[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: DobreaFlorin
Forum Index » Profile for DobreaFlorin » Messages posted by DobreaFlorin
Am mai adaugat 4 pestisori, ramane sa vedem testul de maine si daca e nevoie imediat fac un schimb de apa. Nitrivecul il am la frigder, m-a avertizat vanzatorul.
Daca ieri aveam valorile -->

NO2 - 0,05mg/l
NO3 - 15mg/l
NH4 - sub 0,05mg/l

astazi la 24h dupa ce am introdus primi pestisori (6 la numar) gasim valorile

NO2 - 0,035mg/l (aproximativ)
NO3 - 10mg/l
NH4 - sub 0,05mg/l

Ca o concluzie bacteriile au facut ata cu brio, chiar nu ma asteptam la valorile astea, cred ca pot spune fix la 30zile am obtinut un bazin ciclat. Multumesc tuturor ce m-au ajutat.
Ziua 30 testul Nr. 24 NO2, NH4 si NO3
Acvariul
Cam asa arata acvariul in momentul asta, e drept ca nisipul alb dadea mult mai bine pe fundalul negreu, dar se pare ca m-am desteptat cam tarziu.
Si tot astazi cu valorile --> voi introduce primi pestisori.

NO2 - 0,05mg/l
NO3 - 15mg/l
NH4 - sub 0,05mg/l

Ziua 29 testul Nr. 23 NO2, NH4 si NO3
Ziua 28 testul Nr. 22 NO2, NH4 si NO3
Binenteles ca informatia forumistica se triaza si se pune in practica ce crede fiecare ca este mai bine pentru el. Nu sunt pentru prima data in lumea forumistilor si stiu ce inseamna o discutie deschisa intre mai multi useri. Atate persoane drenate in discutie, tot atatea pareri obtinute, studiate ele au aceiasi baza de plecare. Acum fiecare cum stie sa le perceapa, sa le modeleze si sa ajunga la un punct comun. E drept ca in marea parte a discutiilor mele pe forumuri se petreceau pe cele legate de piscicultura si tehnicile unui pescar fie el amator sau de competitie, fie de rapitor sau baboier. Aici este cu totul altceva foarte diversificat, complex si fiecare actiune ce ti-o insusesti e dependenta de o alta.
In fine, ma bucur ca am inteles startul unei ciclari si mai ales importanta ei, pe viitor o sa-mi fie mult mai usor.

Tragand linie sunt super multumit si nu regret nici o secunda ca am trecut si eu la acvaristica chiar daca am facuto probabil prea brusc cu un acvariu de 250l. Cat despre cheltuieli nu se pune problema, nu vreau decat sa am un acvariu normal, fara fite, cu niste africani sanatosi de care sa ma pot bucura linistit de ei atat timp cat mai sunt acasa.
Am uitat sa spun, m-am hotarat, fundalul il schimb cu unul negru simplu. L-am cumparat astazi, si o sa-l si montez mai spre seara. Multumesc din nou celor ce m-au sfatuit catre negru simplu, fara mofturi.
Salutari, nu este bine ce se intampla in acest thread, mai ales ca suntem pe final. Este foarte putin important in momentul asta cum era bine sau nu tinand cont ca incerc o ciclare de aproximativ 30zile si spun eu ca e pe ultimii centimetri. Sincer, nici mie nu-mi cade bine cand cineva imi spune ca toata treaba asta ce am obtinuto in 30zile se putea obtine la fel de usor in cateva ore. Asta este, omul invata, mai ales ca eu sunt chiar la inceput. Pe tot decursul ciclarii, pot spune ca am invatat suficiente ca la urmatoarea ciclare sa ma pot descurca fara ajutor. Mi-au fost de mare ajutor toate sfaturile din acest thread si multumesc tuturor ce mi-au spus o vorba indiferent de natura lor.

@bobescku Am bagat nitrivecul in urma cu 1h si intentionez ca pe joi-vineri sa introduc si pestii, sa speram ca o sa fie bine. Restul de nitrivec o sa-l adaug la 1-2zile dupa ce am introdus si pestii.

@elven Astazi am vorbit cu Dragos (zona sat de vacanta), un crescator desavarsit si pasionat de ciclide din spusele lui. Dupa 1h la telefon am inteles un singur lucru (pentru ca mi l-a repetat de sute de ori) schimb de apa 10-30%, si intodusi imediat pestii. A ramas sa ne intalnim duminica in piata brick (sa-i studiem "marfa"), apoi la o cafea.

Legat de mancare, pe langa Tetra Chiclid granule ce il aveam tot astazi am mai luat si un JBL Novo Malawi fulgi, sa le fac un mix din ambele. Desi sincer nu agreez fulgii, am zis sa incerc cateva zil sa vedem cum se impaca cu el.

Revin in scurt timp cu testele apei.
mosu wrote:Ce valori indica testele alea la apa de robinet (cu care faci schimburi de apa). Indica 0 ?

Rezultatul testelor de apa NO2, NO3, NH4 (de la robinet)

NO2-0,05mg/l
NO3-15mg/l
NH4-0,03mg/l
Ziua 27 testul Nr. 21 NO2, NH4 si NO3
kirucd wrote:Poti sa te superi pe mine da' fundalul ala e ca nuca in perete Eu as fi folosit fundal negru sau albastru inchis.
Sau un fundal 3D lipit pe geamul din spate.
In rest o sa iti spuna cichlidarii ce si cum, eu nu ma pricep

O seara placuta,
Dragos

Am tot studiat piata fundalelor si oscilez intre un autocolant 3D Carbon negru folosit la tuning (sper sa aiba priza si pe sticla), un autocolant simplu, tot negru si o imitatie de marmura ce se foloseste la blaturile pentru bucatarii, pervaze etc. E drept ca mi-a ramas intiparit un fundal 3D de interior, o imitatie de piatra, e superb dar e cam tarziu pentru mine, nu l-as mai putea monta.
Ziua 26 testul Nr. 20 NO2, NH4 si NO3
Tu alegi ..

Multumesc de sfat, legat de nitrivec, am inteles nu e obligatoriu dar nici rau nu-i face, deci merg pe nitrivec.
Ca o recomandare a unui petshop (serios) online de unde pot lua nitrivecul si un aspirator de substrat? Ma tem ca sunt prins cu altele si nu pot ajunge in Constanta pentru a lua nitrivecul, asa ca prefer sa fac o comanda online.
Ziua 25 testul Nr. 19 NO2, NH4 si NO3
Am incercat pe cat posibil sa fac ca mancarea sa cada chiar in "aspiratorul" filtrului. O portie dubla numai de granule, fara fulgi, data dimineata, apa testata in jur de ora 18:00.
bobesku wrote:Ia de 250ml. E suficient. Bagi jumate acum, si restul dupa ce pui pestii la catva timp. Nu te speria o sa se faca albicioasa apa si neclara cateva ore. Dar asa e substanta, e suport bacterian. Si putinele bacterii care le ai se fixeaza mai bine (si automat se inmultesc mai repede) pe diferitele suprafete, probabil in filtru. Bafta.

Ti-am vazut bazinul cu africani (pe youtube) pot spune ca sunt superbi, magnifici. Facand o comparatie cu bazinul meu la tine am observat un substrat cu o granulatie foarte fina, de o culoare mai deschisa, in afara avantajului ca se poate observa mizeria pe el mult mai usor decat pe unul colorat, mai exista un alt avantaj? Si alta curiozitate, cati litrii are bazinul, mi se pare o pondere a africanilor extrem de mare.

Forum Index » Profile for DobreaFlorin » Messages posted by DobreaFlorin
Go to: