[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
NU mai baga cuburi de gheata ca ii omori de tot!!! Lasa apa ca nu-i deranjeaza pe molly,ba chiar le place mai calda.Nici carasul nu moare din cauza temperaturii.Daca au aerare buna vor fi ok.Masoara cu o seringa : pui 1 ml albastru de metil pentru fiecare 5l apa.De exemplu 10 ml la 50l apa.
Scrie pe sticluta cat sa pui daca ai luat-o de la petshop.Daca nu iti zic eu ce scrie pe a mea,momentan n-o gasesc....
NU.Cauta permanganat de potasiu! Daca nu gasesti ia albastru de metil.
Dragosdiscus wrote:Pana la 4 lingurite de sare la 10 l o perioada de 10-14 zile nu afecteaza ancistrusii si nici plantele, dar trimit la canal melcii (pomacea).

Sa intelegem ca ai testat tu treaba cu ancistrusii + sare ?
Imi place cum arata , felicitari !
onur99 wrote:Noi babalaci ne-am chinuit de pe vremea lui raposatu sa facem acvaristica.

Sa intelegem ca la tine 99 din nick vine de la varsta ?
Pentru inceput : daca nu poti pune macar o piatra de aer acolo nu-l vad deloc bine.E chinuit saracul,pe langa faptul ca e bolnav.Un bidon folosit pentru tratament ar trebui sa aiba gura taiata Te-ai uitat in linkul dat de mine sa vezi cu ce poza seamana boala pestelui tau??
Poti baga ori rasbore ori zebre in loc de tetra.Sunt pasnice ambele.
Uita-te aici la poze si vezi cu ce seamana : http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2 . Apoi dai click pe poza ca sa afli detalii despre boala si cum se trateaza.
NU e gris ala,nu ridica temperatura degeaba.Mai ales la caras,e peste de apa rece.Probabil e un fungus ceva,intra pe site-ul JBL.de si vezi la hospital acolo...sunt poze cu boli,vezi cu ce seamana caciulita carasului.
Nu stiu daca ii va merge bine in curent.Nu cred.Se va umple de chestii de prin acvariu...sau alge,etc.Vezi si tu,daca incepe sa nu-i mearga bine o muti.
O tai de la jumate si plantezi in substrat partea fara radacini.
Eusteralis (Pogostemon) stellata - 15 fire
Ludwigia Ovalis - 3 fire
Micranthemum umbrosum - 30 fire
Echinodorus bolivianus - 1 planta matura
Rotala macrandra MINI - 12 fire
Limnophilla aromatica - 4 fire
Najas guadalupensis (graminea) - 11 fire
Limnophila sessiliflora - 2 fire
Rotala rotundifolia - 21 fire
Pistia statoides - 20-30 plantute mici

Pret pentru tot pachetul : 60 LEI + taxe postale. Detalii pe pm sau ym.
Ia-le si tu mancare speciala pentru sanitari , sunt pastile....si e facuta de firme cunoscute ca Tetra,Sera,JBL,Hikari,etc.Vezi ce gasesti.Si in functie de marimea pastilelor si a pestilor,le dai jumate de pastila la fiecare sau una intreaga.
Mergi cu incredere pe combinatia 865 + fluora.830 e mult prea galben pentru ochiul uman si se va vedea aiurea,iar 965 este de intensitate mai slaba decat 865.Si e si prea scump (parerea mea).
Mareste iluminarea,mai pune inca un neon.Cabombei ii place lumina mai puternica.
Osram 865.
Pe caldurile astea este foarte putin oxigen in apa...asa ca lasa-l sa bage cat de mult se poate,ajuta si la formarea bacteriilor nitrificatoare
Pai daca ciclezi cu pestii in acvariu ai facut preventiv mici schimburi de apa zilnice ? Sau si mai bine,ai teste de amoniac si nitriti ca sa stii cand si cata apa e necesar sa schimbi ?
Boala descrisa de tine suna a "pop eye" - poti da search si afli multe despre ea aici pe forum sau pe google.
Da aceea este planta si e nepretentioasa...creste desul de repede.Nu stiu insa daca orice ciclide o vor lasa sa creasca asa de multa cum este in acel videoclip. Am eu planta

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: