| Message |
|
|
|
Fa-le un pret.
|
 |
|
|
|
Pur si simplu tai cu o foarfeca legatura dintre ele si le pantezi separat.
|
 |
|
|
M-ar interesa sa cumpar o femela de ancistrus albino voalat, daca o gasesc in pitesti dau si ceva plante cadou, o bere, ce vrea clientu'  .
|
 |
|
|
|
La un bazin plantat si cu oarece pesti, daca nu ai superfiltrare, cei 30 litrii pe care-i schimbi tu pe saptamana sunt f putini. Fa oarece curatenie la schimbul de apa, aspiri substrat, cureti frunze moarte.etc. Apa de schimb poti sa o tratezi cu ceva gen jbl biotopol plus, pui apa in vasul de 10l si pana 1ml de biotopol plus, dupa care o bagi in acvariu(este doar un exemplu, tu poti folosi ce conditioner ptr apa vrei/gasesti). Ai grija la temperatura apei de schimb sa fie cat mai apropiata de cea din bazin, in rest spor la treaba !!!
|
 |
|
|
|
Vezi ca le place in curent de apa si apa foarte curata. Incearca o valuire mai mare la iesirea din filtru sau mai pune o pompa sa formeze oarece curent acolo.
|
 |
|
|
|
Butelia dupa incarcare se supravegheaza cateva ore minim, eu stau cu ochii pe ea cam o zi. In cazul in care presiunea ar creste peste valoarea de 90-100 as scoate-o afara si as da drumul la robinet, pana ajunge pe la 50-60. Desigur e posibil sa mai creasca, de aceea trebuie urmarita in continuare. In mod normal, la mine presiunea e pe undeva pe la 60-70 si e stabila pana se descarca.
|
 |
|
|
|
Eu ti-as recomanda sa ti-l faci din bucati, sticla separat, filtrul/filtrele separat, recomandat ar fi extern,iar pentru capac, daca nu te pricepi sunt colegi care fac asa ceva si arata foarte bine. Bazinul fa-l cat poti tu de lung si lat, la inaltime 45-50 cm sunt ok daca nu vrei scalari sau discusi.
|
 |
|
|
|
Nu e toxic ptr pesti, relax. Sari si tu schema cu po4 cateva zile si e ok.
|
 |
|
|
|
Dozajul mare de EC iti poate omora crevetii, nu m-as aventura. 5 ore de lumina sunt suficiente pentru fotosinteza.
|
 |
|
|
|
Faza cu lumina pica sigur, eu am mult mai multa lumina si n-am alge. Uite ce as face eu: as tunde zdravan tot, as curata mecanic unde se poate bba, lumina mai putina o perioada, bineinteles si fertilizantii ii poti scoate din schema o perioada. Continua cu EC, elimina bomba aia daca nu poti sa o tii cat de cat stabila. Ia o priza programabila pentru lumina. Fa si curatenie mai sanatos dupa ce ai tuns. Nu te astepta la rezultate spectaculoase imediat, nu incerca sa fortezi nota. Poti sa injectezi si EC pe bba, pe zonele ramase dupa curatenie. Spor!!!
|
 |
|
|
|
De ce ai vrea sa bagi mai mult co2? Te orientezi dupa testul permanent de co2, culoarea lui iti indica cam unde te afli, insa la prea mult nu le face bine la creveti. Eu il tin spre un verde-galbui, nu ma mai intereseaza ce ph si kh am, atata timp cat totul e ok.
|
 |
|
|
|
Desigur, asigurandu-i o apa curata, pestele se va reface mai repede. Este posibil sa il ajute si ceva tratament, o poza ar fi buna. Pe viitor, incearca sa postezi intr-un singur jurnal al tau, este mai usor sa urmarim si sa-ti dea cineva un sfat folositor.
|
 |
|
|
|
Cu siguranta, foarte interesant!!! Interesant ar fi, pentru ca suntem un forum de acvaristica, sa discutam mai aprofundat despre aceasta latura, sa ne arati bazine cu pesti, plante sau ce detii, nu doar marketing. Ape limpezi.
|
 |
|
|
|
Exact.
|
 |
|
|
|
Filtrul care il ai tu este foarte bun, doar ca este cam mare pentru interior. Iti recomand sa tai casetele in care sunt materialele filtrante si sa pui in ele mini sera siporax, matrix sau substrate pro de la eheim. Doar sus de tot, in ultimul cartus, pune niste vata de perlon, pe care o scoti saptamanal la spalat sau o poti inlocui. Daca nu vei suprapopula bazinul, deoarece ai vivipari in el, la ce ai tu acum este suficient.
|
 |
|
|
|
Este sewellia lineolata, parca asta este denumirea pestelui.
@alex carbunele acela il folosesti sa elimini resturile de medicamente pe care o sa le administrezi pestilor tai bolnavi, deci in filtrul acela schimba carbunele cu altceva pentru perioada permanenta.
|
 |
|
|
|
Ai 2 masculi acolo, nu se vor intelege. Daca vrei ramirezi, parerea mea este sa ai in bazin doar o pereche.
|
 |
|
|
|
Pai mi se pare mie sau anubiasul acela are rizomul ingropat? Daca e asa, scoate-l din substrat, va putrezi. Poti sa-l legi pe o buturuga sau pe o piatra.
|
 |
|
|
|
Ieri am mai scos un kg de moss, daca mai e cineva din pitesti care doreste, il ridica de la mine. NU ma deplasez, evident nu trimit pe maxi-tren-etc care necesita deplasare.
|
 |
|
|
|
Cu cea mai mare placere, dar imi e greu sa stau pe la cozi la posta, ma supara o hernie cam tare. De aceea am si spus ca nu ma deplasez. Dar da-mi detalii in pm, pot sa pun pur si simplu la plic timbrat?
|
 |
|
|