[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: DobreaFlorin
Forum Index » Profile for DobreaFlorin » Messages posted by DobreaFlorin
Sesizez o scadere a nitritilor, daca ieri era in jurul valori 0.2mg/l astazi variaza intre 0,05-0,1mg/l/
Ziua 11 testul Nr. 5 NO2 si NH4
Observ o cretere a nitritilor, acum bate mai mult spre 0.2mg/l (culoarea 5).
Ziua 10, testul Nr. 4 NO2 si NH4
Rabdare-rabdare...totodata pe perioada ciclarii scap si de mirosul neplacut al apei, care el inca persista si acum dupa 9zile.
Legat de filtrul tetratec, ma nemultumeste, daca el are un debit de 700l/h eu sunt preot. In fine, in primavara ajung prin UK o sa caut ceva de top p-acolo, pana atunci ma multumesc cu cele doua ce le am Jad-ul si 700ex.
Ziua 9, testul Nr. 3 NO2 si NH4
Intradevar, asta am observat si eu. Asta poate fi si din cauza ca nu am mai facut schimb de apa in acvariu, aseara...? Adica am renuntat definitiv la schimbul de apa, schimb doar la pestii din cadita.
Ziua 8, testul Nr. 2 NO2 si NH4
In urma cu o ora am adaugat in filtrul extern tetratec 700ex o pungulita de FilterBoost. O granulatie ciudata...piatra calcaroasa parca, am pus cate putin in toate cel 4filtre (burete, carbune, ceramica)...sper sa fie ok. Oricum mi-a dat de furca filtrul, l-am montat la loc si curgea pe la toate imbinaturile, am zis ca e pentru ultima oara cand il mai desfac. Apa din el s-a pierdut foarte putin, dar am golit galetusa inapoi in acvariu.
Sincer nici eu nu prea sunt de acord cu fulgii, stau deaspura apei si am constatat ca africanii mei se hranesc numai dupa substrat, oricum renuntasem la ideea cu fulgii. Il folosesc doar la acvariu pe perioada ciclarii.
Si mai intentionez sa fac testele zilnic si tot la fel sa le si postez aici pe forum, sper sa nu fie o problema ca umplu topicul cu testele mele pe toata perioada ciclarii.
De regula caut sa cumpar ce e mai scump pe principiul ca este si bun. Cand am luat tetra cicchlid granule (30lei borcan de 100g) vanzatorul mi-a recomandat si fulgii care costa doar 9lei.
Bine, el intentiona sa isi vanda marfa mai ales vazandu-ma aerian. Chiar astazi, acelasi vanzator imi recomanda ca pe perioada de ciclare sa fac zilnic teste dar pe langa cele cumparate de mine imi mai dadea trei, de fier, cuprul, si ptoasiu din apa, parca ceva de genul, nu mai stiu exact...si imi mai recomanda sa cumpar cate doua din toate cele 5sortimente.

Aparatul este un finepix9600 cumparat acum vre-o 2ani de la un fotograf de meserie, cu siguranta nu ma prea pricep eu la focalizari..
Rezultat test NH4
Rezultat test NO2
Planta bolnava.
iar acvariul si vurentul creat de filtrul intern...valuri usoare cum spunea cineva mai sus
Acvariul
masa pestisorilor si testele folosite
Am luat si un FilterBoost astazi, vanzatorul mi-a spus ca practic este un stimulent pentru bacterii, ajuta la grabirea ciclarii. Stimuleaza bacteriile. Adevarat sau Fals? Sau iar am dat cu banii pe fereastra?
Am reusit sa cumpar cele doua teste, in cateva ore revin cu impresii, si ceva poze de la locul muncii cat si cu acvariul.
Am si 2plante in el dar se pare ca le pierd, au niste pete maro pe ele, in fine nu e problema. Revin pana spre seara si cu poze. Va multumesc tuturor pentru ajutor.
Maine sunt dupa cele doua teste..
Uitasem sa spun, am si o sticluta achizitionata de la ultima mea iesire in petshop, un easybalance de la tetra. pe ea scrie ca stabilizeaza ph-ul si kh-ul, sub forma de niste particule albe care reduce si nivelul nitratilor sub 40mg/l, previne cresterea algelor.Ca utilizare 2.5ml la 10l apa saptamanal. Ar ajuta la ceva? Dauneaza in vre-un fel pestilor...aveti cunostinta?

Forum Index » Profile for DobreaFlorin » Messages posted by DobreaFlorin
Go to: