[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Salut. Filrul este ok, momentan, in functie si de incarcatura bilologica viitoare. Aquabasis e ok, pui un strat cam de 2 cm aproximativ, peste el pui substratul inert minim 4 cm in fata, in spate poti si mai mult. Granulatia este buna, la piertis te hotarasti singur, ce ai ales e ok. Mare atentie, daca vrei sa plantezi si sa replatezi, substratul fertil are prostul obicei cand scoti plana cu radacina sa mai iasa si el, se mai murdareste apa..etc. Greu nu este, doar sa tii cont de asta.
Nu am folosit metoda asta cu jumate apa si jumate apa oxigenata, insa tind sa cred ca se vor topi chiar si la un minut. Te rog sa ne spui cum se comporta planttele dupa cateva zile, acum e mult prea devreme.
Botia cresc peste 20 cm, asa ca nu e un peste pentru orice bazin. Tot asasinii sunt rezolvarea.
Salut. Nefericite alegeri, SAE si ancistrusul vor creste prea mari si nu vor avea loc in bazinul tau. Totusi e un lucru bun, te acomodezi cu ideea ca iti trebuie un bazin mai mare pentru ei.
@lukitza-esti norocos, mie mi-a zis ca merge un peste la 1 litru de apa, faceam socoteli ca imi intra cam 90 de pesti). Plus ca bagam la sare, mai sa-l transorm in marin.
@BBogdan Superb bazinul, poate ceva mai multe poze cu el.
Vezi sa nu fie melanoides tuberculata, adica mai pe romaneste melc de substrat. Cauta-l cu gogu si vezi daca este ce ai tu.
Incearca sa citesti aici la coltul incepatorului," articole", vei gasi acolo raspuns la intrebarile tale. Dupa ce citesti acolo o sa intelegi mai usor ce incercam noi sa te sfatuim.
Ok, acvariu fara filtru nu exista. Restul e cancan. Cea mai simpla varianata este acvariu cu filtru( atentie, bolul nu este acvariu). Daca esti dispus sa accepti asta, ar fi bine sa citesti primele articole despre ciclul azotului, ciclare, si restul pentru incepatori. O sa iti raspund scurt la intrebarile tale: \
1-da
2-pesti de talie mica, aici ramane sa te hotarasti tu, eventual ceva gupi doar masculi pentru inceput
3-cativa pesti-da, carasi nu
4-apa se schimba aproximativ o data pe saptamana, intre 30-50%
5-Poti pune plante, poti pune si substrat, dar nu e nimic magic sa transforme apa in altceva
6-nu
7-Nu le trebuie lumina noaptea
8-Mergi linistit, nu moare nici un peste de foame in cateva zile
9-de filtru
10 -citeste oarece sa putem avea o conversatie.
Da
In cazul in care nu te razgandesti asupra achizitionarii unui filtru, nu are rost sa continuam, nu exista picaturi miraculoase nici formule magice. Fara filtru vei reusi probabil sa tii in viata un beta, dar nu pentru mult timp.In nici un caz caras, ala il omori in cateva zile maxim. Incearca eventual alt hoby sau fii putin mai deschis.
Ai dreptate, un bazin e mai usor de intretinut atunci cand ai lumina mai slaba. Noi astia mai chiori, preferam mai mult, eu depasesc 1,5w/l si tind sa cred ca am un bazin stabil. In timp iti formezi mana si devine aproape rutina, nu mai stai de teste toata ziua. Daca nu ma insel, la noi pe forum este informatia referitoare la frunzele transparente, daca nu ma insel. Oricum, e bine ca ai rezolvat problemele. Poze?
Parerea mea este ca tu aveai carente din cauza nivelului mare de co2 si a luminii, fortai plantele sa consume dar nu aveau destul. Odata cu marirea dozelor de micro, plantele au inceput sa-si revina, concomitent cu micsorarea cantitatii de co2 sau cand?
Nu cred ca te umplii de alge, mai fa schimburi de apa cu sifonare de substrat. Nu aduce crevetii pana nu ai stabilitate im bazin.
Daca nu a stat macar 3 saptamani la ciclat nu baga nimic, poti urmari no3 sa vezi daca isi modifica valoarea, macar vreo 2, 3 zile(in cazul in care nu faci teste de amoniac). Vezi ce creveti bagi acolo, ai ph mare, la fel si kh. Ce teste folosesti?
Foloseste cu incredere feropol, in cantitatea indicata de producator si nu o sa ai probleme cu crevetii. Cat despre recomandarea plantelor, aici te invit sa cauti tu ce iti place, cauti plante de prim plan sau cel mult de mijloc, acestea din urma le folosesti pe fundal. Uita-te si tu la jurnalele colegilor, mai furi de acolo cate o idee, mai inveti ceva. Totul e sa ai rabdare ca sa poti face o alegere corecta, nu da repede fuga la cumparaturi.
Mersi Mada, pentru cei care vor vreveti este o alternativa la ce avem noi in tara si la preturi mai mici decat la noi. Faceam un calcul, 10 bucati hinomaru sunt 72 lei, la banii astia as lua si eu vreo 20-30. Singura problema o ridica transportul, tu ai comandat de acolo?
Salut. Sa le luam usurel, pe rand. In primul rand, ma macina ce ai tu in punguta aia, sunt cumva bijuteriile familiei, nu e un loc sigur acolo, deci scoate-le si du-le in seif .
La ce plantute ai tu acolo, ceva feropol+feropol24 este suficient, insa s-ar putea ca plantele alese sa iti acopere tot bazinul. Ma refer aici la criptocorine, alternatera si anubias.
Autocolant de culoare neagra ae fi o buna alegere.
Lasa deocamdata cumparaturile, asteapta sa se aseze apele un timp. Iar daca vrei creveti in bazin plantat, gandeste-te la ceva mai multi pentru ca se vor baga peste tot si nu o sa-i prea vezi, iti va fi greu sa faci curatenie fara sa aspiri puiutii.
Incearca sa faci o poza la toata planta, eventual ceva mai clara.
Frumoase bazinele, felicitari. Sunt curios cum se vor descurca plantutele fara co2, ai ceva diversitate acolo, unele chiar putin mai pretentioase. Spor in continuare !!!
Salut. Cu ce faci testele ? Plantele sunt ok, atata timp cat sunt naturale. Problema cu pestii e posibil de la filrarea insuficienta, nu le-ai facut bine acomodarea corect, stresul sau poate aveau deja ceva cand i-ai luat si nu ai observat. Probabil te vor ajuta niste schimburi dese de apa, cateva zile. Spor.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: