Message |
|
NU mai baga cuburi de gheata ca ii omori de tot!!! Lasa apa ca nu-i deranjeaza pe molly,ba chiar le place mai calda.Nici carasul nu moare din cauza temperaturii.Daca au aerare buna vor fi ok.Masoara cu o seringa : pui 1 ml albastru de metil pentru fiecare 5l apa.De exemplu 10 ml la 50l apa.
|
 |
|
Scrie pe sticluta cat sa pui daca ai luat-o de la petshop.Daca nu iti zic eu ce scrie pe a mea,momentan n-o gasesc....
|
 |
|
NU.Cauta permanganat de potasiu! Daca nu gasesti ia albastru de metil.
|
 |
|
Dragosdiscus wrote:Pana la 4 lingurite de sare la 10 l o perioada de 10-14 zile nu afecteaza ancistrusii si nici plantele, dar trimit la canal melcii (pomacea).
Sa intelegem ca ai testat tu treaba cu ancistrusii + sare ? 
|
 |
|
Imi place cum arata , felicitari ! 
|
 |
|
onur99 wrote:Noi babalaci ne-am chinuit de pe vremea lui raposatu sa facem acvaristica.
Sa intelegem ca la tine 99 din nick vine de la varsta ? 
|
 |
|
Pentru inceput : daca nu poti pune macar o piatra de aer acolo nu-l vad deloc bine.E chinuit saracul,pe langa faptul ca e bolnav.Un bidon folosit pentru tratament ar trebui sa aiba gura taiata  Te-ai uitat in linkul dat de mine sa vezi cu ce poza seamana boala pestelui tau??
|
 |
|
Poti baga ori rasbore ori zebre in loc de tetra.Sunt pasnice ambele.
|
 |
|
Uita-te aici la poze si vezi cu ce seamana : http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2 . Apoi dai click pe poza ca sa afli detalii despre boala si cum se trateaza.
|
 |
|
NU e gris ala,nu ridica temperatura degeaba.Mai ales la caras,e peste de apa rece.Probabil e un fungus ceva,intra pe site-ul JBL.de si vezi la hospital acolo...sunt poze cu boli,vezi cu ce seamana caciulita carasului.
|
 |
|
Nu stiu daca ii va merge bine in curent.Nu cred.Se va umple de chestii de prin acvariu...sau alge,etc.Vezi si tu,daca incepe sa nu-i mearga bine o muti.
|
 |
|
O tai de la jumate si plantezi in substrat partea fara radacini.
|
 |
|
Eusteralis (Pogostemon) stellata - 15 fire
Ludwigia Ovalis - 3 fire
Micranthemum umbrosum - 30 fire
Echinodorus bolivianus - 1 planta matura
Rotala macrandra MINI - 12 fire
Limnophilla aromatica - 4 fire
Najas guadalupensis (graminea) - 11 fire
Limnophila sessiliflora - 2 fire
Rotala rotundifolia - 21 fire
Pistia statoides - 20-30 plantute mici
Pret pentru tot pachetul : 60 LEI + taxe postale. Detalii pe pm sau ym.
|
 |
|
Ia-le si tu mancare speciala pentru sanitari , sunt pastile....si e facuta de firme cunoscute ca Tetra,Sera,JBL,Hikari,etc.Vezi ce gasesti.Si in functie de marimea pastilelor si a pestilor,le dai jumate de pastila la fiecare sau una intreaga.
|
 |
|
Mergi cu incredere pe combinatia 865 + fluora.830 e mult prea galben pentru ochiul uman si se va vedea aiurea,iar 965 este de intensitate mai slaba decat 865.Si e si prea scump (parerea mea).
|
 |
|
Mareste iluminarea,mai pune inca un neon.Cabombei ii place lumina mai puternica.
|
 |
|
Osram 865.
|
 |
|
Pe caldurile astea este foarte putin oxigen in apa...asa ca lasa-l sa bage cat de mult se poate,ajuta si la formarea bacteriilor nitrificatoare 
|
 |
|
Pai daca ciclezi cu pestii in acvariu ai facut preventiv mici schimburi de apa zilnice ? Sau si mai bine,ai teste de amoniac si nitriti ca sa stii cand si cata apa e necesar sa schimbi ?
Boala descrisa de tine suna a "pop eye" - poti da search si afli multe despre ea aici pe forum sau pe google.
|
 |
|
Da aceea este planta si e nepretentioasa...creste desul de repede.Nu stiu insa daca orice ciclide o vor lasa sa creasca asa de multa cum este in acel videoclip. Am eu planta 
|
 |
|