avatar]

IP:

daca pun pe sorb la mine in 2 zile se infunda,sau mai bine zis slabeste cam 50-60% din putere,si am cel mai mare eheim 2180!dar in interiorul filtrului poti sa pui un pic mai mult si va fi de ajuns,mici particule in apa si eu am
O intrebare,oriunde am fost in magazine de specialitate,in ungaria(ca e aprope)toti ziceau ca e sera siporax este cel mai tare nimic nu SE VA apropia de el pt ca e si marca inregistrata. e adevarat?daca da,si eu as baga combinat pe langa e substrat pro 1litru?deci ce stiti despre siporax?
Ionut,nu ti trebuie 2 kile,pt ca 1litru e cam 290g!!!

bazin:150x50x66 plantat: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15077.page
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu are nici o treaba inregistrarea unei marci cu calitatea produsului.

[Email] [Yahoo!]
goldman
Member
[Avatar]

IP:

nu,nu ai inteles ,am zis ,daca cumva ideea (tehnologia)lor e cea mai buna?si daca da,nici macar nu poti sa mergi pe drumul acela(adica sa-l copiez) caci e protejat!

bazin:150x50x66 plantat: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15077.page
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, asa ma gandeam si eu, ca ditamai canistra care duce pana la 500 de litri o sa faca fata la un volum de 4-5 ori mai mic. Chiar daca sunt porci , kk il voi curata cu un aspirator pe baza de baterii pe care mi l-a recomandat colegul donpisote, deci "voi ajuta" si eu filtrarea mecanica. Voi pune niste siporax intr-unul din sertarele de "mai sus" si ii voi da drumul. Multumesc de sfaturi, si io ma bucur ca am reusit sa il iau si sa fie si cel mai bun. Sper ca "mlastina" pe care o am acum sa dispara. smilie

[Email] [Yahoo!]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai grija sa nu scoti filtrul intern brusc, lasal se cicleze si cel extern si dupa il scoti daca doresti , eu am patito ) l-am scos direct , lasandul pe cel extern si bum , deciclare scria pe acvariu , alge prostii alea alea de vo 3 sapt ma lupt cu algele ,acum vad ca a inceput sa mearga mai binisor chiar au inceput sa perleze plantutele . A si sa nu bagi perlon in el ca se colmateaza foarte repede

This message was edited 1 time. Last update was at 07/03/2011 23:50:10

[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, Andrei stiu, las si "jegosul" de filtru intern macar o saptamana sa predea stafeta la asta mare. Perlon nu bag, las totul cum e, cu inele ceramice, bio balls, carbune si ce-o mai fi prin el (abia l-am desfacut ). Maine iau siporax, dau gaura la dulapior si ma pun pe treaba (de fapt, poimaine, ca de ziua femeilor e pacat sa te "balacesti" in mlastina si sa poluezi timpul alocat sexului frumos, care si ala e putin al naibii ). Apropo, o cutie de 1000l imi ajunge? Sau e prea putin/prea mult?

[Email] [Yahoo!]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

O cutie de 1litru parca asigura necesarul pentru 200 l apa deci ar fi de ajuns , vezi ca nu ai nevoie de carbune poti sa il scoti , doar daca faci tratamente, plus ca iti absoarbe fertilizantul daca folosesti. Poti pune 2 sertare siporax si 2 cu bureti daca e sa inlocuiesti bio ballsurile pe viitor.

Scuze acum am citit mai atent ca tu deja ai inele ceramice in el , deci un sertar il tii cu acele inele ceramice si in cel cu bio balls poti baga siporaxul, si 2 sertare cu bureti

This message was edited 1 time. Last update was at 08/03/2011 00:18:15

[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Multam, abia astept "munca"
P.S. "maitre" Alber, nu ma vaicaresc chiar abia astept sa va prezint poze cu porcii intr-o apa limpede, curata si biologic, si mecanic si sa le mearga de minune. Nu de alta, dar daca se mai impute apa, o sa dorm printre ghivecele de flori de pe balcon sau de pe palier. O seara buna tuturor.

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

poate ma ajuta careva... Am pus siporaxu, am montat tetratecul, turul la retur si invers, l-am oprit, le-am montat apoi cum trebuie, si acum vad ca imi picura pe la una dintre cele patru clape de inchidere, asa ca l-am oprit. Nu zic ca e stricat, poate l-am montat io aiurea...
Intrebarea este... e ok daca sta oprit pana maine? Si daca vreau sa il desfac si sa il montez din nou, se poate face asta daca el e plin de apa si furtunele la fel? e vreo alta modalitate sa scot apa din el sau cum sa fac ca m-am blocat...

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Picura pe la toate cele patru placute de inchidere. Pot scoate furtunele cu tot cu piesa aceea prin care intra ele si sa le las asa si sa mut canistra?

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Hello, nu are nimeni filtru extern tetratec din toata lumea care e online? Daca ziceam o gluma sau puneam o poza, veneau 10 replay-uri. Am si eu o data o urgenta si nu raspunde nimeni...

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: