Message |
|
Cam asa arata si testul NO3
|
 |
|
Ziua 18 testul Nr. 12 NO2 si NH4
|
 |
|
Din pacate nu am gasit alt test de NO3 decat JBL, nu stiu daca este formula noua sau veche, pretul este afisat si-n pretul vechi, ceea ce ma face sa cred ca este de un lot vechi. In fine, sper sa nu fi aruncat cu 47lei pe fereastra. Revin cu un test.
|
 |
|
Bun, dar cand obtinem o stabilitate de minim doua zile in valorile normale, nu facem un schimb de 50%al apei? Apoi introducem doi-trei pestisori?
E musai un test de NH3? Daca e nevoie dau maine o fuga la Constanta sa caut si testul asta.
|
 |
|
Am citit atatea articole despre ciclul azotului ca nu mai stiu unde am vazut problema temperaturii, si stiu ca vazusem in mai multe locuri ca recomandare a temperaturii cat mai aproape de 30grade, dar sa nu depaseasca. Caut de 10min si nu gasesc macar un articol, mai sapam...
|
 |
|
Am inteles ca temperatura optima unei ciclari trebuie sa fie apropiata de 30grade dar sa nu depaseasca. Cum in camera sunt 25, am optat pentru incalzitorul de 150w sa o duca pana la 28.
|
 |
|
Sunt si niste plante, de fapt erau mai bine spus, acum au ramas niste pui, datorita taifunului din acvariu am fost nevoit sa le mut in partea opusa ca nu rezistau in substrat, curentul le scotea in permanenta indiferent cat de gros era substratul, le-am mutat langa incalzitor unde era mai liniste si s-au cam pierdut..probabil apa prea calda din zona aceea, le-a distrus, incalzitor ce este setat la 28grade. Au mai ramas 3pui prin mijlocul acvariului.
|
 |
|
Am redus dubla de masa in urma cu 2zile si se vad si efectele, nitritii s-au injumatatit, de la 0.2mg/l au scazut la 0,1mg/l. Oricum intentionez sa-l aduc la cotele optime de 0,025mg/l-0,05mg/l si acolo sa mai fac 2-3zile de teste sa vedem daca sunt stabile, apoi o sa introduc 2pestisori, urmarim concentratia apei, apoi peste alte 2zile alti 3-4pestisori...
|
 |
|
Ziua 17 testul Nr. 11 NO2 si NH4
|
 |
|
Stau si ma intreb daca este normala oxigenarea apei...pompa de aer fiind ocupata in cadita cu pestii, oxigenarea acvariului se face doar cu filtrul intern, toate particolele de aer, bulele de aer isi fac aparitia la mijlocul acvariului...eu stai si ma intreb, este benefica oxigenarea unui acvariu doar cu un filtru intern? El produce un taifun, dar acel taifun la fel de repede si dispare deoarece nu apare undeva jos la substrat, ci undeva sub luciul apei, pe cand la perdeaua de aer, bula de aer plecand de la substrat catre exterior tranverseaza toata masa de apa pe inaltime.
|
 |
|
Ziua 16 testul Nr. 10 NO2 si NH4
|
 |
|
Acvariul are lungimea de 120cm si latime 35cm, placa de dedusbtul lui este exact de 35cm latime, pe 90cm lungime, asa ca 15cm din stanga, alti 15cm din dreapta, centrata pe mijloc nu cred sa fie problema tinand cont ca sticla este de 1.
|
 |
|
Ziua 15 testul Nr. 9 NO2 si NH4
|
 |
|
Ziua 14 intalnim aceleasi cote ca in ziua 13
Nitritii 0,2mg/l
Amoniac 0,05mg/l, aceiasi valoare din ziua 1 pana astazi ziua 14.
|
 |
|
Ziua 14 testul Nr. 8 NO2 si NH4
|
 |
|
O usoara crestere a nitritilor ce arata cam 0,2mg/l, cel mai ridicat nivel de pana acum.
Amoniacul a fost la acelasi nivel din ziua 1 pana astazi.
|
 |
|
Ziua 13 testul Nr. 7 NO2 si NH4
|
 |
|
Obisnuiam sa arunc ceva harana in acvariu dimineata cand ma trezeam, acum o sa dublez ratia si cu una de noapte. In urma cu cateva minute cand presaram niste hrana in acvariu chiar deasupra filtrelor am observat ca o panza de paianjen pe toata suprafata apei, si niste pete albe gen mucegaiuri pe toata suprafata sticloasa (mai putin vizibila) cat si pe fentuzele ce sustin furtunele si filtrul.
Am atasat o poza daca se observa...chiar si pe cordonul de alimentare. Apa pare cam murdara dar tocmai ce dadusem mancare.
|
 |
|
Ziua 12 testul Nr. 6 NO2 si NH4
|
 |
|
Sincer eu intentionez sa postez zilnic rezultatul testului pana am un acvariu ciclat. De ce..? Pentru ca aici am inteles ce inseamna ciclarea si importanta ei, si tot aici primesc si sfaturile pe care pe google nu le gaseam niciodata. Pot face si un rezumat la final fara nici un fel de problema, dar ma gandesc ca o ciclare nu se aseamana cu cealalta, nu stiu cat de folositor va fi pentru altii traseul meu complet si detaliat.
|
 |
|